Boekrecensie: HUSH - Breiclub.nl
Boekrecensie: HUSH

Zondag is de eerste voorzichtige sneeuw gevallen. En dan realiseer ik me dat het einde van het jaar al snel dichterbij komt. Je bent misschien al druk met het breien voor de Kerst; kleine of grotere handgemaakte cadeautjes voor degenen die je dierbaar zijn.

Hoe leuk zou het zijn om ook nog iets leuks voor jezelf te maken, nog voor het jaar voorbij is? 

Kim Hargreaves heeft haar 2e herfst / winterboek voor 2015 uit: HUSH. Hier staan heel veel mooie ideeën in, ook zeer als cadeautje voor jezelf.

Free your spirit in super naturals

Dit is de tekst die op één van de eerste pagina’s ziet staan. Deze tekst omschrijft wat mij betreft heel mooi de sfeer van dit patronenboek. De foto’s zijn gemaakt in een landelijke omgeving: de natuur is hier gebruikt als prachtige achtergrond voor de ontwerpen die gemaakt zijn in natuurlijke tinten.

Meerdere tinten grijs, warm wit, hier en daar een tintje groen. Allen gebreid in de mooiste Rowan garens. 

Ik laat je een paar ontwerpen zien ….

Blissful

Hush-Blissful_KSH

Blissful is een superzachte, elegante trui. Gebreid van 7 bolletjes Kidsilk Haze, enkele draad op naalden 3,0 mm en 3,5 mm. Hier afgebeeld in de kleur Pearl, kan de trui zo mee de feestdagen in ….

Fauna

Hush-Fauna_Felted

Fauna is een getailleerd vestje met een ronde hals. Gebreid in Felted Tweed Aran, in de kleur Stoney. Breinaalden 3,5 mm en 4,5 mm. Felted Tweed Aran is een menging van merino wol, alpaca en viscose. Een gevlekte draad, in rustieke kleuren. Felted Tweed Aran is heel geschikt voor Fair Isle.

Zoals je hier ziet werkt het garen ook heel mooi in een patroon met een overall patroon in 1 kleur.

Breath

Hush-Breath_KSH

Ik vind het breien van een sjaal altijd leuk om te doen. Je kunt in mijn optiek ook niet te veel sjaals hebben. Tegen een gure wind en als opvrolijker van een winterjas, maar ook heel leuk op een blazer.

Breath is gebreid in een dubbele draad Kidsilk Haze. Daardoor krijgt de sjaal volume, is heerlijk warm maar blijft luchtig. De sjaal wordt gebreid in tricotsteek, op naalden van verschillende diktes. In het begin is dat wel even wennen, hoor. Zeker als je met de dikkere naalde de steken op de dunnere naald wilt breien.

De combinatie van twee kleuren Kidsilk Haze geeft je de mogelijkheid om de sjaal heel persoonlijk te maken.  Op de foto gebreid in drab en mud.

Je kunt ook kiezen voor een draad Kidsilk Haze stripe in combinatie met effen draad Kidsilk Haze. Dan krijgt je sjaal een heel subtiel kleurverloop.

Sky

Hush-Sky_Brushed%20Fleece

Als laatste een voorbeeld van een snel klaar project: Sky. Sky is een zachte  “slouchy” muts, net anders dan anderen, in een kantsteek. Gebreid in Rowan Brushed Fleece, op naalden 8,0 mm en 12,0 mm. 2 bollen zijn voldoende om deze muts in een effen kleur te maken, of in een kleurcombinatie.

Cadeautje voor jezelf?

Ik kan je hier niet alle 21 patronen laten zien. Het is zeker de moeite de waard om ze toch allemaal te bekijken. Bijvoorbeeld op de website van Kim Hargreaves.

Zit er een cadeautje voor jezelf bij?

Reactie plaatsen