7 ouderwetse projecten die weer mogen!
Alles over haken
Redactie Breiclub
Alles over haken
4 min
0

7 ouderwetse projecten die weer mogen!

4 min
0

Veel trends van nu waren ‘lang geleden’ ook in, zoals macramé (plantenhangers) en een rotan dressoir. Ook op het gebied van haakprojecten zijn er verschillende ouderwetse projecten voor in huis die opnieuw ons hart stelen en hun weg vinden in ons interieur. Ik laat je vandaag 7 ouderwetse haakprojecten zien die weer mogen.

#1 Gehaakte gordijntjes

Vroeger had iedereen ze en in ouderwetse eetcafeetjes zul je ze nog steeds zien hangen; de gehaakte gordijntjes. Een gehaakt gordijntje voorkwam dat iedereen zonder pardon naar binnen kon kijken, maar het zorgde er ook voor dat er licht in de kamer kwam en dat er toch een uitnodigende sfeer werd gecreëerd. Het gehaakte gordijn is terug van weggeweest, maar heeft wel een ontwikkeling doorgemaakt. Met de gehaakte gordijnen van nu wordt een bohemien sfeer gecreëerd. Deze gehaakte gordijntjes passen perfect in het huidige interieur met rotan, jutte en droogbloemen.

Bron - Aliexpress

#2 Gehaakte tafelkleedjes

Ook gehaakte tafelkleedjes mogen weer. De gehaakte tafelkleedjes variëren van kleden die de gehele tafel bedekken tot tafellopers die worden gebruikt om de tafel sfeervol te maken. Een gehaakt tafelkleed is wellicht minder geschikt om te voorkomen dat de tafel vies wordt op het moment dat er met eten of met drinken wordt gemorst, maar het is des te geschikter om jouw tafel net dat beetje extra te geven. Een mooie gehaakte tafelloper met een vaas met droogbloemen zorgt voor die warme sfeer die iedereen graag in huis terugziet.

Bron - MiniInTheBox.com

#3 Gehaakte wandkleden

Een gehaakte wandhanger is wellicht niet zozeer een ouderwets project dat weer mag, omdat de wandkleden van ‘vroeger’ in zijn geheel niet lijken op de wandkleden die nu in de mode zijn, maar een ‘lap stof’ aan de muur hangen, mag dus weer! De gehaakte wandkleden worden vaak aan een houten stok bevestigd en bestaan in verschillende vormen en kleuren met verschillende patronen. Ik ben er persoonlijk dol op en ik heb dan ook zeker een exemplaar in de woonkamer hangen tot ongenoegen van mijn partner. Wat vinden jullie van het gehaakte wandkleed.

Bron - Hobbyou.nl

#4 Gehaakte lappendeken 

Bijzonder leuk zijn de verschillende aan elkaar gehaakte lapjes die samen een volwaardige lappendeken vormen. Dit ouderwetse haakproject is terug van weggeweest en je kunt het zo bont en gekleurd maken als je zelf wilt. Lappendekens bestaan veelal uit aan elkaar gehaakte lapjes. Voor deze lapjes worden vaak de granny squares gehaakt. Een granny square bestaat uit groepen van stokjes met daartussen een ketting van losse steken. Deze lapjes worden afzonderlijk gehaakt en vervolgens aan elkaar gehaakt. Het lijkt op deze manier een bij elkaar geraapt allegaartje, maar dat is juist de charme van deze lappendeken. Een lappendeken is leuk om te haken, want je kunt jouw volledige creativiteit kwijt in deze deken en hij staat ontzettend gezellig in ieder interieur.

Bron - Linanahome

#5 Gehaakte mandjes

Een ander ouderwets haakproject dat weer mag en waar ik een echte fan van ben, zijn de gehaakte mandjes. Deze mandjes zijn leuk om te maken en ontzettend handig voor allerlei spullen die je niet los in de kast wilt plaatsen op los op tafel wilt zetten. Daarnaast kun je de gehaakte mandjes zo klein of zo groot maken zoals je zelf wilt. Ik heb een gehaakt mandje op tafel staan voor kleingeld en huissleutels, maar boven staat een grote gehaakte mand die ik gebruik als wasmand. Deze trend zie je zeker terug in mijn interieur. Met het gratis haakpatroon van Echtstudio.nl maak je zelf jouw eigen gehaakte mandjes.

Bron - Echtstudio.nl

#6 Gehaakte kussens

De haaktrend zien we niet alleen terug in onze lappendeken voor op de bank of om als sprei te gebruiken voor op bed, maar ook gehaakte kussens met granny squares mogen weer. Niks is zo leuk als een deken én kussens op de bank die met elkaar matchen. Houd je niet zo van drukke en bonte kleuren, dan zijn gehaakte kussens in een effen kleur ook leuk om de bank mee op te fleuren. Over smaak valt niet te twisten en het fijne van zelf haken is dat je de kleuren en het patroon volledig naar wens kunt invullen.

Bron - AlpacaKnitted

#7 Gehaakte vloerkleden

Ik sluit deze lijst af met een van mijn favoriete ouderwetse haakprojecten die weer mogen, namelijk het gehaakte vloerkleed. Ik ben een groot fan van ouderwetse haakprojecten die terugkomen én in een nieuw jasje worden gestoken. Een gehaakt vloerkleed in een bohemien sfeer of een gehaakt vloerkleed met granny squares, het mag allemaal. Jouw interieur wordt opgefleurd en jouw voeten blijven lekker warm.

Bron - Heartsxxl.nl

Reacties
Categorieën