Kersthaken - over vier maanden is het alweer volop kerst - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Kersthaken? Ik weet het. Het is augustus en hoewel het weer het op dit moment anders doet vermoeden, schijnt het de komende dagen nog heel warm te worden. Volop zomer dus. En toch… echt waar over vier maanden is het alweer volop kerst. 

Tja, natuurlijk willen we tijdens de kerstdagen pronken met onze zelf gehaakte kerstspulletjes. Maar dan moeten ze natuurlijk wel af zijn. En dat betekent: op tijd beginnen!

En nee, ik ben niet de enige die zich alweer in de kerstsfeer bevindt. Op het internet vind je steeds meer kerstpatronen of verwijzingen naar de feestdagen.

Kerststal

Ik zelf ben bezig het haken van de kerststal van Christel Krukkert. De kinderen verklaren mij voor gek, maar zitten ondertussen wel met het kindje Jezus te spelen.

Tja, hoe anders moet ik in december de volledige kerststal af krijgen.

Wil je wel graag een kerststal haken, maar vind je de volledige kerststal van Christel wel heel veel werk, dan kun je ook kiezen voor de mini kerststal.

Kersthaken

 

Het patroon is gratis te verkrijgen van de Breiboerderij via deze link.

Kersthaken

Andere projecten

Natuurlijk hoef je niet per se een kerststal te haken. Er zijn genoeg andere projecten te verzinnen voor de feestdagen. Wat dacht je ervan om een kerstkrans te haken. Erg leuk en een echte blikvanger.

kersthaken

Ook hierbij kun je lekker je eigen fantasie gebruiken en kijken wat er bij jou in je interieur past.

Kersthaken

Natuurlijk zijn er ook genoeg kleine haakprojectjes met het thema kerst waar je gebruik van kunt maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Je kunt er zelfs voor kiezen om je kerstboom te vullen met je eigen gehaakte kerstballen.

Kersthaken

De link naar dit patroon vind je hier.

En als dat nog niet genoeg is, dan haak je toch gewoon je eigen kerstboom!

Alles is mogelijk met haken. Ook hiervoor heb ik voor jullie een leuk patroon gevonden. Het gaat dan wel om een kerstboom in het klein.

Maarreh, wie weet, maak jij hem wel in het groot!

Kersthaken

Nou, ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die al begonnen zijn met haken voor de kerst.

Ben jij ook al bezig?

Over de schrijver
Hallo allemaal. Mijn naam is Annika. Ik ben getrouwd en samen hebben we vier kinderen. Twee jongens en twee meisjes. Onze jongens hebben een autistische stoornis wat het leven niet altijd makkelijk maakt. Daarnaast werk ik in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking. Mijn grootste hobby’s zijn lezen en haken. Vooral het haken zorgt voor rust in mijn hoofd en ontspanning. Mijn kinderen zijn erg blij met mijn haakverslaving en van hun krijg ik regelmatig de opdracht om iets te maken. Dit kan een poncho zijn, maar ook een grote minionknuffel of een sleutelhanger. Ook mijn man kan mijn hobby wel waarderen, hoewel hij af en toe gek wordt van de grote hoeveelheid wol die door het hele huis verspreidt ligt. Hij begrijpt maar niet waarom je nooit genoeg garen kunt hebben!!
Vanessa Vallé
Door

Vanessa Vallé

op 27 September 2016

Die gehaakte kerstballen zijn super!

Aida Cano
Door

Aida Cano

op 4 November 2016

Excelente. Probaré hacerlas. Ojalá entienda yo.

Johanna Schreurs.
Door

Johanna Schreurs.

op 6 November 2016

Geweldig. Deze gezonde verslaving heb ik ook. Je hebt nooit genoeg bollen. Er zijn nog zo veel leuke projecten om te maken. De kerst ballen om te beginnen. En de kerstboom lijkt mij ook erg leuk om te maken. Verder ben ik altijd bezig met verschillende projecten, van klein totaal groot 5 jaren plan. Steeds komen er weer nieuwe dingen tussen door. Maar het komt allemaal af. Heerlijk een hobby die ontspanning geeft te hebben. Fijne hobby zondag allemaal voor de mensen die dit berichtje lezen.

Reactie plaatsen