Rowan Knitting en Crochet Magazine - Breiclub.nl
Rowan Knitting en Crochet Magazine 58

Met het langzaam op gang komen van de kerstpatronen voor dit jaar, zou je bijna vergeten dat ook de reguliere herfst en winterpatronen uit zijn en nog uit komen. Het zou zonde zijn om er geen aandacht aan te besteden: er zitten juweeltjes bij. Een daarvan is het Rowan Knitting en Crochet Magazine 58 met patronen voor herfst en winter 2015 / 2016.

Zoals altijd is het een prachtig boek: groot formaat, prachtige foto’s en maar liefst 40 ontwerpen. Ingedeeld in 3 thema’s: Tranquil, Frost, Essentials. Ik laat je een aantal patronen uit de 3 thema’s zien.

Tranquil

Tranquil staat voor een elegante collectie gemaakt van gevlekte tweed garens en garens die subtiele kleurveranderingen in zich hebben. Delicate kleurtonen die samen een relaxte, “tranquil look” maken. Herfsttinten zoals mosterdgeel en mosgroen. Lisa Richardson heeft de verantwoording binnen dit thema voor haar rekening genomen, voor zowel mannen als vrouwen.

Deze herentrui, Eddystone, is een ontwerp van Martin Storey. In een mosterdkleur, die je dit seizoen veel zult zien. Gebreid in Creative Focus Worsted, gebreid op naalden 4,0 mm en 4,5 mm. Geschikt voor de gevorderde breier.

Finola is een ontwerp van Brandon Mably, gebreid in Kid Classic. Kid Classic is een prachtige draad van lambswool en kid mohair: super zacht en heerlijk warm tegelijk. De aanbevolen naalddikte is 5,0 mm – 5,5 mm. Om deze trui te maken heb je 7 verschillende kleuren nodig.

Essentials

Marie Wallin heeft de leidende hand gehad in de totstandkoming van dit thema. De bepalende vormen voor dit seizoen, op een eenvoudige maar doeltreffende manier gefotografeerd. En  niet te vergeten, makkelijk te dragen.

Noelle is hier een mooi voorbeeld van. Een ontwerp van Sarah Hatton, met verschillende kabels op het voor- en achterpand. Een van die kabels vind je ook terug op de mouwen. Net als Finola is deze trui gebreid met Kid Classic. Geschikt voor de gevorderde breier.

D’arcy is een hele basic trui, die bijzonder wordt gemaakt door de mouwen van kant, in combinatie met het gebruikte garen, Faced Tweed. Faced Tweed is een nieuw garen, bestaande uit wol en fijne alpaca. Te breien op naalden 6,0 mm. Het ontwerp is van Marie Wallin.

Frost

Frost is by far mijn favoriete thema van dit magazine. Lisa Richardson is verantwoordelijk voor de totstandkoming van dit thema. Geinspireerd door de tekenen van vorst in de vroege morgen en de natuurlijke schoonheid van een winterlandschap. De vormen voor dit thema zijn eenvoudig, bedoeld om ergens over heen te dragen.  Wit, grijs en cremetinten zijn bepalend voor dit thema.

Shivery is een ontwerp van Lisa Richardson, in een voor mij favoriet garen; Rowan Cocoon. Cocoon wordt gebreid op naalden 7,0 mm: een project gebreid met Cocoon leidt snel tot resultaat. Deze sjaal wordt ongeveer 39 cm breed en 200 cm lang. Hij wordt wel zwaar: 10 bollen Cocoon van 100 gram gaan erin!

Nippy is nog een voorbeeld van een ontwerp gemaakt met Rowan Cocoon. Eigenlijk een heel basic ontwerp. Door de grote kraag, de brede boorden en de grote kabel over het midden van de trui wordt het bijzonder. En volgens mij heerlijk om te dragen.

Martin Storey is de ontwerper van de Windy Scarf, de sjaal die ook op de cover van het magazine staat.  Een sjaal me een krachtige kabel over de hele breedte van de sjaal. Gebreid van Rowan Pure Wool Superwash Worsted, in twee grijstinten.

Met een lengte van ongeveer 250 cm kun je deze sjaal op vele manieren dragen. 5 bollen Pure Wool Superwash Worsted zijn voldoende om deze sjaal te maken.

Naast krachtige kabels zijn er ook patronen met hele stoere kabels. Zoals in Glacier, een ontwerp van Martin Storey. Gebreid in Brushed Fleece, een feestje van extra fijne merino en baby alpaca. Zachter dan dat wordt het niet!!! Er zit een klein kleureffect in de draad, die je breit met naalden 6,0 mm.

Een aanrader?

Rowan Knitting & Crochet Magazine 58 is een echte aanrader. Als je deze niet kunt vinden bij een wolwinkel bij jou in de buurt, zoek dan eens op internet. Te koop voor € 20,50, inclusief een Nederlandse vertaling.

 

LUT
Door

LUT

op 15 Dec 2015

glacier trui uit dit boek is grote teleurstelling: patroon klopt niet! Breedte is dubbel zo groot als aangegeven.

Reactie plaatsen