Boekrecensie: Rowan Loves - Breiclub.nl
Boekrecensie: Rowan Loves …

Rowan is begonnen met een serie met de naam “Rowan Loves … “ In deze serie worden patronenboeken uitgebracht, om een garen bijzondere aandacht te geven. Of zoals ze zelf zeggen: “to show these yarns some love”.

Inmiddels is Rowan Loves 3 … uit: Rowan Loves creative focus worsted & pure wool superwash worsted. 

Het boek geeft je 9 patronen, van de hand van Martin Storey.

De garens

In de spotlight staan creative focus worsted en pure wool superwash worsted. Beide garens die zo lekker weg breien op naalden 4,0 mm en 4,5 mm.

Creative focus worsted is een heerlijk zacht garen, samengesteld uit 75% wol en 25% alpaca. Daarmee is het een luchtig garen waarmee je hele comfortabele outfits kan maken. Verkrijgbaar in 22 kleuren.

Pure wool superwash worsted is een zachte, 100% wol. Ondanks dat kan het gewoon in de wasmachine. Beschikbaar in meer dan 50 kleuren, kun je hier alle kanten mee op.

De patronen

In het boek worden 9 patronen beschreven. Afwisselend gemaakt van creative focus worsted of pure wool superwash worsted.

Rowan-Loves-6Het leuke is dat de garens voor deze patronen onderling uitwisselbaar zijn. Zou je deze muts Union liever maken in pure wool superwash worsted, bijvoorbeeld omdat de kleuren je meer aanspreken, dan kan dat. Zonder dat je het patroon hoeft om te schrijven.

Sommige patronen krijg je te zien in beide uitvoeringen, zoals deze sjaal Skyland. Met 3 bollen van het garen van je keuze kun je deze sjaal breien. Een leuke, aparte sjaal waar je ook mee uit de voeten kunt, als je nog niet zo veel brei ervaring hebt: ribbelsteek en meerderen en minderen op de aangegeven momenten.

Rowan-Loves-5

Wat ik ook erg leuk vind aan dit boek is dat je voor een aantal patronen alternatieven krijgt aangereikt. Een trui met lengte, maar ook een korte versie daarvan. Een vest, maar ook de truiversie daarvan. Een leuk voorbeeld daarvan is Bellerose. Ook hier is ervoor gekozen om je een voorbeeld te laten zien in beide garens. De trui is gemaakt van pure wool superwash worsted, het vest van creative focus worsted. Ook dit patroon is goed te doen voor iemand die nog niet zoveel breikilometers achter de rug heeft. Het resultaat is er echter niet minder om ….

Rowan-Loves-1

Als laatste patroon uit dit boek wil ik je Rockette laten zien. Een trui in een wat fellere blauwtint, met een kangaroo zak op de  voorkant. Zo’n trui voor in het weekend, voor wanneer je even niets hoeft en lekker met een kop thee op de bank kan.

Rowan-Loves-3

Leuk boek!

Wat een leuk boek is dit, Rowan Loves … Creative focus worsted & pure wool superwash worsted. 9 patronen die je naar wens in beide garens kan maken. Alletwee super garens!! Terecht dat deze met Rowan Loves 3 … extra in het zonnetje worden gezet, wat extra liefde krijgen.

En door de variaties op de patronen geeft dit boek je meer dan 9 patronen!

Reactie plaatsen