Kleding haken, hartstikke leuk om zelf te maken - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

In deze blog wil ik het met jullie hebben over kleding haken. Ik vind het persoonlijk hartstikke leuk om voor mijzelf kleding te maken.

Op sites als bijvoorbeeld www.creachick.nl , www.garnstudio.com en pinterest haal ik veel ideeën weg om te gaan maken. Zo heb ik voor mezelf al eens een cirkelvest gehaakt.

Momenteel ben ik bezig met een jurkje van creachick. Ik ben nog niet zover om een foto te laten zien, maar dat ga ik later wel in een reactie plaatsen.

In de kledingwinkels vind je tegenwoordig veel gehaakte artikelen, waarvan ik dan denk … he dat moet ik ook zelf kunnen maken. Dan kun je zelf helemaal bepalen welke kleuren je gebruikt etc.

Maar hoe ga je er mee aan het werk?

De onderstaande stappen volg ik meestal.

Stap 1: ga opzoek naar een leuk patroon

Stap 2: Zoeken naar het juiste materiaal.

Stap 3: het patroon goed doorlezen en de juiste maat bepalen.

Stap 4: het patroon haken

Stap 5: trots zijn op het eind resultaat.

De patronen van garnstudio (drops-design) zijn wel vaak wat ingewikkeld geschreven waardoor het heel belangrijk is om het patroon echt goed door te lezen. En kom je er echt niet uit, dan kun je altijd nog om hulp vragen op bijvoorbeeld facebook of het forum van breiclub.nl

De onderstaande patronen zou ik nog willen gaan haken

http://www.creachick.nl/2017/03/vera-zomerjurk-haken/ (nu mee bezig)

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6988&cid=7

Kleding haken

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7982&cid=7

Kleding haken

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6878&cid=7

Met haken kun je zoveel prachtige dingen maken, en je kunt het zo duur maken als je zelf zou willen.

Momenteel heb ik minder tijd om te haken doordat we nu een pup hebben van 10 weken oud. Een prachtige duitse herder

Kleding haken

Over de schrijver
Ik ben Daniëlle Ketterink en ik ben 22 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Mark in Enschede. In het dagelijks leven ben ik veel bezig met haken, diamond painting en andere creatieve dingen. En qua sporten zwem ik veel en ik doe aan rolstoelhockey. Ik heb een beperking maar daardoor laat ik me niet tegenhouden in het haken. Ik doe ook mee met de Mystery Blanket 2016, daar ben ik al een aardig eind mee op weg. Ook zijn wij in het bezit van oldtimers, o.a. een Renault 4, Volvo 245, Renault Fuego en een Land rover 109. Ik ben lid van de evenementen commissie van de Renault 4 club.
Reactie plaatsen