Rowan Christmas Collection 2015 - Breiclub.nl
Rowan Christmas Collection 2015

Rowan Christmas Collection 2015. Vorige week kwam Simply Knitting al met een leuk patroon voor de Kerst van Alan Dart. Deze week is de Christmas Collection van Rowan uitgekomen. Dit is een collectie van 6 ontwerpen voor mannen en vrouwen met een Kerst thema.

Of beter, een Noors Kerst thema. Ik zal je een aantal patronen laten zien …

Button Down Scarf

Rowan-Christmas-Collection-2015-2

Deze sjaal is een ontwerp van Andrea McHugh. Je hebt maar 1 bol Alpaca Colour nodig om de sjaal te breien. De sjaal wordt 17,5 cm breed en 65 cm lang. Omdat er geen sprake is van het “omslaan van de sjaal” is 65 cm lang genoeg.

Alpaca Colour is een draad van 100% baby alpaca en daardoor superzacht. Verkrijgbaar in 14 kleuren.

Plaid Weave scarf

Rowan-Christmas-Collection-2015-6

De plaid weave scarf is een ontwerp van Sarah Hazell in Fazed Tweed. De sjaal wordt gebreid op naalden 6.0mm en schiet dus lekker op. Voor deze sjaal heb je 13 bollen nodig. Dat komt mede door de verschillende kleuren. Als je een of twee kleuren heel mooi vind, kun je daar ook voor kiezen, scheelt je wellicht in de hoeveelheid garen. De sjaal wordt 22 cm breed en bijna 2 meter lang. Eentje om lekker in weg te kruipen als er zo’n gemene wind waait.

Blitzen

Rowan-Christmas-Collection-2015-1

Ik ben rendierfan. Het zal wel geen bestaand woord zijn, maar toch ben ik rendierfan. Ik vind rendieren dan ook leuk op een trui. Maar dan niet zo groots en overheersend. Blitzen is een trui voor hem en voor haar, met daarin subtiel verwerkte rendieren.

Gebreid in Rowan Tweed en Rowan Fine Tweed: de damestrui in 2 kleuren, de herentrui in 4 kleuren.

Ontworpen door Lisa Richardson en beschreven in 8 maten.

Dat wordt Fair Isle breien voor Kerst!

Partridge

Rowan-Christmas-Collection-2015-5

Partridge is een ontwerp van Martin Storey. Om deze vesten te maken heb je bollen Alpaca Colour, Pure Wool Superwash DK en Wool Cotton nodig. En een behoorlijke dosis brei ervaring; dit vest is minder geschikt voor de nog niet zo ervaren breiers. Maar als je het aandurft: het resultaat is geweldig!

Gebreid op naalden 3.25mm en 4.0mm. Ook dit patroon is beschikbaar in 8 maten.

Jingle bells …….

Zo langzaamaan komen de Kerstpatronen vrij. Zo ook deze online Christmas collection van Rowan. Ik vind deze in het bijzonder leuk, omdat er “stille hints” naar de Kerst in de patronen zitten; na de Kerst zijn deze patronen ook nog heel erg leuk!!

Het is half september, maar bij mij begint het al te kerstkriebelen. Jingle bells, jingle bells ……..

De  patronen zijn dit keer alleen in het Engels beschikbaar gesteld. Te koop via www.knitrowan.com. Per patroon te koop, maar ook in één keer als gehele collectie.

 

Reactie plaatsen