Breien voor kerst: Hand Knit Christmas - Breiclub.nl
Breien voor kerst: een “Hand Knit Christmas”

Breien voor kerst? In een van mijn vorige blogs heb ik geschreven dat September toch wel zo’n beetje de maand is om te beginnen met het plannen van de cadeaus voor Kerst. En dan met name de cadeaus die je zelf wilt breien.

Nadeel is dat in September nog maar weinig patronen zijn uitgegeven, waar je uit kunt kiezen. Simply Knitting magazine helpt!! Bij de oktober issue (issue 125) zat de derde uitgave van “Hand Knit Christmas” met daarin meer dan 25 projecten om te breien voor de Kerst. Ik zal je er een aantal laten zien.

Breien voor kerst: Patronen in deze uitgave

In deze derde uitgave vind je patronen voor kerstboomdecoraties, een alternatieve Advent kalender, kleine cadeauzakjes, truien, cols.  Maar ook mutsen en een te leuke das.

Geen sjaal, maar een das met een das!!

Burridge the badger

breien voor kerst

Dit is Burridge de das, ontworpen door Sue Jobson. Burridge is ongeveer 21 cm hoog als hij zit. Het is een perfect cadeau voor zowel kinderen als volwassenen. De constructie van de das is eenvoudig, waardoor je je kunt concentreren op de stukjes waar je intarsia moet breien. De das wordt gebreid van DK garen en met naalden 3,25.

Typisch voorbeeld van een cadeau dat relatief weinig tijd in beslag neemt. Als je de das breit voor kinderen, kun je er voor ieder kind eentje maken, met voor elke das een andere das. Het patroon voor de blaadjes zit ook bij het patroon. Deze leukerd staat garant voor een glimlach met Kerst!

Kerstavond ……

breien voor kerst

Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een cadeau voor jezelf te maken. Wat dacht je van een prachtige trui, gebreid van een garen dat bestaat uit Merino, Alpaca en Cashmere. Het garen dat je daarvoor nodig hebt is Rowan Finest. Dit komt in effen kleuren en wordt gebreid op naalden 3,25 mm.

De samenstelling van het garen maakt de trui heel zacht en zeer comfortabel . De rode kleur heet “Love”. Er zijn nog 11 kleuren waar je uit kan kiezen. De trui is een ontwerp van Sarah Hatton.

Cranberry

breien voor kerst

Natuurlijk staat er in het boekje ook een patroon voor een Kerstsok. Kerstsok is het ongezellige Nederlandse woord voor Christmas Stocking. Deze sok is een moderne variant van hetgeen we kennen. Het is een sok met daarin allerlei verschillende steken verwerkt. De sok is een ontwerp van Gwen Steege.

Om de sok te breien wordt Brown Sheep, Nature Spun gebruikt in roodtinten met een vleugje wit.

Maar je kunt ook op zoek gaan naar de kleuren die passen bij jouw Kerst, misschien wel in je eigen wolvoorraad.

Ter verhoging van de feestvreugde

breien voor kerst

Wanneer je het leuk vindt om eens iets anders te doen dan anderen, zou je dit jaar kunnen kiezen voor deze “Rudolph the red nose reindeer muts”. De muts staat onder de titel “Feeling Festive”. Durf je het aan, om een lange wandeling te maken met deze muts op?

De muts is een ontwerp van Wendy (het garenmerk), passend bij het garen Mode DK. En wordt gehaakt op naalden 4. Het patroon is beschreven voor een hoofdomvang van 53 t/m 61 cm.

Wanneer deze muts je toch iets te gek is, kun je ervoor kiezen om de ogen en de neus weg telaten. Dan is het nog steeds een leuke “Reindeer” muts.

Sneeuwman

breien voor kerst

En dan is er nog deze leukerd, een 32 cm grote sneeuwman als deurstopper. Het ontwerp is van Jane Burns. Maar waarom zou je deze alleen als deurstopper gebruiken? Je kan de sneeuwman buiten op tafel zetten bij een sfeerlicht en van die mooie rode bessen; deze jongen smelt niet hoor, van een beetje kaarslicht!

Of als welkom bij de deur (onder een overkapping of een afdak). Ook leuk om neer te zetten op een kinderkamer, of in de gang.

De sneeuwman wordt gebreid op naalden 3,25 mm met een Chunky garen. Als je in plaats van het voorgestelde Cygnet Grousemoor Chunky een ander garen wilt gebruiken, let dan goed op de stekenverhouding.

Breien voor kerst. En jij…?

Zitten hier voor jou mogelijke suggesties bij? Heb je zelf al ideeën over wat je gaat breien of haken voor een Hand Knit Christmas?

Simply Knitting Magazine kun je online kopen en door even te zoeken op Ebay. Je zoekt dan op Issue 125, inclusief de Hand Knit Christmas bijlage.

banner-mysteryblanket-klein

Reactie plaatsen