Herfst breien? Zo breng je de herfst in je breiwerk! - Breiclub.nl
Yes! We gaan herfst breien!

Yes! We gaan herfst breien! Het is september: en dan komt er herfst in je breiwerk! Iedereen heeft het erover dat de herfst is begonnen en dat de herfst vroeger is dan anders.

Bij herfst denk ik aan rood, geel en oranje, met bruin en groen “on the side”.

Je kunt de herfst ook terug laten komen in je breiwerk! Zodat je toch nog lekker buiten kan blijven zitten als het wat frisser wordt ……

Herfstbreien

Door het gebruik van specifieke kleuren, door bladeren in je breiwerk te verwerken of door een deken te maken die mooi past bij het seizoen. Mist in de vroege morgen, vallende blaadjes. De herfst is mijn favoriete seizoen.

Autumn Essentials Online Collection

herfst breien

Rowan heeft van het weekend een gratis collectie gepubliceerd: “Autumn Essentials Online Collection”. Een collectie van 8 patronen, met de eerste frisse dagen in het achterhoofd. Een leuke muts, beenwarmers, handschoenen, sjaals en cowls.

Je krijgt toegang tot deze patronen door een eerste keer te registreren op de website van Rowan (knitrowan.com) en in te loggen. Een van de 8 patronen is Dorsten, een muts gebreid van 2 strengen Colourspun en makkelijk te breien. De alternatieve pompon op de muts maakt de muts bijzonder.

Herfst breien: Voor de heren

herfst breien

Ik was op Ravelry aan het zoeken naar “herfstachtige breiprojecten” en ik kwam dit vest tegen. Het is een ontwerp van Josh Bennet, die ook regelmatig ontwerpen voor Rowan maakt.

Het vest ziet er spectaculair uit! Maar is in het echt eenvoudig te maken. Boordsteek en tricotsteek zijn de basis voor dit prachtige vest. Er is jammer genoeg ook slecht nieuws: het gebruikte garen voor dit vest, Zitron Unikat, wordt niet meer geproduceerd en is daarom moeilijk te krijgen. Je kunt het altijd nog proberen op Ravelry of op Ebay.

Ik vind dit een superleuk herenvest. Zo leuk, dat ik eens ga proberen of ik in contact kan komen met de ontwerpen om te vragen of hij een goed garenalternatief heeft. Ik houd jullie op de hoogte ……

Het patroon voor deze Men’s Unikat Zippered Cardigan kun je kopen op Ravelry.

Herfst breien: Voor de dames

Op Ravelry vond ik “Sunlit Autumn”, een licht vest met een moot bladpatroon verwerkt in het rugpand en op de zakken. Het is een vest met een A-lijn, hetgeen gunstig is voor ons figuur. Het vest wordt van onder naar boven gebreid in losse delen, die later aan elkaar worden gezet.

herfst breien

De kleur van het vest werkt natuurlijk ook heel goed in het creëren van een herfstsfeer. Ook de driekwart mouw heeft nog net even een positief effect: we hebben wel een vestje nodig omdat het kouder wordt, maar lange mouwen zijn nog niet nodig hoor!

Sunlit Autumn is een patroon uit het boek “Botanical Knits 2”, dat vol staat met breipatronen die gebaseerd zijn op de prachtige natuur om ons heen. Zowel het patroon als het boek zijn te koop via Ravelry.

Voor in huis

Ook in huis kun je de herfstsfeer toevoegen. Door prachtige kussens te breien! Ik heb er 2 voor je uitgezocht.

herfst breien

Fern Pillow is een kussenhoes waarop een prachtig bladpatroon is verwerkt. In het voorbeeld is het blad in groen op een cremekleurige achtegrond gezet.

Maar het zou net zo goed een bruine achtergrond kunnen zijn met een geelgoud blad erin verwerkt. Als je dan ook nog een geelgouden draad zou kunnen vinden die een beetje in kleur verloopt …..

De achterkant van het kussen is effen met een rustig ribpatroon. De hoes sluit met twee knopen aan de achterkant.

Dit patroon is te koop via Ravelry.

Leaves pillow Cover is een kussenhoes waarin ook een bladpatroon is verwerkt, maar dan heel anders. Het bladpatroon is over de hele kussenhoes doorgevoerd, ook naar de achterkant. Het kussen sluit met 3 knopen.

herfst breien

Beide kussens maken een eyecatcher voor op de bank!!  Een echt herfststatement!

Het breien van deze kussens vraagt om  een ervaren breihand.

 

En jij: ga jij al herfstbreien?

Wil je een herfstsfeer brengen in je huis? Of hoop je dat de zomer nog even doorzet en moet je eigenlijk nog niet aan de herfst denken? Laat ons weten wat jij deze herfst wil gaan maken!

 

 

Andrina Bolle-Koeman
Door

Andrina Bolle-Koeman

op 23 Sep 2014

Mooie patronen

B. Slooter
Door

B. Slooter

op 14 May 2015

Hallo dat kussen met de knopen,het patroon vraag zeker veel wol ik heb dat patroon wel eens gebreid voor een trui .

Reactie plaatsen