Smile! It's your birthday! mini slinger haken
Smile! It's your birthday! mini slinger haken

Ons achternichtje was deze maand jarig en ze werd drie. En haar lievelingskleur is geel. Zo toevallig, dat was ook de lievelingskleur van mijn zoon toen hij zo jong was! En dat heeft hij niet van mij, ik houd juist niet van geel. Wel grappig, dat kinderen zo’n eigen keuze maken.

Ik besloot voor het achternichtje een minislinger te haken met drie vlaggetjes, gele vlaggetjes. Ik heb geel katoen gebruikt en met haaknaald 3½ gehaakt.


Zo'n vlaggetje begin je met 3 lossen, sla de eerste losse over en in de andere 2 lossen haak je 1 vaste. Dan volgt 1 keerlosse en keer je het werk. Haak nu in elke steek 2 vasten en eindig de toer met 1 keerlosse.

*In de volgende toer in elke steek 1 vaste, eindig met 1 keerlosse.

In de volgende toer in de eerste én de laatste steek 2 vasten, in de andere steken elk 1 vaste, eindig met 1 keerlosse*.

Herhaal van * tot * tot je het vlaggetje groot genoeg vindt.
Tip: Ik meerder zelf altijd in die toer waarbij de begindraad rechts hangt. Zo weet ik altijd of er een toer met of zonder meerderingen aan de beurt is!
Ik ben gestopt toen ik in totaal 30 vasten had. Daarna heb ik een toer langs de zijkant naar beneden en weer naar boven gehaakt, omdat ik ontdekt heb dat ze er dan net wat mooier uitzien.
En dan is het tijd voor wat extra's! Door de gele kleur dacht ik aan smiley's:  leuk om die met behulp van kruissteken op de vlaggetjes te borduren!

Met de zoektermen "smiley" en "pixel" kun je op het wereldwijde web allemaal leuke afbeeldingen vinden.
Met een draadje heb ik het midden gemarkeerd. Ik heb hier een daar wel eens iets aangepast, iets meer ruimte aangehouden tussen de ogen en de mond bijvoorbeeld en de glazen van de zonnebril heb ik ook een rij langer gemaakt. De verhouding van de kruisjes op het haakwerk is toch iets anders dan de perfect vierkante pixels.

Voor elk deel van de smiley heb ik opnieuw aangehecht en afgehecht. Zie de eerste foto van de volgende collage:
Dit zijn mijn drie smiley's geworden.

Ik heb ze aan elkaar gehaakt. Dat kan met een rij lossen en daarop een toer vasten.Het eindresultaat is een vrolijke minislinger. Die kan mooi boven het bed hangen of op de deur van de slaapkamer. Of boven de spiegel. Zo begint elke dag met een lach!


🙂😎😉
📷 + © Akkelien Smink

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via

Liefs van De Breimeisjes!Reactie plaatsen