Haakpatronen van rendieren, veel haakplezier - Breiclub.nl
Tijd voor haakpatronen van rendieren

We hebben al engeltjes gehad en kerstbomen, dus nu vond ik het tijd voor haakpatronen van rendieren.

De kerstman maakt in Nederland nog maar kort deel uit van de kersttraditie. Inmiddels is hij voor iedereen een duidelijk herkenbaar personage onmiskenbaar verbonden aan kerst. De kerstman heeft volgens de meeste verhalen acht rendieren die zijn slee trekken.

Deze rendieren zijn in staat om te vliegen.  De rendieren heten: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner en Blitzen. Pas later is hier het meest bekende rendier bij bedacht: Rudolph met zijn rode neus.

Of je nou een rendier met een rode neus haakt of niet, mag je helemaal zelf weten. Ik vind wel dat deze haakpatronen niet mogen missen tijdens de feestdagen.

Haakpatronen van rendieren

Het volgende patroon komt van Stip en Haak. Hier vind je de leukste patronen, vaak met stippen. What’s in a name?

haakpatronen van rendieren

Het leuke aan deze rendieren vind ik dat je ze zo lekker op een randje kunt laten bungelen. Daardoor zijn ze ook makkelijk plaatsbaar in huis. Er is altijd wel een plekje voor te vinden, toch.

Het volgende lieve rendiertje is klein maar fijn en kan mooi de kerstboom in. Aangezien ons huis een beetje vol raakt met al die kersthaaksels, is het goed om nu kleine projectjes te haken die we dus onder andere in de boom kwijt kunnen.

Lief, toch!

Dit volgende rendiertje is ook heel schattig en past zelfs in een kerstbal. Helemaal ideaal.

Via de link kom je op de website van peggysew terecht, waar je het patroon kunt opvragen. Je moet dan wel even je emailadres en je naam doorgeven.

haakpatronen van rendieren

Nog eentje dan om het af te leren. Je kunt natuurlijk niet de feestdagen door komen zonder een rendierhoofd aan de muur. Maar dan geen echte, want ik heb ze liever levend en gezond. Deze gehaakte variant is leuk en vrolijkt de boel zeker weten op.

haakpatronen van rendieren

Nou, dat waren ze weer voor deze week. Ik zou zeggen veel haakplezier!

Wat is jouw favoriet deze week?

Corrie
Door

Corrie

op 08 Dec 2016

Geweldig Annika, Ik ga er straks mee aan de slag en mijn haakvriendinnen ook, (hoop ik)

Els Buitendijk
Door

Els Buitendijk

op 11 Dec 2016

Ziet er hartstikke leuk uit!!!

Reactie plaatsen