Page content

Gevlochten sjaal

article content

Gevlochten sjaal

Zoals er wordt gezegd in Game of Thrones: “Winter is coming”. Dat betekent dikke sokken, volle sjaals en warme mutsen maken. Geef je outfit een verrassende draai en brei deze gevlochten sjaal.

Iedereen kent natuurlijk de vlecht. Waarbij drie stroken over of onder elkaar worden gehaald. Het patroon van de sjaal zijn niet drie lossen stukken. Het vlecht effect wordt gecreëerd door kabels.

Patroon gevlochten sjaal breien

Het patroon is afkomstig van Garnstudio.nl en heet Braidy. Voor de liefhebbers is er ook een bijpassende hoofdband.

 

De sjaal wordt heen en weer gebreid op de naald tot een lange strook en later samengenaaid.

  • Zet 15 st op met brei nld 15 mm.
  • Brei telpatroon M.2 (zie hieronder) tot het werk ongeveer 120 cm meet – eindig na 1 hele patroonherhaling.
  • Brei 4 nld in tricotsteek en kant dan losjes af.
  • Naai de opzetkant en de afkantrand samen, naai met de zijkanten tegen elkaar om een dikke naad te voorkomen. Vouw de halswarmer dubbel (in een 8-lus) voordat u de halswarmer draagt.

Telpatroon gevlochten sjaal

Gevlochten sjaalGevlochten sjaal

Aanpassen

Het bovenstaande patroon is officieel voor een halswarmer, zelf wou ik een sjaal dus zijn de uiteindes niet aan elkaar vastgemaakt.

Een andere mogelijkheid (die ik ook heb gebruikt) is geen dikke garen, vanwege het hoge prijskaartje, maar 3 garendraden op een 12 mm (op de foto) naald of 4 garendraden op een 15 mm naald gebruiken. Gebruik dezelfde kleur of meerdere kleuren voor een speels effect.

Wordt jouw nek warm gehouden door deze sjaal of maak je hem liever voor vrienden?

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

10 reacties op “Gevlochten sjaal


Door Christa van der Teems op 18 september 2016

Een verassende draai aan mijn outfit wordt mij te duur. Bedoeld wordt denk ik een verrassende draai. Dan vind ik de sjaal heel leuk!Door Attie van geest op 18 september 2016

Ziet er leuk uit ga het zeker uitproberen eerst nog leuke wol halen 👍🏿Door Hannah op 6 november 2016

Iets duidelijker uitleg zou prettig zijn.
Wil hem graag maken


Door janet op 12 november 2016

Het patroon zoals beschreven klopt niet! Zet 5 steken op een kabelnld. 5 steken recht, dan de 5 steken van de kabelnaald dan heb je 10 steken dus nog 5 over als je er 15 opzet. Als je deze laatste 5 recht breid dan krijg je een strook die niet meedoet in de kabel.


Door Ireen op 19 november 2016

Janet, het patroon klopt wel degelijk. In naald 5 kruis je de 5 steken voorlangs (5 steken voor het wek houden, en daarna recht breien). In naald 11 kruis de de 5 steken die in naald 5 niet gekruist zijn achterlangs (5 steken achter het werk, en daarna recht breien).


Door Janet op 13 november 2016

Waarom is mijn reactie verwijderd en niet beantwoord? Ik wil de set graag breien maar het patroon klopt niet! Een uitleg hoe het wel moet zou dan netter zijn dan het verwijderen van mijn reactie!


Door Astrid op 10 januari 2017

De sjaal vind ik heel leuk. Alleen breien met breinaalden lukt mij niet, heb dan een plank ipv een sjaal. Ik wil eens gaan kijken of ik deze sjaal op een loom kan maken. Waarschijnlijk worden het wel 3 losse sjaals die ik met een steekje aan elkaar vast zet, dit, omdat ik de kabelsteek niet snap. Zo vind ik wel een oplossing voor mezelf en misschien wel een tip voor een ander.


Door Jessie op 10 januari 2017

Top sjaal.ik heb hem met plezier gemaakt.Dankjewel!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.