Fair Isle Blanket Club van Mary Wallin - Breiclub.nl
Fair Isle Blanket Club van Mary Wallin

Ken je de Fair Isle Blanket Club van Mary Wallin al? Ik zal je er vandaag alles over vertellen!

Want het zelf maken van dekens is populair. Daar weten we bij Breiclub inmiddels ook het een en ander van ;-).

De eerste Nederlandse Mystery Blanket is voor velen inmiddels afgerond. Een tweede deken gaat in september beginnen. Er is inmiddels ook een haakdeken en een aantal onder ons heeft zich zelfs opgegeven voor beide dekens.

MysteryBlanket_logo
De haakdekens zullen vandaag of morgen zelfs uitverkocht raken, er zijn nog wel een aantal breidekens: je kunt je hier nog aanmelden voor de Mystery Blanket 2015.

 

Welke Mystery Blankets bestaan er?

Voor mij is de “eerste Mystery Blanket” zoals ik die ken, van Debbie Abrahams. Inmiddels zijn er ook Mystery Blankets van bijvoorbeeld Rowan.

Naast Mystery Blankets zijn er ook KALs en Cals, Knit Alongs en Crochet Alongs. Daarbij weet je van te voren welke garens gebruikt gaan worden, kun je vaak kiezen uit een kleurenpallet en weet je, in ieder geval op hoofdlijnen, hoe de deken er uit komt te zien.

Mary Wallin heeft nu ook een deken aangekondigd: de Fairisle Blanket. De eerste beelden hiervan zijn inmiddels vrijgegeven.

Fairisle Blanket Club

Er lijken meerdere dekens aan te komen in deze Fairisle Blanket Club. De eerste is een “Traditional Fairisle Throw”, gebaseerd op de traditionele vormen en motieven van de Shetland eilanden en Noord Europa.

De deken zal bestaan uit 12 blokken van 46 x 46 cm. De uiteindelijke afmeting van de deken is 146 cm x 190 cm.

Felted TweedGemaakt van Rowan Felted Tweed. Rowan Felted Tweed is samengesteld uit merino wol, alpaca en viscose. Het is een prachtig garen, uiterst geschikt voor Fairisle breien, vanwege het tweed effect. Ieder blok vormt een aanvulling op een eerder blok, voornamelijk door het kleurgebruik.

De looptijd van deze deken is 12 maanden. Iedere maand ontvang je een patroon voor een nieuw blok. Dit lijkt misschien lang, een maand voor 1 blok, maar het fairisle breien kost veel tijd. En is zeker geen klusje voor tijdens het televisie kijken. Fairisle breien is een kwestie van geduld. In de laatste maand wordt de instructie voor zowel het 12e blok als voor de afwerking verzonden.

Fair Isle Blanket Club

Impressie van 8 blokken uit de Traditional Fairisle Throw. Foto: Mary Wallin

De prijs van de deken is nog niet bekend. Gegeven het gebruik van Rowan Felted Tweed verwacht ik dat deze niet onder de € 250,00 zal zijn. De startdatum is al wel bekend: 1 november 2015. Er is ook een mogelijkheid om later te beginnen, op 1 februari 2016. Een week voordat de inschrijving van de deken begint, zullen foto’s gedeeld worden van de deken in het geheel. Zodat je weet waar je aan begint.

Ik overweeg om mee te doen met de Traditional Fairisle Throw

Ik overweeg zeker om mee te gaan doen aan deze Traditional Fairisle Throw, ontworpen door Mary Wallin. Omdat ik nog niet eerder een groot Fairisle project heb gemaakt. Ik vind het leuk om te doen en ben er (al zeg ik het zelf) redelijk goed in. Maar het kan altijd beter, met name door het vaker te doen.

Is de prijs in deze een factor? Absoluut!

En, zoals altijd, de vraag of ik tijd zal hebben om de deken te maken. Ik wil dan wel graag meedoen in het ritme van 1 blok per maand.

Ik laat jullie weten wat het wordt! En ondertussen hoop ik natuurlijk dat jullie sowieso mee gaan doen met de Mystery Blanket 2015, waarvan ik de breiversie heb mogen ontwerpen!

Jacquelien
Door

Jacquelien

op 04 Aug 2015

De sandwichfoto en Fair Isle trokken meteen mijn aandacht: dit is wat ik ontzettend leuk en mooi vind. Ik ben verder gaan zoeken op internet naar Marie Wallin en de deken. Jouw schatting van € 250 zit in het midden. Het totale benodigde aantal bolletjes is 43 (er zitten tenslotte veel kleuren in) en daarbij komt nog het lidmaatschap van de Fair Isle Club. Je kunt er een leuk weekend van weg maar toch heb ik mij aangemeld. Al mijn andere breiprojecten komen op non-actief te staan. Ga jij er nog mee door??

Reactie plaatsen