7 makkelijke haakprojecten voor Pasen
7 makkelijke haakprojecten voor Pasen

Eerder schreef ik al over het haken van lente- en paasdecoratie. Aangezien deze lentekriebels, ondanks de sneeuw van afgelopen week, nog volop aanwezig zijn, heb ik besloten deze blog een vervolg te geven. Speciaal voor beginners en iedereen die op zoek is naar een eenvoudig haakproject heb ik vandaag een top 7 samengesteld. Nu is de beste tijd om te beginnen, want voor je het weet is het lente!

#1 Eierwarmertjes

Pasen is van oorsprong een christelijk feest dat draait om de kruisiging en wederopstanding van Jezus Christus, maar Pasen wordt tegenwoordig op veel verschillende manieren gevierd. Ikzelf denk bij Pasen direct aan eieren. Tijdens het paasontbijt mag een eitje op tafel eigenlijk niet ontbreken en hoe leuk is het om deze eieren te voorzien van een toepasselijke eierwarmer? Met de eierwarmers van Handmade by Esther zit de paassfeer aan tafel er direct goed in. Esther legt duidelijk uit hoe je de eierwarmers in paasstijl haakt en welke benodigdheden je nodig hebt om zulke schattige konijntjes en kuikentjes te maken.

Bron - Handmade by Esther

#2 Paaskrans

Toegegeven, deze paaskrans is niet per se een heel eenvoudig haakpatroon en het is behoorlijk wat werk om deze paaskrans te maken, maar hoe geweldig is dit haakpatroon? Toen ik deze paaskrans tegenkwam tijdens mijn rondje ‘haakinspiratie opdoen’, wilde ik zelf direct beginnen. Ik wilde jullie deze paaskrans niet onthouden. Het project is wellicht iets groter én iets lastiger, maar Iris van Een Mooi Gebaar geeft een duidelijke uitleg met verschillende linkjes naar andere pagina’s van haar website. Je kunt er uiteraard voor kiezen om deze paaskrans zo makkelijk of moeilijk te maken als je zelf wilt. Ik weet in ieder geval wat mijn volgende haakproject gaat worden.

Bron - Een Mooi Gebaar

#3 Waxinelichthouder

Het mag dan bijna lente zijn, dat betekent niet dat de donkere dagen helemaal voorbij zijn. Het wordt nog steeds rond half acht donker en dan is het wel zo gezellig om een kaarsje aan te steken. Met deze waxinelichthouder van HaakYdee met gehaakte tulpjes geef je jouw huiskamer niet alleen gezelligheid van kaarslicht in de avond, maar breng je ook alvast de lente in huis. Let wel op dat je het waxinelichtje niet direct in de gehaakte houder zet, maar dat je om een glazen waxinelichthouder haakt. Veiligheid voor alles.

Bron - HaakYdee


#4 Schaapje

Het leukste aan de lente vind ik de pasgeboren dieren die je te pas en te onpas tegenkomt. Meestal begint deze geboortegolf rond Pasen en daarom vind ik dit schaapje van Hip & Kneuterig een uitstekende paasdecoratie. Je haakt alle onderdelen van dit schattige schaapje afzonderlijk en zet het knuffeltje aan het einde eenvoudig in elkaar met naald en draad. De aaibaarheidsfactor van dit schaapje is bijzonder groot, want in het gratis patroon wordt zacht garen gebruikt. Voor dezelfde knuffeligheid is het belangrijk om ook voor zacht garen te gaan. De kleur kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen.

Bron - Hip & Kneuterig

#5 Paasonderzetters

Het eenvoudigste haakpatroon dat in deze blog is opgenomen zijn deze schattige paasonderzetters in de vorm van een paasei. Deze paasonderzetters maken het paasontbijt helemaal af en je kunt ze eenvoudig wassen en bewaren. Angels handmade laat zien hoe je met leuke lentekleurtjes de leukste én eenvoudigste paasonderzetters maakt. Deze onderzetters zijn geschikt voor kopjes en glazen, maar je kunt ze ook groter maken om te gebruiken als onderzetter voor een pannetje of een vaas met bloemen op een houten tafel.

Bron - Angels handmade

#6 Paasmandje

Wellicht iets ingewikkelder, omdat het een gratis haakpatroon in het Engels betreft, maar daarom niet minder leuk. Wellicht heb je kinderen of kleinkinderen voor wie je paaseitjes in de tuin gaat verstoppen. Hoe leuk is het om de (klein)kinderen op pad te sturen met een zelfgehaakt paasmandje om de paaseieren in te bewaren? Rebecca van Yarn + Chai laat zien hoe je een klassiek paasmandje haakt. De moeilijkheidsgraad van het paasmandje is ‘makkelijk’. Wellicht is het Engels niet altijd te volgen, maar je kunt de ‘American Standard Terms’ eenvoudig omzetten in het Nederlands met Google.

Bron - Yarn + Chai

#7 Lenteslinger

Deze lenteslinger is niet alleen ontzettend leuk om met Pasen op te hangen, maar kan gerust de hele lente (of het hele jaar) blijven hangen op een leuk plekje in huis. Iris van Een Mooi Gebaar laat met gebruik van foto’s zien hoe je op een makkelijke manier een bloemetje haakt en voor je het weet, heb je verschillende bloemetjes die je aan een gehaakte slinger bevestigt. Schattiger dan deze gehaakte lenteslinger wordt het bijna niet. Wat mij betreft staat deze lenteslinger ook ontzettend leuk op een baby- of kinderkamer als vaste decoratie voor het gehele jaar. Hoe zou jij deze lenteslinger laten schitteren in huis?

Bron - Een Mooi GebaarBets
Door

Bets

op 20 Mar 2023

Prachtig alle handwerkjes.

Karin Post
Door

Karin Post

op 26 Oct 2023

Dat ziet er gezellig uit! Leuk om de kleinkinderen te leren.

Reactie plaatsen