Modetrends winter 2016, de aandacht gaat naar de hals - Breiclub.nl
De modetrends van dit najaar

In mijn vorige blog heb ik me verdiept in de modekleuren van komende winter en de nieuwe garens die er in die kleuren zijn te krijgen. Nu ben ik op zoek gegaan naar de modetrends die er aan zitten te komen en of er al leuke patronen en voorbeeld te vinden zijn om zelf te gaan breien of haken in de modekleuren van dit najaar.

Al rondkijkend op verschillende modesites kom ik een schat aan informatie tegen over de trends die modeontwerpers hebben verwerkt in hun nieuwe kledinglijnen. Komende winter zijn er zeker weer een paar trends die ook zijn te gebruiken in je eigen breisels of ontwerpen. En daar wil ik jullie dan ook een paar voorbeelden van laten zien.

Accessoires

De aandacht gaat naar de hals en dit betekent dat je veel kragen, cols, sjaaltjes en ook kettingen zult gaan zien.

Van Lana Grossa kwam ik deze twee sjaaltjes tegen.

Het eerste minisjaaltje is gehaakt met Lace Mering Dregradè en is afkomstig uit het magazine van Lana Grossa Lace uitgave no. 6. Het tweede avondsjaaltje is gemaakt met Divino zilverglans en dit sjaaltje staat in het magazine Filati accessoires no. 15.

Ik kwam ook deze leuke gebreide kettingen tegen die op Etsy.com te koop worden aangeboden.

Rokken tot over de knie

In tegenstelling tot vorig jaar toen de rokken nog mini of net boven de knie waren, gaat de zoom nu tot onder de knie en soms zelf nog langer.

De eerste rok is het model “de Wave” van Drops en deze rok wordt gebreid in een mooi zigzagpatroon met Drops Fabel. De tweede rok met de naam Lady Lace wordt van boven naar beneden gehaakt met ”Merino Extra Fine”. De patronen van Drops zijn gratis te downloaden op de site van www.garnstudio.com.

Ruches en franjes

Ruches zag je vorig jaar ook al, maar je blijft ze nog wel even zien langs kragen, maar ook in laagjes over elkaar. In veel nieuwe breipatronen zie je in plaats van ruches ook franjes.

Ik heb twee voorbeelden met franjes gevonden in het Phildar breiboek voor dames no. 655. Een mooie grijze poncho gebreid met Phildar Looping en een grijze trui gebreid met Phil Randonnees.

Ruches kom je tegen bij dit luchtige sjaaltje van Drops Design, dat is gebreid met Drops Kid-Silk. In het vest zijn ruches in laagjes over elkaar verwerkt in het lijfje. Dit vest is gebreid met Drops Alpaca.

Blauwe strepen

De belangrijke modekleur in het najaar zal blauw zijn en deze kleur zul je terug zien in blauw gestreepte blouses en truien.

Ik vond een leuke trui in gestreepte tricotsteek in het tijdschrift Filati no. 52 van dit najaar. Het gebruikte garen (Melodia/Scala/Stellina) heeft metallic-effecten en dit zorgt voor een speciale uitstraling.

modetrends

In het tijdschrift van Lana Grossa Lace Uitgave 6 vond ik ook nog deze leuke gestreepte muts met sjaal die gebreid zijn met silkhair Paillettes.

modetrends

Teddybont

Je zult teddybont de komende winter tegenkomen langs kragen van jassen. Om te breien is teddybont natuurlijk ook supermooi.

Ik heb een paar nieuwe kinderpatroontjes van Katia gevonden in het magazine no. 79 herfst/winter. Deze vestjes die zijn gebreid met Katia Estepa in combinatie met Merino en Katia velours.

Extra lange mouwen

Als je in het najaar een trui of vest breit, mag je er lange mouwen in maken. Mouwen die zo lang zijn dat ze tot ver over je handen hangen. Deze trend ga je zowel bij truien als bij jassen zien.

Het eerste model lijkt op een trui, maar is een poncho, die is gebreid in fantasiesteek met lange mouwen. Dit patroon is van Katia en gebreid met Katia garen Cashlana en het patroon is te vinden in het Katia damesmagazine no. 11 van deze winter.

Het andere model lijkt ook op een poncho, maar is een trui met wijde halsboord voor kort en achter lang en gemaakt van mooi zacht garen met kleurverloop. Dit patroon is afkomstig uit het tijdschrift Filati no. 52 van herft/winter 2016/2017.

Tot zover even wat voorbeelden van de modetrends van komend seizoen.

Conclusie: er komen weer volop nieuwe patronen en garens het komend najaar en dit is nog maar een tipje van de sluier. We hoeven ons als breisters en haaksters niet te vervelen tijdens de koude winteravonden……..

Heb ik jullie weten te inspireren om dit najaar weer lekker aan de slag te gaan?

Reactie plaatsen