Brei deze 5 voorjaarskussens snel en makkelijk
Brei deze 5 voorjaarskussens snel en makkelijk

Je hebt nooit genoeg kussens op de bank. Althans, zo denk ik erover. Stiekem ligt er nog steeds een kussen met het motief van een kerstboom op mijn bank, maar daar moet binnenkort echt verandering in komen. Natuurlijk kan ik kiezen voor de eenvoudige effen kussens die ik in december heb opgeruimd voor de kerstperiode, maar veel leuker is om mijn bank op te fleuren met zelfgebreide voorjaarskussens. Ik heb het internet afgezocht om mezelf én jullie te inspireren. Kijk je mee?

#1 Madelief kussen

De lente start officieel aan het einde van maart, maar voor mij start de lente op het moment dat ik de eerste bloemetjes uit de grond zie komen en het zonnetje weer warm genoeg is om buiten op een beschut plekje van te genieten. Madeliefjes zie je vooral terug in de maand mei, maar dat weerhield mij niet om dit schattige kussen in de vorm van een Madeliefje van Yarnspirations met jullie te delen. Het gratis patroon is beschikbaar in het Engels, maar is in principe goed te volgen, omdat het patroon eenvoudig is én duidelijk wordt uitgelegd. Je kunt de kleuren van deze bloem naar wens aanpassen, zodat je ook andere kussens in de vorm van bloemen kunt breien.

Bron - Yarnspiration

#2 Bloesemboom kussen 

Een andere bloem die prachtig bloeit in de voorjaarsmaanden is de bloem van de bloesemboom. Hoewel de Japanse kers, zoals de bloesembomen eigenlijk heten, oorspronkelijk uit Azië komt, zie je deze bomen in Nederland ook vaker terug vanwege hun schoonheid. In het Amsterdamse bos vind je er zelfs vierhonderd bij elkaar geplant. Dit kussen met de Japanse kers van The Hook Nook is dan ook een plaatje. De kussensloop brei je in één stuk en de bloesemboom naai je erop. Jessica heeft voor de bloesem wol gebruikt met een furry effect en dat geeft de bloesemboom een opvallende en levendige uitstraling.

Bron - Thehooknooklife

#3 Lieveheersbeestje kussen 

Van de bloemen gaan we naar een insect dat de bloemetjes goed weet te vinden. Als dit kussen in de vorm van een lieveheersbeestje niet zorgt voor de voorjaarskriebels, dan weet ik het ook niet meer. Vind je dit kussen voor op de bank net even teveel van het goede, dan kun je jouw kleindochter, zoontje, nichtje of neefje er ook een groot plezier mee doen. Dit lieveheersbeestje fungeert namelijk niet alleen perfect als kussen, maar kan ook heel goed doorgaan als kussen/knuffel voor op bed. De kans is dan wel groot dat dit voorjaarskussen het hele jaar een opvallend item blijft in huis.

Bron - Yarnspiration

#4 Kussen met motief

Ben je toch meer van de kussens zonder tierelantijntjes, dan is deze Spring Peach Pillow hoogstwaarschijnlijk meer iets voor jou. Ik vind het zelf altijd leuk om een kussen in een effen kleur zonder print te combineren met een kussen met een motiefje én een kussen met verschillende kleuren. Dit kussen met motief van Drops Design past wat mij betreft perfect in een combinatie van drie verschillende kussens. Je gebruikt voor dit kussen de ribbelsteek en je breit een kantpatroon. Voor de ervaren breier is dit kussen met motief niet al te lastig, maar voor een beginner kan het breien van dit kussen best een werkje zijn. Gelukkig heeft Drops Design specifieke instructievideo’s onderaan het gratis patroon geplaatst om jou te helpen met het breien van het kussen. Is het lezen van het telpatroon toch iets te ingewikkeld, dan staan er tal van leuke kantpatronen op YouTube die je kunt verwerken in dit kussen. Maak jouw voorjaarskussen met motief bijvoorbeeld met dit kantpatroon van Nerdy Knitting.

Bron - Garnstudio

#5 Konijnenoren kussen

Wanneer ik het woord ‘voorjaar’ hoor, denk ik vaak aan dagen met meer licht, bloemen en de geboorte van verschillende dieren, zoals lammetjes, eendjes en konijnen. Dit kussen met konijnenoren van Yarnspiration vond ik, ondanks het gebruik van grijze wol, dan ook prima passen in dit rijtje met voorjaarskussens. Wanneer je dit kussen maakt in een andere kleur is het volledig voorjaarproof. Net als het lieveheersbeest kussen is ook dit kussen niet alleen geschikt als voorjaarskussen, maar ook ontzettend leuk voor op een kinderkamer. Wie houdt er nou niet van een pluizig, zacht konijntje?

Bron - Yarnspiration 


Het breien van een standaard kussen is over het algemeen betrekkelijk eenvoudig, want je kunt rechttoe rechtaan breien. Vind je bovenstaande voorjaarskussens iets te veel van het goede, dan heb ik eerder een blog geschreven over het breien van een kussen met kabels en een woonkussen met vaste steken. Zo is er voor ieder wat wils, veel plezier!

Reactie plaatsen