Breien voor Pasen: alles voor jouw paastafel
Breien voor Pasen: alles voor jouw paastafel

Maart doet zijn naam eer aan. Sneeuw en een warme zon wisselen zich in een tijdsbestek van een paar dagen af en het is soms niet helemaal duidelijk of het bijna winter of juist lente wordt. Hoewel het weer soms onduidelijke signalen geeft, is het toch echt bijna Pasen. Ik heb je al twee keer blij mogen maken met inspiratie voor verschillende haakprojecten voor de lente en Pasen. Vandaag is het hoog tijd om de breinaalden erbij te pakken en de leukste projecten voor de paastafel te verzamelen.

#1 Onderzetters

De paastafel gezellig maken is bijna net zo leuk als gezellig met jouw gezin, familie of vrienden samen te komen voor Pasen. Als creatieveling vind ik het heerlijk om alles tot in de puntjes te verzorgen. Het aankleden van de paastafel is dan ook een taak die ik zeer serieus neem. Dit patroon voor het breien van onderzetters van Studio Knit in de vorm van een paasei is in het Engels, maar de paaseitjes zijn bijzonder eenvoudig te breien en het beeld is duidelijk. Het geschreven patroon is helaas niet gratis, maar de video onderaan de pagina legt je gelukkig alles uit wat je moet weten.  Het is een kwestie van recht breien, minderen en meerderen om de vorm van een paasei te creëren. Je kunt de eieren zo groot maken als je zelf wilt, zodat je deze onderzetters ook kunt inzetten als placemats.

Bron - Studio Knit

#2 Eierwarmers

Heb je jouw creativiteit wat betreft handwerk doorgegeven aan de kinderen, dan vind je het hoogstwaarschijnlijk een leuk idee om samen met hen deze schattige eierwarmers van Knit Kids in de vorm van een eendje te breien. Deze schattige eendjes houden niet alleen jouw eitjes warm, maar staan ook nog eens ontzettend leuk om de tafel tijdens de paasbrunch. Maak voor ieder lid van het gezin een eierwarmer, zodat iedereen van een warm eitje genieten kan.

Bron - Knit Kids

#3 Servetring

Uiteraard kun je tijdens de paaslunch een rol keukenrol op tafel zetten, maar het is natuurlijk veel leuker om op ieder bord een servetje neer te leggen bij elkaar gehouden door een schattige servetring met paaspatroon. De servetring van Lovecrafts is eenvoudig gratis te downloaden nadat je een account hebt aangemaakt. Met deze servetring zorg je er niet alleen voor dat de decoratie op de paastafel naar een hoger plan wordt getild, maar voorzie je ook iedereen van een keurig bij elkaar gehouden servetje om de handen aan af te vegen na het eten van al het lekkers. Zie je trouwens die mooie placemats op de foto en wil je die ook wel maken? In hetzelfde gratis patroon wordt het patroon van de placemats ook even toegelicht.

Bron - Lovecrafts


#4 Paasmandje 

Ik kwam deze leuke gebreide kip van Gina Michele tegen en kreeg direct het idee om daar de chocolade paaseitjes in te doen (waar het hoofd van vol is…). Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het mandje met ander lekkers te vullen, zoals koekjes. Dit mandje is niet alleen ontzettend handig, maar ook nog eens een stuk leuker om te gebruiken als bakje dan jouw standaard servies. Het is tenslotte Pasen!

Bron - Gina Michele

#5 Lenteslinger 

Misschien speel ik een klein beetje vals, omdat een slinger geen onderdeel vormt van jouw paastafel, maar deze lenteslinger wilde ik je absoluut niet onthouden. Heb je zin in een groot breiproject? Dan zijn deze vlaggetjes van Frankie’s Knitted Stuff de uitlezen kans voor jou om weer eens lekker aan de slag te gaan. Je kunt ervoor kiezen om de letters die het woord ‘Spring’ vormen aan te houden, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor het Nederlandse woord ‘Lente’ of voor het woord ‘Pasen’. Je kunt deze lenteslinger boven de tafel hangen of langs de muur in de buurt van de tafel bevestigen.

Bron - Frankie's Knitted Stuff


#6 Paaseitjes

Jouw paastafel is pas af op het moment dat er een vaas met paastakken op tafel staat versierd met verschillende soorten paasdecoratie. Paaseieren in verschillende soorten kleuren zijn een goede manier om jouw paastakken te versieren en de paastafel net dat beetje extra gezelligheid te geven. Het gratis patroon voor de paaseitjes van Auntie Em’s Studio worden gebreid zonder lustje, maar deze is heel eenvoudig toe te voegen. Je kunt ervoor kiezen om paaseitjes met strepen te breien of paaseitjes in een effen kleur, maar nog leuker is om verschillende soorten paaseitjes te breien, zodat  jouw paastakken er heel vrolijk bij hangen.

Bron - Auntie Em’s StudioEllen
Door

Ellen

op 26 Mar 2023

Ik wou heel graag paasonderzetters maken kun je mij het patroon op de mail zetten Gr ellen filart

Reactie plaatsen