Poefs en bijzettafeltjes, nog van deze tijd? - Breiclub.nl
Poefs en bijzettafeltjes, nog van deze tijd?

Poefs, bijzettafeltjes en oude krukjes. Ouderwets of helemaal hip? De jaren ’70 heb ik nog heel bewust meegemaakt. Veel kleur, veel zelfgemaakte kleding. Breien en haken was helemaal hip. Maar ook woonaccessoires zoals de poef, bijzettafeltje en krukjes stonden in vele woonkamers.

Helemaal blij word ik dan ook dat vele van deze woonaccessoires weer terug te vinden zijn in onze woonkamer.

Poefs-Flickr

Nog leuker is het dat we nu ook de gebreide versie van een poef in de kamer zetten, of wat dacht je van gepimpte tafeltjes en krukjes. Nee niet met krijtverf maar met een mooi haak- of breipatroon.

Poefs-Interior

Door de huidige kleurtrend is er echt voor iedere smaak wat te vinden.

Hou jij bijvoorbeeld van stoere natuurlijke kleuren, kies dan voor ecru, gebroken wit, zacht grijs en zacht olijfgroen.

Heb je een uitgesproken voorkeur voor opvallende kleuren dan kan jij je hart ophalen door te kiezen voor jeansblauw, olijf- of mosgroen, dieppaars, okergeel en warm rood.

Degene die houden van brocante en shabby chic hebben keuze genoeg uit zachte pasteltinten.

Poefs-Moodboard-colors-2016

Poefs-COLOR-PASTEL

Als verkoopstyliste probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaand meubilair en dit meubilair is niet altijd van deze tijd of soms staat er helemaal geen meubelstuk in een ruimte.

Nu heb ik zelf altijd wel wat kleine woonaccessoires die ik gemakkelijk mee kan nemen in mijn auto naar de klant. Het is immers niet de bedoeling om de klant op kosten te jagen door met allemaal nieuwe spullen aan te komen.

In het verleden schilderde ik nog wel eens een tafeltje of krukje om een ruimte een eigentijdse indruk te geven maar nu vind ik het veel leuker om ook gebruik te maken van gebreide poefs en gehaakte overtrekken.

Ook de gehaakte stoelzittingen zijn geweldig voor een fotopresentatie. Voor de vulling van een grote poef kun je het beste een (oud) dekbed of slaapzak gebruiken. Deze kun je namelijk al oprollen.  Of een paar oude kussens voor een vierkant model.

Een aantal voorbeelden heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet met patroon.

Poef

Poefs-poef

Krukje of bijzettafeltje

Poefs-tafeltje

Op mijn Pinterest pagina heb ik diverse voorbeelden staan met gratis patronen.

Natuurlijk heb ik geen tijd om alle leuke patronen in korte tijd zelf te haken of te breien voor dit blog maar ben wel aan de slag gegaan met een van de stoelzittingen.  Het vilten heb ik achterwege gelaten maar hoe je dat doet kun je in het patroon terugvinden.

Eerlijk is eerlijk, ik heb al lang niet meer gehaakt en moest dus even mijn hersencellen opfrissen. Omdat ik de eerste keren het werk moest uithalen heb ik wat restjes garen  gepakt  en een dunnere haaknaald gebruikt.  Hierdoor is het formaat wat kleiner dan op van het patroon. Deze kussenzitting gebruik ik bijvoorbeeld om kartonnen meubels af te stylen. Samen met een gebreide of gehaakte poef geef je sfeer aan een ruimte. Een kale ruimte verkoopt immers niet.

Vilten kussenzitting

Poefs-stoelzitting

Heb jij nog een leuk idee voor een gehaakte of gebreide poef, kruk of stoelzitting? 

Bronnen:  Alle foto’s kun je terugvinden op mijn Pinterestbord.

Moodboard 2016:  Art. Dana Tomic Huhges, Art. Someday I’ll learn, Binnenhuisarchitect.nl, Blogloving. Com en Art. Kirsten Magee.

Pastel: Cosmoandcotton.blogspot.nl, Pattern Curator, Tumbir, Flickr en DropsDesign.

Interior: Angelshandmade.blogspot.com, Chic-deco.blogspot.com, Curlby, Mille m2 en Etsy.

Foto’s Pinterest:  Google.be, Stylowi.pi, DropsDesigns.

Reactie plaatsen