Rendieren trui breien, kerst is om te hoek! - Breiclub.nl
Kerst is om de hoek: parende rendieren trui

Bij de zin kerst is om te hoek zullen veel mensen een wenkbrauw optrekken. Voor breiers en hakers die van grote of veel projecten houden klinkt de zin al bekender. Al die kersttruien zoals deze rendieren trui kosten veel tijd, aandacht en natuurlijk liefde.Bij mij kwam de realisatie dat ik aan mijn kerstprojecten moest beginnen niet door het prachtige weer maar door het blog van Annika. Want zoals Annika al zegt: kerst duurt nog maar 4 maanden! Voor het project dat ik in dit blog ga bespreken is die tijd ook hard nodig.

Parende rendieren trui

rendieren trui

Ja, het staat er echt: parende rendieren trui. Dit is een patroon dat helaas (vorig jaar)na kerst tot stand kwam. De inspiratie zijn de steeds populairder wordende foute kerst trui feesten.

Na de vraag: wat is een grappige en foute trui? Kwam het antwoord: parende rendieren. Helaas moet ik zelf nog aan de trui beginnen maar door middel van het patroon in dit blog hoeven jullie niet nog een jaar (en 4 maanden) te wachten voordat de trui door jullie gemaakt kan worden.

Patroon parende rendieren trui

rendieren trui

Het patroon spreekt grotendeels voor zichzelf. De grijze vakjes kunnen gebreid worden met een kleur naar eigenkeuze. Zelf ga ik voor een simpele witte trui en zwarte parende rendieren. Leuke tip: brei bij een rendier een rood neusje! Plaats de parende rendieren vaker op een trui of zet hem er een keer in als pronkstuk.

Trui patroon

Het bovenstaande patroon is natuurlijk geen volledige trui. Gebruik het patroon op een simpele vrouwen trui met kabel mouwen of in combinatie met een leuke kerst print.

De mannen kunnen natuurlijk niet achtergelaten worden want vooral zij waarderen een lichtelijk vunzige grap. Gebruik voor mannen het patroon voor een trui met een mooi kerst printje.

Laten we over 4 maanden onze prachtige truien tentoonstellen bij een foute kersttruien feest!

Wat is de meest foute kersttrui die jullie hebben gemaakt of gezien?

Ann
Door

Ann

op 28 Aug 2016

Ik zoek een breipatroon van een koersfiets! Heeft er iemenad een idee waar er kan aan geraken? Het is voor een jong wielrennertje van 9 jaar en het is voor zijn kerst! Dank u wel

Yvonne Quadflieg Walravens
Door

Yvonne Quadflieg Walravens

op 04 Sep 2016

Ik heb wel een (borduur)patroontje van een wielrenner. Misschien dat je dat kan gebruiken om op een trui te mazen of in te breien. Stuur maar een mailtje naar creafief@gmail.com.

Carine Buyens
Door

Carine Buyens

op 27 Sep 2016

had dit ook graag gehad; heb hier 2 wilerennertjes van 8 en 10 en zijn er zot van

Reactie plaatsen