Boekrecensie : Once upon a time - Breiclub.nl
Boekrecensie : Once upon a time

Boekrecensie : Once upon a time. Once upon a time van Marie Wallin is een boekje dat ik al een tijdje op mijn vizier heb. Het boekje heeft 16 patronen, voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar. Het is de eerste keer dat Marie Wallin een collectie voor kinderen heeft ontworpen.

Geïnspireerd op de vintage patronen van de jaren ’40 en ’50, aangevuld met de typische fair isle patronen waar Marie Wallin bekend om staat.

De gebruikte garens voor de patronen in dit boekje zijn Rowan Felted Tweed en Rowan Cocoon. Marie Wallin beschrijft dat deze 2 garens haar favorieten zijn uit de Rowan collectie. Hetgeen ik heel goed begrijp; Rowan Cocoon is echt “één van mijn favoriete garens ever”.

De foto’s zijn genomen op the Great Central Railway in Rotley and Quorn, Leicestershire. De foto’s dragen heel erg bij aan de vintage look en feel van de patronen in het boekje. De foto’s en de patronen hebben zo’n hoog “schattig gehalte”, dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen, wetende dat ik je hier niet alles kan laten zien. Ik ga wel een heleboel foto’s uit het boekje met je delen, in de hoop dat je de sfeer mee krijgt ……..

Gebreide muts en sjaal

Hetzelfde patroon wordt gebruikt als basis voor de sjaal en muts, voor zowel jongens als meisjes. Gebreid van Rowan Cocoon, is dit een heerlijke zachte sjaal, die je relatief snel klaar zult hebben op naalden 6,0 mm. De meisjesvariant heeft een pompon op de muts en aanvullend borduursel in 4 kleuren Rowan Felted Tweed.

Isabel

Isabel wordt gebreid in Rowan Felted Tweed, op naalden 3.0 mm. Het is een vestje met daarin meerdere kabels en kant verwerkt. De onderkant loopt een beetje uit, waardoor het vestje niet een standaard boordje heeft.

Het patroon krijgt 2 stippen mee om de moeilijkheidsgraad aan te geven. Je moet al wel wat brei ervaring hebben opgedaan om dit vestje te maken, Maar dan heb je ook een prachtig vestje, dat zeker bewaard zal worden als het meisje waarvoor je het gemaakt hebt, het vestje al lang niet meer aan kan.

boekrecensie-once-upon-a-time-1Albert

Albert kan gebreid worden in een streeppatroon van 6 kleuren Rowan Felted Tweed, zoals op de foto, maar kan ook effen gebeid worden. Voor beide varianten worden de benodigde garens gegeven in de beschrijving.

Dit patroon heeft 3 stippen. Deze trui vraagt om een ervaren hand van breien. Om een en ander te verduidelijken heeft Marie Wallin detailfoto’s geplaatst op haar Facebook pagina, als extra ondersteuning bij dit patroon.

boekrecensie-once-upon-a-time-8Edward Ted

In het boekje is ook een patroon opgenomen voor een gebreide knuffel: Edward Ted. Edward doet helemaal mee in de vintage stijl met zijn kleurrijke trui. Ted en zijn vintage trui zijn één geheel.

Gebreid in Rowan Felted Tweed, op naalden 3,25 mm.

 

Once upon a time

Once upon a time is de eerste collectie van de Marie Wallin voor kinderen. Wat een geweldige eerste collectie. Het zijn niet alleen de ontwerpen, maar vooral ook het geheel: het kleine vierkante formaat van het boekje, het feit dat de nichtjes van Marie Wallin en kinderen van vrienden de modellen zijn voor dit boekje, de gekozen locatie, de prachtige foto’s  …..

Once upon a time is een Engels breiboek, er wordt geen Nederlandse vertaling meegeleverd. De prijs van dit boekje is € 28,50.

boekrecensie-once-upon-a-time-7

 

Reactie plaatsen