TWIST it - A new take on knitting - Breiclub.nl
TWIST it - knitting magazine with a twist

Afgelopen zondag heb ik de tweede Twist it gekocht en gedownload.  Twist it is een (digitaal) magazine dat is samengesteld door de medewerkers van Simply Knitting. Het heeft dan ook dezelfde uitstraling als het Simply Knitting magazine. Bedoeld om in no-time je kledingkast aan te passen aan de trends van dit najaar. 

Het magazine brengt 33 patronen voor sjaals, truien, kinderkleding, truien voor de heren en interieur updates. Het is een een collectie van eerder uitgebrachte patronen, van meerdere wolproducenten. Ik neem je mee door het magazine …….

Naast patronen ook leuke artikelen ….

Het blad heeft leuke artikelen, die allemaal wel iets met breien te maken hebben.

Een interview met Jared Flood, the “founder and creative director” van Brooklyn Tweed. Brooklyn Tweed produceert een garen, dat van begin tot eind in Amerika is geproduceerd. Ze ontwerpen ook.

Een interview met Kerry Lord, het creatieve brein achter Toft alpaca. Je weet wel, van Edwards Menagerie, met al die leuke gehaakte dieren.

Twist-it-2

Perfect Pom

Perfect Pom is het patroon van een leuke muts voor de winter. Eenvoudig te breien op een rondbreinaald van 10,0 mm. Met een chunky garen van Toft Alpaca, maar dat kan net zo goed een ander garen zijn. Afgemaakt met een leuke pompom, die je kant en klaar kunt kopen.

Twist-it-3

Storm Cloud

Storm Cloud is een ontwerp van Martin Storey, gepubliceerd door Rowan. Gebreid in Rowan Fine Art Aran. Een mooie draad, samengesteld uit wol, mohair, alpaca en zijde; hierdoor is het een hele zachte draad. Aanbevolen breinaald 4,0 mm, zowel rond als recht. Daarmee maak je deze leuke herentrui met een capuchon. Is dit dan de trui waar je al zo lang naar op zoek bent? Voor je vriend, vader of partner?

Twist-it-4

Tips om te kopen

In het magazine vind je een aantal verwijzingen naar pagina’s, waar je bijvoorbeeld patronen kunt kopen.

Deze wil ik je niet onthouden: een babymutsje met de naam Elfin magic. Je vindt het patroon hier: http://doverandmadden.blogspot.co.uk/

Twist-it-5

Brengt Twist it 2 iets nieuws?

Ja, zeker! De interviews met knitwear designers waar ik nog niet eerder van heb gehoord.

Patronen die weliswaar al eerder ergens gepubliceerd zijn, maar die ik nog niet eerder heb gezien (Het patroon uit het Rowan magazine dan weer wel, maar dat is dan ook de enige).

Je kunt Twist it 2 bestellen via www.buysubscriptions.com/craftspec15, of via de app van Simply Knitting magazine.

Reactie plaatsen