rond haken met 2 kleuren
Rond haken met 2 kleuren, ook een eitje
08 april 2022 

Rond haken met 2 kleuren, ook een eitje


De titel is opzettelijk bijna hetzelfde als die van de vorige blog die ik voor Breiclub.nl schreef, die vind je hier!

Dat was een breipatroon waarbij je spiraalsgewijs met 2 kleuren werkt. De eierwarmers van vandaag haak je ook met 2 kleuren en spiraalsgewijs.
Je hebt hier garen voor nodig in 2 kleuren en een bijpassende haaknaald. Zelf vond ik restbolletjes van een zacht acryl garen in pastelkleuren en ik heb gehaakt met haaknaald nummer 3. Voor het afhechten heb je een schaar en een naald nodig.
1. Begin met kleur A en haak in een magische ring 6 vasten. Trek de laatste lus groter (of doe er een steekmarkeerder in), zie foto 1 in de collage.

2. Pak kleur B en hecht vóór de eerste steek aan en maak daar 1 vaste, haak vervolgens op elke steek van kleur A 2 vasten. Trek de laatste lus groter (of doe er een een steekmarkeerder in), foto 2.

Trek nu de magische ring dicht, foto 3.

3. Je gaat nu weer verder met kleur A: *haak in de eerstvolgende steek 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten*, herhaal van * tot * tot je rond bent en maak de laatste lus weer groter, foto 4.

Na elke toer maak je de lus groter, zodat je de kleur kunt laten rusten. Dan haak je verder met de andere kleur. Dat zal ik vanaf nu niet steeds vermelden.
4. Ga verder met kleur B: in elke steek 1 vaste.

5. Kleur A: *in de eerstvolgende 2 steken elk 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten*, herhaal van * tot * tot je rond bent.

6. Kleur B: in elke steek 1 vaste.

7. Kleur A: *in de eerstvolgende 3 steken elk 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten*, herhaal van 8 tot * tot je rond bent.
8. Kleur B: in elke steek 1 vaste.

Vanaf nu kun je een paar toeren zonder vasten doen. Pas even over een eitje en meerder eventueel nog een keer 6 steken als volgt: *in de eerstevolgende 4 steken elk 1 vaste, in de volgende steek 2 vasten* en herhaal van * tot * tot je rond bent.

In de collage hierboven zie je de eierwarmer steeds een toertje groeien. De kleuren vormen een hele mooie spiraal. Let ook even op de binnenkant:
Om te eindigen haakte ik met kleur A aan het eind van de toer 2 halve vasten.

Met kleur B vasten over die have vasten, nog 1 halve vaste, 2 lossen en daarna een toer met reliëf halve stokjes. Dus haak een half stokje om de vasten van de vorige toer, afwisselen voorlangs en achterlangs. Knip de draden af en hecht netjes af.
Dit is het eindresultaat:
Dat staat gezellig op de ontbijttafel.

Vast vrolijk Pasen gewenst!

📷 + © Akkelien Smink


Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

    Facebook: @debreimeisjes
    Instagram: @debreimeisjes


Liefs van De Breimeisjes!Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us