Juni, de maand van de regenboogkleuren
Juni, de maand van de regenboogkleuren

De regenboogkleuren, ik vind ze fantastisch! Vorig jaar schreef ik een blog voor Breiclub.nl over deze kleuren, je vindt die blog hier. https://breiclub.nl/over-haken/alle-kleuren-van-de-regenboog/

Ik kwam er toen wat laat achter dat juni de Pride Month is en daar horen de regenboogkleuren bij. Dat wilde ik dit jaar wat beter organiseren. Daarom vandaag weer een blog over regenboogkleuren! 

Allereerst heb ik mezelf op een van de eerst dagen van juni getrakteerd op 7 nieuwe bollen katoen, uiteraard in de regenboogkleuren:

 


 

Met deze bollen heb ik een idee, dat gaat wat meer tijd kosten dan deze maand. 

Ik bleek ook wel wat restjes garen in de juiste kleuren te hebben en ik kan wat leuke snelle ideetjes met jullie delen.
 

Met regenboogkleuren maak je snel een hele leuke slinger. 

 


 

Deze slinger is gebaseerd op van die rondjes van strookjes papier en ik ben zeker niet de eerste die dit bedacht heeft. Ik zal je hier wel laten zien hoe ik het maakte.

 

Haak ongeveer 35 lossen (onthoud wel even wat je doet, het is mooi als de rondjes dezelfde maat hebben!) en sluit de ring met 1 halve vaste.

Haak 2 lossen en vervolgens in elke steek 1 half stokje. Knip de draad af, haal 'm door de laatste lus en hecht netjes af, ook de begindraad. Zo heb je het eerste rondje gehaakt:

 


 

Tip: Ik bedacht dat je de begindraad net zo goed mee kunt haken, zo hoef je nog maar 1 draad af te hechten per rondje. Dat heb ik met alle volgende rondjes gedaan.

 

Je pakt kleur 2 en haakt weer ongeveer 35 lossen. Nu sluit je de ring ook met een halve vaste, maar zo dat je ring direct vast komt rond de eerste ring.

Je haakt 2 lossen en dan een toer met halve stokjes en hecht dit rondje netjes af.

Dit herhaal je met de andere 5 kleuren van de regenboog en daarna begin je weer met de eerste kleur. Net zo lang als je wilt.

 


 

Ik houd zelf erg van deze volgorde, al zal de slinger vast ook heel vrolijk worden als je de kleuren meer varieert. Het is een supersnelle manier om een vrolijke slinger te maken en heel leuk om zo restjes op te maken.

 

Wat ook altijd leuk is: hartjes haken. 

 


 

Voor deze hartjes gebruikte ik dit patroon https://www.blijmetdraadjes.nl/2012/02/08/vijf-toeren-hartje/  met een paar aanpassingen. Ik begin namelijk met een magische ring en ik haak er een extra toer omheen, met vasten. Haak in principe in elke steek 1 vaste, en om een mooie ronding te maken op gevoel soms 2 vasten. Onderaan haakte ik om de losse 3 vasten. 

Het is leuk om er 2 tegen elkaar te haken. Dan heb je een mooie sleutelhanger.

Begin onderaan en haak dan in de achterste lussen en het is heel handig om direct een ophanglusje van 30 lossen te haken aan de bovenkant. Vlak voordat het hartje dicht gehaakt is, vul je het lichtjes op. 

Alle begin- en einddraadjes kun je naar binnen stoppen, of je laat ze onderaan hangen, met een knoop erin ziet dat er heel leuk uit:

 


 

Je kunt zoveel vrolijke dingen maken met deze kleuren! Denk ook aan een kussen met als basis grannysquares. Wat zou jij maken met deze kleuren?

 


 

📷 + © Akkelien Smink

 

Deze blog is met veel plezier geschreven door

 

Akkelien Smink

 

 

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/

 

En dat kan ook via 

  1. Facebook: @debreimeisjes
  2. Instagram: @debreimeisjes

Liefs van De Breimeisjes!

 

Reactie plaatsen