Kerstcadeau: Percy the Polar Bear - Breiclub.nl
Kerstcadeau: Percy the Polar Bear

Kerstcadeau: Percy the Polar Bear. Het Simply Knitting magazine voor oktober 2015 is afgelopen vrijdag uitgekomen.

In het voorwoord wordt gesproken over dagen die korter worden en de eerste vorst in de vroege ochtend. En jawel, er wordt gesproken over kerstcadeau’s: zelf gebreide kerstcadeau’s. 

Alan Dart komt met een heel leuk cadeau: Percy the Polar Bear. Degenen die een abonnement hebben op de papieren versie van Simply Knitting Magazine, hebben deze maand een klein pakketje ontvangen. Met daarin voldoende garen om Percy the Polar Bear te maken.

Percy the Polar Bear maken

Als je Percy wilt maken en geen abonnement hebt, of net als ik een digitaal abonnement, heb je DK garen nodig in de kleuren Kerstrood, cremewit en wat restjes wit en zwart. Alan Dart werkt veel met Sirdar / Hayfield Bonus DK. Zo ook bij dit patroon.

Over het algemeen wordt aanbevolen om DK garen op naalden 4,0 mm te breien. In de ontwerpen van Alan Dart worden dunnere naalden gebruikt. Hierdoor wordt het breiwerk compacter; het gevolg is dat je vulling dan minder snel door je breiwerk heen piept.

Percy the Polar Bear is niet heel ingewikkeld om te maken. Er wordt gebruik gemaakt van tricotsteek en ribbelsteek. Je hebt niet veel kleuren nodig en het aantal losse onderdelen is beperkt. Bijvoorbeeld omdat het jasje als bovenlijf wordt gebreid. De capuchon met de schattige oortjes wordt wel apart gebreid en later aan het lijsje vastgezet.

Kerstcadeau-Percy-the-Polar-Bear-2Het patroon kent veel detailfoto’s die je helpen om de details, zoals Alan Dart die bedacht heeft, uit te voeren zoals het bedoeld is.

Dan volgt een uitgebreide instructie hoe je de beer in elkaar moet zetten.

Bij het maken van een knuffel is de gezichtsuitdrukking altijd het allerbelangrijkste. En soms ook het aller moeilijkste.  Let in dit geval op de verhoudingen: een grote neus en hele kleine oogjes.

En dan heb je deze leukerd gemaakt. Mijn handen jeuken om met deze winterbeer aan de slag te gaan en hem van een schattig jasje met capuchon te voorzien. Maar ik moet voor nu helaas even overslaan.

Helaas wordt met iedere uitgave van Simply Knitting Magazine geen extra tijd meegeleverd …. 

De oktober uitgave van Simply Knitting Magazine

Naast het patroon voor Percy the Polar Bear heeft deze uitgave ook een beschrijving om een herenvest te maken, met een mooie kraag en anders dan anders kabels. En leuke suggesties voor decoraties in huis. 

De aankondiging van de volgende uitgave is wat mij betreft veelbelovend: ter ere van Halloween heeft Alan Dart een weerwolf ontworpen …..

Simply Knitting Magazine is te koop bij een aantal boekhandels. Ebay kan ook nog wel eens helpen. Als je het patroon van Percy the Polar Bear wilt aanschaffen via de website van Alan Dart moet je nog even geduld hebben. Meestal wordt het patroon zo’n half jaar na publicatie in Simply Knitting Magazine vrij gegeven.

Kerstcadeau-Percy-the-Polar-Bear-1

Kerstcadeau-Percy-the-Polar-Bear-3

Reactie plaatsen