Weg met plastic: haak je eigen boodschappentas
Weg met plastic: haak je eigen boodschappentas

Boodschappen doen is misschien wel mijn favoriete huishoudelijke klusje. Ik houd van koken, dus ik vind het aan de hand van bewaarde recepten altijd een uitdaging om iedere week een lekker gerecht op tafel te zetten. Wanneer ik boodschappen ga doen, neem ik altijd een grote tas mee. Een grote, lompe tas van het merk van de desbetreffende supermarkt. Inmiddels heb ik minimaal tien van zulke tassen in de kast staan. Wellicht herken je jezelf in dit verhaal en daarom gaan we het roer omgooien. Weg met plastic: haak je eigen boodschappentas.

#1 Boodschappennet Juf Sas 

We beginnen deze blog met het haken van het boodschappennet van Juf Sas. Juf Sas heeft niet alleen het geschreven patroon gratis op haar site gezet, maar ze geeft ons ook een kijkje in de keuken door de stappen die ze zet te filmen. Dit boodschappennet is vooral handig voor de kleine boodschappen en je kunt het net eenvoudig in jouw handtas bewaren zodat je geen plastic tasje hoeft te vragen op het moment dat je na je werk of uit school even snel een boodschapje moet doen. Het boodschappennet van Juf Sas is eenvoudig te haken met haar duidelijke uitleg en je hebt binnen no time een eenvoudige boodschappentas in een kleur naar keuze!

Bron - Juf Sas


#2 Boodschappentas Ullawol 

Ben je eerder op zoek naar een grote boodschappentas, dan gaat de boodschappentas van Ullawol net een stapje verder dan een boodschappennet. Deze tas is niet alleen een stukje groter, maar behoudt ook zijn vorm zonder boodschappen en heeft een paar leuke tasgrepen van bamboe. Uiteraard kun je de tasgrepen helemaal naar wens kiezen en ook de kleur is helemaal aan jou. Je kunt de tas helemaal in eigen stijl maken. Je haakt de voor- en achterkant en de zij- en onderkant afzonderlijk van elkaar en zet alle stukken na afloop in elkaar. Voor je het weet heb jij je eigen hippe tas met patroon gehaakt. Stiekem is deze tas niet alleen leuk voor de boodschappen, maar ook om mee te nemen naar een dagje strand of park.

Bron - Ullawol


#3 Tas Haak by Daphne 

De volgende tas staat niet expliciet op de website van Haak by Daphne als boodschappentas, maar aangezien deze tas volledig in mijn straatje past, wilde ik hem jullie niet onthouden. Deze tas gehaakt met garen van Bobbiny oogt niet alleen stevig, maar is dat ook, omdat de garen van bijzonder stevig katoen zijn. Daphne gebruikte voor het haken van deze tas de breisteek waardoor jouw gebreid in plaats van gehaakt lijkt. De V-vormpjes in de tas geven jouw nieuwe shopper/boodschappentas een speels uiterlijk. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten om zelf aan de slag de gaan met dit gratis patroon voor de tas van Haak by Daphne.

Bron - Haak by Daphne


#4 Granny square tas Crochets4U

Ik doet mij altijd ontzettend veel plezier om te zien hoe mensen creatief met haken en breien aan de slag gaan. Naast plastic boodschappentassen heb ik ook nog een standaard jute tas in de kast staan voor de boodschappen. Jute is ecologisch, voordelig en het houdt jouw producten verser in de tas. De jute tas is een stuk beter dan een tas van plastic. Ik was dan ook blij verrast toen ik deze granny square tas van Crochets4U langs zag komen op mijn zoektocht naar inspiratie. Deze tas maak je eenvoudig door losse granny squares te haken en deze te bevestigen aan een jute tas. Het voordeel van het haken van deze tas is dat de basis van deze tas al is gelegd waardoor je de juiste grootte voor jouw boodschappentas niet meer zelf hoeft uit te vinden. In twee video’s wordt duidelijk uitgelegd hoe je een granny square haakt en hoe je deze vervolgens aan elkaar en aan de tas bevestigt.

Bron - Crochets4U


#5 Gehaakte tas Durable

De laatste gehaakte tas in deze creatieve rij heeft een langer hengsel en is voor de meesten van jullie daarom vast een favoriete keus. In het gratis haakpatroon van Durable wordt duidelijk uitgelegd hoe je deze tas met verschillende kleurvlakken haakt. Je kunt de kleuren uiteraard aanpassen aan jouw eigen wensen, maar houd er dan wel rekening mee dat je voor jezelf duidelijk maakt welke aangegeven kleur correspondeert met jouw zelfgekozen kleur. Durable heeft niet alleen het patroon gratis voor ons uitgewerkt, maar geeft ook heel duidelijk aan welke exacte benodigdheden je moet inslaan voor deze tas, zodat je zonder problemen aan jouw volgende haakproject kunt beginnen.

Bron - Durable
Monique deraeve
Door

Monique deraeve

op 01 Apr 2023

Wauw mooi

Agnes Nuyts
Door

Agnes Nuyts

op 02 Apr 2023

Mooi! Die blauwe tas ga ik proberen

Reactie plaatsen