Kussens van granny squares
Kussens van granny squares

Op 15 augustus was het grannysquareday. Dit jaar schreef ik een week of twee daarvoor een blog met de oproep om vooral mee te doen aan dit leuke initiatief op Instagram.

Zelf had ik voor deze datum vier zeer behoorlijke grannysquares klaar.

Hiermee heb ik meegedaan aan #grannysquareday2022.

Hier is een screenshot waar een van mijn bijdrages op te zien is.
Vorig jaar ontstond het plan bij mij om een paar kussens te maken voor m’n schoonzus. Ze was toen net verhuisd en ik ontdekte dat ze best nog een paar leuke kussens kon gebruiken voor op de banken van haar picknicktafel. Toen heb ik het garen al gekocht en ook 2 vulkussens. Dit zijn voordelige zitkussens die ik bij Action gekocht heb. Er zitten oorspronkelijk kleine ronde stiksels in, die heb ik los getornd.Het door mij gebruikte garen is van de dikte van Cotton 8, zo’n 170 meter per 50 gram, een aantal bollen Organicon van Scheepjes, aangevuld met een paar kleuren Annell Cotton 8. Ik heb gehaakt met haaknaald 3½.

Al bij al kwam ik pas dit jaar aan haken toe en toen was Grannysquareday een mooie stimulans om door te haken. M’n schoonzus is ook al oma, van 2 hele leuke kleindochters. Zodoende vond ik grannysquares wel toepasselijk 😉


Als hoofdkleur heb ik grijs genomen en daarbij koos ik nog 7 andere kleuren. Elke granny bestaat uit 21 toeren. Steeds 2 toeren van 1 van die 7 kleuren, afgewisseld met 1 toer grijs. Ik heb dezelfde kleurvolgorde aangehouden, maar maakte de tweede granny dan precies in spiegelbeeld. Voor het tweede paar ben ik met een andere kleur begonnen.
Uiteindelijk heb ik per kussen 2 grannysquares met vasten aan elkaar gehaakt, ik haak dan door de achterste lussen:
Als er drie kanten dichtgehaakt zijn, gaat het vulkussen erin en dan kan de laatste kant dicht gehaakt worden. Zo zijn twee vrolijke kussens ontstaan die niet hetzelfde zijn en wel heel goed matchen.Van hetzelfde garen heb ik ook een vlaggenlijn gehaakt, je ziet ‘m hangen op de volgende foto. Het patroon van deze slinger deel ik binnenkort.
Geef jij wel eens iets cadeau dat zelfgemaakt is?

📷 + © Akkelien Smink

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Facebook:   @debreimeisjes 
Instagram: @debreimeisjes

Liefs van De Breimeisjes!Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Greet
Door

Greet

op 28 Aug 2022

Sinds de lagere school, waar ook ik nog handwerkles heb gehad, is handwerken een favoriete bezigheid. Vanaf dat ikzelf kinderen kreeg en baby’s in mijn omgeving werden geboren, maak ik kraamcadeautjes. Nu brei ik voor het goede doel truitjes en dekens.

Reactie plaatsen

Doe jij weer mee aan het leukste brei- en haakproject van het jaar?

Ik doe mee
Ontdek alles over het thema van dit jaar!

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us