knuffelpatronen voor Kerst - Breiclub.nl
6 knuffelpatronen voor Kerst van Deramores

Gisteren heb ik je de Tinsel sneeuwmannen laten zien. Ik heb er zelf ook eentje gemaakt. Die vind ik zo leuk, dat ik op zoek ben gegaan naar meer Tinsel Chunky in wit. Blijkbaar ben ik niet de enige die de patronen met dit garen leuk vind: overal uitverkocht. Geheel toevallig maar zeer gewenst kreeg ik een mail van Deramores.com dat de voorraad wit weer was aangevuld.

Eenmaal op de website, onderweg naar de Tinsel Chunky white, kwam ik dit patroon tegen. 6 patronen voor Kerst, allemaal bij elkaar horend. Ze zijn zo  leuk!!!

De ontwerper is Susan Campbell. Ik heb nog even getwijfeld of ik het patroon zou kopen, omdat ik never nooit 1 van deze leukerds af kan hebben voor de Kerst.

Maar hé, volgend jaar is het gewoon weer Kerst en dan heb ik er toch op z’n minst 2, 3 of misschien wel alle 6 klaar! Toch ……

6 knuffelpatronen voor Kerst

Het patroon is alleen digitaal hier beschikbaar en te koop voor GBP 7.99.

De download geeft je de instructies voor Jason Jingle-Bells the Reindeer, Frostie Freddy the Sheep, Naughty Noel the Mouse, Tina Tinsel the Fairy, Sophie Snowflake the Bear en Charlie Cracker the Bunny. Iemand heeft duidelijk de moeite genomen om leuke namen te bedenken en wat mij betreft is dat goed gelukt! Het engelstalig patroon telt 52 pagina’s. Het heeft heel veel foto’s en een duidelijke uitleg.

Het gebruikte garen is Deramores Studio DK. Er was tot vorige week vrijdag een bijbehorend garenpakket dat je kon kopen, tegen een leuk prijsje. Toen ik het pakket dit weekend wilde bestellen was het pakket uitverkocht.

Ik ken dit garen niet. Vind de knuffels met dit garen er heel mooi uit zien. En op de foto’s vind ik de gebruikte kleur rood heel mooi.  Hetgeen betekent dat ik de knuffels met dit garen wil maken en dat ik zelf even aan de slag moest. Van de Deramores Studio DK heb je nodig: 6 bollen Frost, 5 bollen Mist, 2 bollen Ruby en 1 bol Malachite. De losse bollen waren gelukkig nog wel op voorraad. Ietsje duurder dan in het bijbehorend garenpakketje, maar al la.

Daarnaast heb je wat restjes zwart nodig voor de gezichtjes en een klein beetje blauw voor de letters op de trui van Jason Jingle-Bells en het giletje van Charlie Cracker.  Daarnaast wat kraaltjes voor de oogjes. En natuurlijk een aanzienlijke hoeveelheid vulling.

De patronen zijn op onderdelen aan te passen naar je eigen voorkeuren. Bijvoorbeeld in de kleding van de knuffels. Of wie welk truitje draagt. Wat dit patroon zo leuk maakt is dat ze allemaal verschillend zijn, maar zo mooi bij elkaar passen. Je zou een patroontje kunnen opzoeken van een rendier en dat op het truitje van Noel maken. Of het patroon van een mooie kerstster. Misschien is het ook leuk om één van de truitjes blauw te maken. Of misschien wat kerstig groen hier en daar …. net wat je leuk vindt.

Ga je er dit jaar nog aan beginnen?

Ik ga het niet redden om voor de Kerst van 2015 aan een van deze leukerds van Deramores (ik denk dan toch Frostie Freddy) te beginnen. Maar ik vind ze zo leuk, dat ik het patroon en het bijbehorende garen alvast gekocht heb, voor volgend jaar.

Mocht je dit jaar nog willen beginnen, het patroon is een download. Dat heb je direct na je aankoop in huis. Een paar bollen in wolwit, zacht grijs en een mooie kleur rood met dezelfde stekenverhouding en het breien kan beginnen …

Reactie plaatsen