#grannysquareday2022
#grannysquareday2022

Een titel met een hashtag, een “hekje” ervoor. En nog in het Engels ook! Dat ga ik uitleggen. Het is iets van Instagram en het gaat over wereld grannysquaredag. Deze dag is al een paar keer eerder georganiseerd.

Op World grannysquareday maken we met heel veel mensen over de hele wereld een enorme virtuele grannysquaredeken, op Instagram.

Je kunt heel makkelijk meedoen. Het enige wat je hoeft te doen is op je eigen account een foto van een grannysquare te plaatsen en daarbij in ieder geval #grannysquareday2022 te vermelden. Als je dan zoekt op die hashtag, zul je alle foto’s zien van grannysquares, gehaakt door andere mensen die meedoen en als het goed is vormt dat een soort van enorme lappendeken.

 Het mooiste is als je een foto plaatst van een grannysquare die de hele foto vult. Ik heb in mijn fotoarchief een paar screenshots gevonden die ik gemaakt heb in andere jaren.

Op deze eerste zie je dat 6 van de 9 vakjes mooi gevuld goed voldoen aan die opdracht.

Mijn eigen bijdrage zie je rechtsboven.

 

 In de volgende collage heb ik zelf dat driehoekige vlaggetje geplaatst. Dat voldeed dan weer niet aan die opdracht. Dat was waar ik op dat moment mee bezig was. Het overviel me toen een beetje dat het al zover was 😉

 

De datum is steeds 15 augustus, ik heb ‘t tegenwoordig in mijn agenda staan. Op dit moment ben ik al heel bewust bezig met nieuwe grannysquares om dit jaar een mooie foto te kunnen plaatsen. Ik ben bezig met het haken van een paar kussens. Een tijd terug schreef ik deze blog voor Breiclub.nl https://breiclub.nl/over-haken/heerlijk-vakantieproject-grannysquare-kussens/, daarin lees je meer over hoe ik dat doe. En dit zijn een aantal fases van mijn eerste grannysquare voor dit project:

 

 Grannysquares kunnen gebruikt worden om dekens van te maken of kussens, een tas, sjaal of vest, er zijn echt zoveel mogelijkheden! Kort geleden kreeg ik zelf een cadeaubon die verpakt was in een soort van gehaakte enveloppe. Je ziet het: gemaakt van een grannysquare:


 Zo’n grannysquare, daar kun je nog alle kanten mee op. Dus nodig ik je van harte uit om er minstens een te haken en om mee te doen aan #grannysquareday2022. We kunnen zelfs onze eigen virtuele Breiclubgrannysquaredeken maken. Ik stel voor om extra bij je bijdrage op Instagram toe te voegen #breiclubgrannysquaredeken2022.

 

 Je mag zelf weten hoe groot je grannysquare wordt en je mag een makkelijke maken en ook een hele ingewikkelde. Er is genoeg inspiratie te vinden op het wereldwijde web.

Doe jij ook mee? Dan zie ik je bijdrage op 15 augustus!

 

📷 + © Akkelien Smink

 Deze blog is met veel plezier geschreven door

 Akkelien Smink

 
Volg je mij al?  https://debreimeisjes.blogspot.com/

 En dat kan ook via

  1. Facebook: @debreimeisjes
  2. Instagram: @debreimeisjes

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!
Your information is safe with us