Brei- en haakpatronen, modetrends voor deze lente en zomer - B
Brei- en haakpatronen die passen bij de modetrends voor deze lente en zomer
04 februari 2016 

Brei- en haakpatronen die passen bij de modetrends voor deze lente en zomer

In mijn vorige blog heb ik het gehad over de kleuren die in de lente en zomer veel te zien zullen zijn in het modebeeld. Ik heb me nu ook verdiept in de modetrends  voor de komende maanden en ik ben op zoek gegaan naar de brei- en haakpatronen die passen bij deze trends en ik wil ze graag met jullie delen.

De modetrends van 2016

De website  www.rubriek.nl  geeft een goed beeld van de thema’s en trends die de modeontwerpers hebben laten zien in hun modeshows. Hieronder een korte beschrijving van negen modetrends voor het komende jaar met mooie breivoorbeelden om je te inspireren……… Ik krijg zin om te breien……..

Veel roze, veel blauw

In mijn laatste blog meldde ik al dat het kleurinstituut Pantone dit jaar de kleuren Rose Quartz en Serenity heeft uitgeroepen als de twee kleuren van het jaar 2016. Roze en blauw zijn veel te zien. Apart, maar ook samen gecombineerd.

Brei- en haakpatronen

Hier twee voorbeelden van patronen die gratis te downloaden zijn op www.garnstudio.com. Een mooie roze trui met ajourpatroon en een gebreid vest met een verloop van wit naar blauw. Zo mooi……

Off shoulder

De schouders mogen bloot dit voorjaar. Topjes met elastiek zonder bandjes en topjes met een elastische hals die je off-shoulder kunt dragen als je wilt.

Een voorbeeld hiervan is deze gehaakte damestrui. Deze trui is als haakpakket te koop op de site van www.crcouture.nl. Het patroon is afkomstig uit het brei- en haakboek nr. 58 van Phildar.

Brei- en haakpatronen

Blote schouders

Een andere variant van blote schouders is te zien met een uitsparing bij de schouders. Alsof er een hapje uit de stof ontbreekt.

Brei- en haakpatronen

Deze mooie trui met blote schouders is een patroon van Bergere de France uit het lente en zomermagazine nr. 157. Dit patronenboek is al enkele jaren oud, maar nog wel te koop.

Oranje

Ons koningshuis kan blij zijn, want onze nationale kleur oranje zal opvallend veel te zien zijn.  Vaak gecombineerd met wit, maar ook met goud of blauw.

Brei- en haakpatronen

Dit voorbeeld van een damesvest met ruches is te verkrijgen als breipakket op de site van www.crcouture.nl. Het garen dat gebruikt is voor dit vest is Pico van Lana Grossa.

Stoere, rechte jacks en vesten

Korte jacks en bomberjacks blijven populair. Maar nu worden het rechte jacks en vesten en dus niet meer getailleerd.

Dit mooie vestje is als gratis patroon te vinden op www.wolplein.nl.

Brei- en haakpatronen

Het vestje is gebreid met  het bandjes garen Katia Tahiti en daardoor heel geschikt voor de wat koudere lente- en zomerdagen.

Wijde mouwen

Veel mouwen, zowel lange, driekwart als korte mouwen lopen wijd uit. De mouwen blijven wijd of worden onderaan weer strakker gemaakt zodat een pofmouw ontstaat.

Twee mooie voorbeelden heb ik gevonden op de site van www.garnstudio.com.

Het ene vest heeft wijde pofmouwen en plooien.Het andere vest met kantpatroon en sjaalkraag heeft wijd uitlopende driekwart mouwen. Beide vesten zijn gebreid met het Dropsgaren Brushed Alpaca Silk.

Klassiek blauw gestreept

Vorig jaar waren vooral ruiten ‘in’ en zag je deze bijvoorbeeld in stoere blouses terug. Het komende jaar zijn het strepen, en dan vooral blauw-witte strepen.

Deze blauw en witte strepen heb ik gevonden in twee gratis breipatronen van garnstudio.

De gebreide trui heeft een kantpatroon en is gebreid met Drops Paris. De omslagdoek heeft een gestreept golvenpatroon en is gebreid met Drops Fabel.

Strikken

We zullen veel strikken gaan zien. Het liefst grote strikken die op verschillende plaatsen op kledingsstukken worden gebruikt. Zowel functioneel of alleen voor de sier.

Het allerschattigste voorbeeld vond ik van deze strikjeshaarband voor baby’s.

Een heel ander voorbeeld heb ik gevonden van een vest met sjaalkraag en strikjesknopen. Gebreid met Drops Silk Alpaca. Beide voorbeelden zijn ook weer afkomstig van de site van garnstudio.

En dan de modetrend voor de mannen: de gebreide stropdas

We hoeven onze mannen dit jaar niet te vergeten. De gewone stropdas maakt steeds meer  plaats voor de gebreide variant. Veel modemerken hebben dan ook de gebreide stropdas in verschillende kleuren en varianten in hun collectie.

Ik vond dit voorbeeld van stropdassen met verschillende motieven op een modesite.

En op www.garnstudio.com vond ik een breipatroon in onze nationale kleuren. Voor mannen die bijvoorbeeld het Nederlands voetbalelftal wil aanmoedigen.

Krijg jij ook zin om te breien als je al deze patronen ziet?

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us