Trui - de gebreide trui van oma, die blijft toch wel het beste - Breiclub.nl
(Te) Gekke truien

Vorige week kreeg ik opeens het idee om een trui voor mijn kinderen te haken. Of eigenlijk had ik dat idee eerder al. Zo’n trui die me doet denken aan de truien die mijn zus en ik vroeger altijd kregen van mijn oma met kerst. Gebreid dan wel natuurlijk.

Blokjesschrift

Een hele poos geleden kocht ik al een keer een schrift met kleine blokjes, omdat toen het idee al speelde. Zo kon ik de afbeelding die ik wilde zelf uittekenen (op de telefoon kijken vind ik namelijk niet fijn). Nu zat ik zo een beetje zonder haakwerk (zo een beetje, want er ligt altijd nog wel wat te wachten wat nog af moet) dus kwam dat idee opeens weer naar boven.

trui

Juiste kleuren

Omdat ik nog de juiste kleuren had liggen voor het idee wat ik voor mijn zoontje had ben ik begonnen met een heuse Paw Patrol trui. De afbeelding heb ik uitgetekend, en vervolgens een gedeelte hiervan gekozen omdat deze veel te groot was voor een trui. Dat uittekenen was dus best een goed idee.

En dit bracht me dan weer op een idee voor een nieuwe blog, namelijk mijn top 5 van de meest (te) gekke truien, gebreid of gehaakt, dat maakt me dan niet zoveel uit. Uiteraard wel als ik ze zelf moet maken, want helaas kan ik nog steeds niet zo goed breien.

Zoektocht

Ik dacht, dan typ ik dus wat zoekwoorden in op Pinterest en dat komen de patronen vanzelf, maar dat viel toch iets tegen. Maar ik heb mijn zoektocht niet opgegeven en deel hier met jullie de 5 patronen die ik het leukst vind.

Nummer 5: Ugly sweaters

trui

Op deze site vind je een download van een bestand met een aantal erg leuke, grappige, gebreide truien. Dit zorgt ervoor dat ik toch wel weer veel motivatie krijg om te leren breien!

Nummer 4: Kindertrui met rendier

Oké, van de tekst kan ik niks maken, maar er staat wel een tekening op de pagina, waarmee het denk ik mogelijk zou moeten zijn om deze trui te maken. Ik vind hem wel erg schattig. Het is me ook niet duidelijk of dit gebreid of gehaakt is, maar met de afbeelding zou ik denk ik met haken al best een eind komen (ik voel een leuke uitdaging aankomen).

trui

Nummer 3: Lekker roze, lekker fout

Dit is een kooppatroon, ik vind deze trui wel echt lekker fout. Je kan hem natuurlijk prima in een ander kleur maken, maar zo roze vind ik hem wel erg grappig.

Nummer 2:

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6710&cid=7

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=4647&cid=7

Deze truien zijn van drops design. Sowieso hebben zij vaak geweldige patronen, zowel haak- als breipatronen. Deze twee vond ik in de categorie kersttruien toch wel erg leuk. En als je aan een beetje gekke truien denkt dan kom je dus nogal snel bij kersttruien.

Nummer 1 :

Ik dacht dus heel veel patronen te gaan vinden. Wel is het zo dat je van veel afbeeldingen een pixel afbeelding kunt vinden, waarmee je dus best een trui kunt haken (en ik verwacht ook breien aangezien ik die afbeeldingen bij breipatronen ook tegen kom).

Het enige wat je dan nog nodig hebt is een beetje een basispatroon van een trui. Ik ben eigenlijk gewoon zelf aan de slag gegaan. De trui voor mijn zoontje is af en ondertussen ook gepast. De boord is wat ruim, maar hij is er blij mee en hij past.

Wie weet schrijf ik dit patroon eens uit, of misschien ben ik de enige met zo’n nostalgische bui. De volgende wordt in ieder geval uiteraard een Elsa trui. Maar dan moet ik nog even op zoek naar de juiste kleurtjes wol.

En de gebreide trui van oma, die blijft toch wel het beste!!

trui

 

Heb jij ook zo’n nostalgische brei- of haakherinnering?

Groetjes Nicole

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 10 Oct 2017

Die onderste trui lijkt mij nu juist gehaakt. Die tweede trui is gebreid. Het is inderdaad leuk om zelf een patroon te maken, je moet er dan wel rekening mee houden dat de steken minder hoog dan breed zijn in 't algemeen. Je kunt dan het beste je tekening daar rekening mee houden. Succes met je volgende project! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen