Haakinspiratie voor de lente
Haakinspiratie voor de lente

Over iets minder dan een maand is het lente en aangezien het zonnetje zich deze week volop laat zien, begint het bij mij al flink te kriebelen. De krokusjes laten zich al zien en in de winkel vliegt de paasdecoratie je alweer om de oren. Ontzettend leuk wat mij betreft. Dit is dan ook een uitstekend moment om verschillende lente- en paasdecoratie te haken, zodat je eind maart/begin april de leukste vensterbank van de buurt hebt en de mooiste paastafel tijdens het paasontbijt kunt dekken. Ik laat je vandaag de leukste haakinspiratie voor de lente zien.

Paastakken versieren

Tegenwoordig denken we bij de lente voornamelijk aan de geboorte van jonge dieren en het decoreren van ons huis in een vrolijke sfeer. We beginnen deze lijst met haakinspiratie dan ook met het versieren van de paastakken. Paastakken zijn ontzettend leuk om neer te zetten en vol te hangen met verschillende decoratiehangers. Ik vond een paar van de leukste decoratiehangers voor in de paastak.

#1 Paasei haken 

Zeg je ‘paasdecoratie’, dan zeg je automatisch ‘paasei’. Het haken van een paasei als versiering voor de paastak is zelfs voor de beginner een eenvoudige klus, want Tessa van Juf Tessa Haakt legt in haar video over het haken van een paasei bijzonder helder uit hoe je een paaseitje haakt met twee strepen. Vind je de strepen op het paasei een beetje te lastig of heb je liever een paaseitje in één kleur, dan kun je deze video van Juf Tessa Haakt ook raadplegen.

Bron - stipenhaak.blogspot.com

#2 Paashaasje haken 

Naast paaseitjes zijn ook konijntjes en haasjes een populair invalshoek tijdens de lente en pasen. Het gehaakte konijntje van Martine van Crochetlife komt zonder lusje, maar deze is uiteraard heel makkelijk te bevestigen door er een lusje door te halen of door een ketting te haken voor een mooie afwerking. Dit konijntje wordt gehaakt met een grijze draad, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een andere kleur. Het staartje in de vorm van een pompom maakt dit leuke konijntje helemaal af.

Bron - www.martinederegtcrochetlife.blogspot.com

#3 Bloemetje haken

Wat ik het fijnste aan de lente vind, is dat alles weer gaat bloeien en groeien. Er zijn verschillende bloemetjes om te haken te vinden om internet, maar mijn interesse was gewekt bij deze schattige narcissen van HappyBerry Crochet. In deze video wordt er een steel aan de narcissen gemaakt, maar het is ook heel leuk om steel weg te laten en een lusje aan de bloem te maken. Je kunt deze narcissen eenvoudig in jouw paastakken hangen, zodat jouw paastakken worden gesierd door vrolijke, gele bloemen.

Bron - HappyBerry Crochet 

#4 Kuikentje haken

Ik sluit de paashangers af met het haken van een kuikentje. Wanneer ik denk aan de lente en pasen, dan denk ik vaak aan paaseitjes, konijntjes en paashaasjes, bloemetjes en kuikentjes, maar het is natuurlijk ook goed mogelijk om andere paashangers toe te voegen aan jouw paastakken. Met het haakpatroon van DIY Fluffies maak je ‘eigenlijk’ een sleutelhanger, maar het haakje dat eraan wordt gemaakt zorgt ervoor dat je deze kipje ook eenvoudig in de paastakken kunt hangen.

 Bron - DIY Fluffies


Lente- en paasdecoratie haken

Het is ontzettend leuk om paashangers te maken, maar wellicht wil je ook wel iets op de vensterbank zetten waar de mensen buiten ook van kunnen genieten. Wat is nou leuker dan het haken van een paashaas of een zelfgehaakt boeketje voor het raam?

#1 Paashaas haken 

Een simpele paashaas met een pompom als staartje haken we met het gratis haakpatroon van Gewoon iets met Loes. Je kunt deze paashaas zo groot maken als je zelf wilt en je kunt natuurlijk kiezen voor een kleur naar keuze. Het zusje van Loes, Margot, laat de paashaas ergens tegen rusten, zodat deze niet omvalt, maar je kunt natuurlijk ook een stukje hout bevestigen aan de onderkant van de paashaas met stevige lijm.

Bron - gewoonietsmetloes.nl

#2 Kees het kuiken 

Kees het kuiken is een van de schattigste patronen die ik vandaag ben tegengekomen. Els laat op haar blog Nobody ELSe een gratis patroon zien waarbij je dit schattige kuikentje in zijn eierdopje haakt en ik kan niet wachten om mijn eigen Kees te haken.

Bron - nobody-else.nl


#3 Tulpen haken

Een bosje tulpen voor het raam die het hele voorjaar blijven staan, dat wil ik wel! Met het gratis haakpatroon van Weblog Wolatelier Dian maak je eenvoudig jouw eigen bos tulpen, zodat je altijd een vers bosje op tafel hebt staan.

Bron - wolatelier-dian.blogspot.com


Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik kan niet wachten om te beginnen aan deze projecten. Laat je het resultaat zien zodra je het huis in lentesfeer hebt gehuld?

Reactie plaatsen