10 x amigurumi inspiratie
10 x amigurumi inspiratie

Amigurumi, het is hip, hot en happening, maar wat is het eigenlijk? Amigurumi is een Japnase kunstvorm waarbij kleine poppetjes, knuffeltjes en andere vormen worden gehaakt of gebreid in een cartoonachtige stijl. Amigurumi is afgeleid van twee Japanse woorden. ‘Ami’ betekent haken/breien en ‘nuigurumi’ is ‘pop’ in het Japans. Over het algemeen zijn de figuurtjes ontzettend schattig. Daarom laat ik jullie vandaag 10 x amigurumi inspiratie zien. Pas op, acute schattigheid kan optreden bij het lezen van deze blog. ;)


#1 Vleermuis

Wanneer ik op zoek ben naar inspiratie voor het haken van de schattigste knuffeldieren kom ik negen van de tien keer uit bij DIY fluffies. Mariska, het brein achter DIY fluffies, publiceert niet alleen de gratis patronen op haar blog, maar maakt vaak ook nog een video waarin ze laat zien hoe je een amigurumi haakt. Alsof dat nog niet alles is, zijn haar website én videos in het Nederlands en in het Engels te bekijken. Ik ben een echte fan. Vandaag liet ik mij inspireren door deze schattige amigurumi vleermuis van DIY fluffies. Volg de stappen die Mariska zet in het patroon of in de video en binnen no time heb jij een bijzonder schattige vleermuis.

Bron - DIY Fluffies


#2 Kuiken

De lente is inmiddels begonnen, dus er is geen enkele reden meer om nog langer te wachten met paas- en lentecreaties haken. Deze bijzonder schattige lentekuikens van A menagerie of stitches zijn niet alleen leuk om te maken, maar zijn ook nog betrekkelijk eenvoudig. Alle onderdelen van het kuiken worden afzonderlijk van elkaar gehaakt en daarna in elkaar gezet. Het patroon is in het Engels, maar de verschillende steken zijn eenvoudig op te zoeken en te vertalen naar het Nederlands.

Bron - A menagerie of stitches


#3 Octopus 

De octopus, een zeemonster? Dat waren dan niet deze amigurumi octopussen. Deze octopussen van Les petites mains de khuc cay zijn, wederom, ontzettend schattig. Ik ben bang dat het woord ‘schattig’ nog een stuk vaker gaat terugkomen in deze blog. Helaas is ook dit gratis patroon in het Engels, maar gelukkig is het wel een vrij eenvoudig patroon.

Bron - lespetitesmainsdekhuccay


#4 Bijtje 

Hoewel er in het Engels ontzettend veel amigurumi inspiratie te vinden is, is het niet voor iedereen haalbaar om Engelse patronen te vertalen. Dat is helemaal niet erg, want er is ook het een en ander in het Nederlands te vinden. Dit bijtje van Sugary Sweet Design is ontzettend leuk om te haken nu de lente de kop opsteekt en bijen zich weer voorzichtig laten zien. Dit amigurumi haakpatroon is gratis, maar je moet je wel even aanmelden voor de nieuwsbrief.

Bron - Sugary Sweet Design


#5 Alpaca

Of deze schattige alpaca’s volledig geaccepteerd worden als amigurumi durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar dat ze leuk zijn, dat weet ik wel. Deze gehaakte alpaca is ontworpen door Helanda en gedeeld met ons via Cute Dutch. Het gratis patroon is beschikbaar in het Nederlands, dus dat maakt vast veel goed voor het feit dat deze alpaca niet helemaal onder de amigurumi inspiratie valt. De alpaca wordt gehaakt met onder andere teddygaren en dat is wellicht een soort dat verschillende van jullie nog niet eerder hebben gebruikt. Het is altijd leuk om met nieuwe en verschillende materialen te werken.

Bron - Cute Dutch


#6 Schildpad

Terug naar de Engelse amigurumi, want daar zijn er simpelweg gewoon een stuk meer van. In deze video van Rose and Lily Crochet leren we hoe we een schildpad moeten haken. De video is behoorlijk uitgebreid waardoor je eenvoudig kunt nadoen wat er in de video wordt uitgelegd. Ik ben zelf altijd een groot fan van YouTubevideo’s waarin een patroon wordt uitgelegd, want dan kan ik de handbeweging gewoon nadoen. In de video wordt de desbetreffende handeling ook met tekst weergegeven, dus er is voor ieder wat wils. In de video wordt de schildpad gehaakt met zachte babygaren en ik begrijp wel waarom. Het maakt de schildpad aaibaar en het geeft het dier een heel ander look dan met ‘normale’ garen.

Bron - Urbaki


#7 Cactus

Ben je dol op haken, vind je haakprojecten leuk, maar zijn kleine knuffeltjes niks voor jou, dan is deze amigurumi cactus misschien wel precies wat je zoekt. Deze cactus ontworpen door Nuria Álvarez staat leuk in de vensterbank of op een andere plek in huis én blijft nog langer leven dan een echte cactus. Het gratis patroon bevat een duidelijke uitleg met foto’s, zodat jij ook een leuke cactus kunt haken. Daarnaast zijn er ook nog andere planten van Nuria die je kunt haken, zodat je een leuk plekje in huis kunt reserveren voor jouw plantenverzameling.

Bron - Nuria Álvarez

Reactie plaatsen