Gevlochten sjaal, geef je sjaal een verassende draai - Breiclub.nl
Gevlochten sjaal

Zoals er wordt gezegd in Game of Thrones: “Winter is coming”. Dat betekent dikke sokken, volle sjaals en warme mutsen maken. Geef je outfit een verrassende draai en brei deze gevlochten sjaal.

Iedereen kent natuurlijk de vlecht. Waarbij drie stroken over of onder elkaar worden gehaald. Het patroon van de sjaal zijn niet drie lossen stukken. Het vlecht effect wordt gecreëerd door kabels.

Patroon gevlochten sjaal breien

Het patroon is afkomstig van Garnstudio.nl en heet Braidy. Voor de liefhebbers is er ook een bijpassende hoofdband.

 

De sjaal wordt heen en weer gebreid op de naald tot een lange strook en later samengenaaid.

  • Zet 15 st op met brei nld 15 mm.
  • Brei telpatroon M.2 (zie hieronder) tot het werk ongeveer 120 cm meet – eindig na 1 hele patroonherhaling.
  • Brei 4 nld in tricotsteek en kant dan losjes af.
  • Naai de opzetkant en de afkantrand samen, naai met de zijkanten tegen elkaar om een dikke naad te voorkomen. Vouw de halswarmer dubbel (in een 8-lus) voordat u de halswarmer draagt.

Telpatroon gevlochten sjaal

Gevlochten sjaalGevlochten sjaal

Aanpassen

Het bovenstaande patroon is officieel voor een halswarmer, zelf wou ik een sjaal dus zijn de uiteindes niet aan elkaar vastgemaakt.

Een andere mogelijkheid (die ik ook heb gebruikt) is geen dikke garen, vanwege het hoge prijskaartje, maar 3 garendraden op een 12 mm (op de foto) naald of 4 garendraden op een 15 mm naald gebruiken. Gebruik dezelfde kleur of meerdere kleuren voor een speels effect.

Wordt jouw nek warm gehouden door deze sjaal of maak je hem liever voor vrienden?

Christa van der Teems
Door

Christa van der Teems

op 18 Sep 2016

Een verassende draai aan mijn outfit wordt mij te duur. Bedoeld wordt denk ik een verrassende draai. Dan vind ik de sjaal heel leuk!

riet nolles
Door

riet nolles

op 18 Sep 2016

Wat een leuke sjaal, moet maar is bezig

Attie van geest
Door

Attie van geest

op 18 Sep 2016

Ziet er leuk uit ga het zeker uitproberen eerst nog leuke wol halen 👍🏿

noella ollevier
Door

noella ollevier

op 14 Oct 2016

heel mooi

Hannah
Door

Hannah

op 06 Nov 2016

Iets duidelijker uitleg zou prettig zijn. Wil hem graag maken

janet
Door

janet

op 12 Nov 2016

Het patroon zoals beschreven klopt niet! Zet 5 steken op een kabelnld. 5 steken recht, dan de 5 steken van de kabelnaald dan heb je 10 steken dus nog 5 over als je er 15 opzet. Als je deze laatste 5 recht breid dan krijg je een strook die niet meedoet in de kabel.

Ireen
Door

Ireen

op 19 Nov 2016

Janet, het patroon klopt wel degelijk. In naald 5 kruis je de 5 steken voorlangs (5 steken voor het wek houden, en daarna recht breien). In naald 11 kruis de de 5 steken die in naald 5 niet gekruist zijn achterlangs (5 steken achter het werk, en daarna recht breien).

Janet
Door

Janet

op 13 Nov 2016

Waarom is mijn reactie verwijderd en niet beantwoord? Ik wil de set graag breien maar het patroon klopt niet! Een uitleg hoe het wel moet zou dan netter zijn dan het verwijderen van mijn reactie!

Astrid
Door

Astrid

op 10 Jan 2017

De sjaal vind ik heel leuk. Alleen breien met breinaalden lukt mij niet, heb dan een plank ipv een sjaal. Ik wil eens gaan kijken of ik deze sjaal op een loom kan maken. Waarschijnlijk worden het wel 3 losse sjaals die ik met een steekje aan elkaar vast zet, dit, omdat ik de kabelsteek niet snap. Zo vind ik wel een oplossing voor mezelf en misschien wel een tip voor een ander.

Jessie
Door

Jessie

op 10 Jan 2017

Top sjaal.ik heb hem met plezier gemaakt.Dankjewel!

Reactie plaatsen