Een kleurrijke bloemenkrans
Een kleurrijke bloemenkrans

Vorig jaar deelde m’n collega-blogster Carolina hoe je een krans om kunt haken. Die blogs vind je hier en hier. Erg leuk, vind ik. Ik heb het zelf ook wel eens gedaan en dat leverde deze krans op:
Een beetje winters, hé? Het wordt tijd voor wat anders.

Ik heb allemaal restjes groen bij elkaar gezocht en daarmee ben ik aan de haak gegaan.
Ik heb gevarieerd met steken, vasten, halve stokjes en normale stokjes. Steeds 2 toeren per kleur, afwisselend een toer vasten, een toer halve stokjes en een toer hele stokjes. Daarbij heb ik in de heengaande toeren in de achterste lussen gehaakt en in de teruggaande toeren in de voorste lussen. Dat geeft namelijk een leuke structuur, kijk maar:
Carolina heeft uitgebreid beschreven hoe je de lap maakt en hoe je het bevestigt rond de krans. Ik wil als extra tip geven dat de lap ook niet te breed moet zijn. Het moet een beetje strak komen te zitten en er zit toch wel wat rek in haakwerk. Ik was begonnen met 40 steken, maar heb al snel een paar steken geminderd, omdat ik merkte dat het te breed werd. Meten is weten! Pas het regelmatig even om de krans die je gebruikt en pas het haakwerk eventueel aan.
Toen mijn lap lang genoeg was, heb ik ‘m rond de krans dichtgehaakt. Al bij al heb ik zo heel wat restjes groen weggehaakt.
En dan moet er nog wat op, want alleen zo’n groene krans, dat is niet naar m’n zin. Ik heb er een vrolijke bloemenkrans van gemaakt. In 2021 heb ik een Bloemen-ABC gehaakt, een bloemetje bij elke letter van het alfabet. Al die 26 bloemetjes heb ik in alfabetische volgorde op m’n krans gelegd en ik vind het zelf super leuk en vrolijk, een uitbundige en kleurrijke bloemenkrans:
Je kunt uiteraard ook kiezen voor een krans met alleen maar vergeet-me-nietjes, bloemen in bepaalde tinten, of alleen voorjaarsbloemen. Of met iets heel anders. Je kunt er heel wat creativiteit in kwijt.

Als je voor bloemen kiest: alle patroontjes van mijn gehaakte bloemen vind je terug via deze link: https://debreimeisjes.blogspot.com/search/label/Bloemen-ABC.

Heb jij al eens zo’n krans gemaakt? En waar heb jij je krans mee versierd?

📷 + © Akkelien Smink

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/


En dat kan ook via

Liefs van De Breimeisjes!

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us