Wollige lampenkappen, echt een trend van nu - Breiclub.nl
Wollige lampenkappen, echt een trend van nu

Deze keer een blog over verlichting in je interieur en dan vooral over de wollige lampenkappen. 

Er is al eerder een blog over dit onderwerp geschreven door Carmen, maar omdat ik  een ontzettend leuk onderwerp vind en omdat juist de zelfgebreide of –gehaakte kappen echt een trend van nu zijn ben ik op zoek gegaan naar mooie tijdloze modellen en patronen.

Wollige lampenkappen

Heel bijzonder vind ik de lampenkappen van “Carlos in Huis” in Deventer. Een vakgenoot, Thuis in Stijl, had hiervan een foto op zijn FB pagina geplaatst.  Stoere lampenkappen gebreid op dikke pennen. 

wollige lampenkappen

Een aantal voorbeelden hoe een gebreide of gehaakte lampenkap nu in je interieur past zie je hieronder.

wollige lampenkappenDe “Natural Look” geeft de ruimte sfeer en dan is een gehaakte lampenkap echt een Eyecatcher. De zwarte hanglamp geeft juist de industriële sfeer goed weer. Stoer en robuust maar zeker niet overweldigend.

Nog een dergelijk mooi voorbeeld vind ik de zwarte staande lamp. Een zodanig ouderwets model dat je hooguit nog in een ouderwets interieur tegenkomt of natuurlijk bij de spullenhulp. Hier is de oude bekleding weggehaald en het frame omhaakt. Dit geldt ook voor de zwarte Hanglamp van Hen3ka, die ik via google afbeeldingen gevonden heb.

wollige lampenkappen

Niet alleen in de woonkamer kom je wollige lampenkapjes tegen, ook in de slaapkamer in combinatie met bijvoorbeeld hout staat het gewoon ontzettend leuk en geeft het de ruimte iets speciaals.

Wil je nu alleen het frame omhaken en de ruimte ertussen onbenut laten kies dan geen felle lamp maar eentje die echt voor gedempt licht zorgt. Er is tegenwoordig keuze genoeg in lampen van verschillend gekleurd glas en vormgeving

Jammer genoeg heb ik niet zo heel veel gratis patronen kunnen vinden maar degene die ik gevonden heb zal ik hier met je delen.

Natuurlijk kun je frames kopen maar die zijn best prijzig dus ben ik maar eens gaan snuffelen op rommelmarkten en bij de spullenhulp. Zoals het ook bij mijn vak hoort, heb ik gekozen voor natuurlijke tinten en materialen. Zo heb ik bij Zeeman een paar bollen Cotton gekocht (color nr. 01) deze natuurlijke tint lijkt bijna op touw en kan je werkelijk in elk interieur gebruiken en color nr. 60, een stoere jeansblauwe kleur.

wollige lampenkappen

wollige lampenkappen

Het eerste patroon heb ik gevonden in een van de laatste edities van 101woonideen en je vind het patroon hier.  Deze is direct om het frame gehaakt.

Ik heb het patroon direct en zonder frame gehaakt niet alleen om het voorbeeld te verduidelijken maar ook om te laten zien dat je dit patroon voor een bestaande kap (staande lamp) kunt gebruiken. Het patroon is met name met het meerderen wel wat aangepast. Het is de bedoeling dat elk onderliggend hokje steeds met stokjes wordt opgevuld. Meerderen doe je door steeds een extra stokje in dezelfde steek te haken, of een extra stokje ervoor.

wollige lampenkappen

Nog een paar patronen van Drops Design vind je hier en hier .

wollige lampenkappen

Heb jij nog leuke ideeën, laat het ons weten!

Heel veel brei- en haakplezier!

Carin

https://www.facebook.com/carinvanamerongen/

Bronvermelding:

http://www.carlosinhuis.nl/, https://www.facebook.com/thuisinstijl/?fref=ts, www.hen3ka.nl

www.vtwonen.nl, www.welke.nlwww.garnstudio.com. https://nl.pinterest.com/carinvanamerong/tudorstyle-blogger-breien-en-haken/

Fotocollage:  Sunny Moon Siel (witte gehaakte lamp), lampenkamp-geraamtezeelandnet.nl, welke.nl

Reactie plaatsen