Kwastjes maken
Kwastjes maken

In mijn vorige blog (https://breiclub.nl/over-haken/vlaggenlijn-met-spiralen-haken/) liet ik zien dat ik een slinger gehaakt heb met vlaggetjes. De vlaggetjes zijn gehaakt met de techniek filethaken. De slinger maakte ik voor mijn schoonzus en die houdt wel van wat hippiestijl. Ik besloot dat de vlaggetjes nog wel iets extra’s konden gebruiken heb heb er daarom kwastjes aan gemaakt.
Vandaag laat ik zien hoe je dat doet.


Je hebt garen nodig waar je het kwastje mee wilt maken, een schaar en een naald en iets dat je als maat gebruikt. Er zijn speciale kwastjesmakers te koop, “Tassel maker” heet het dan. Tassel is het Engelse woord voor kwastje. Het kan ook zonder, een kaart of een boekje is ook prima.


Ik nam van alle kleuren van de gehaakte vlaggetjes een draadje en ik gebruikte als maat een klein boekje dat op tafel lag, zie de volgende foto.


 


Een extra draad van de hoofdkleur knoopte ik er in het midden omheen, ervoor zorgend dat er aan één kant een langer stuk draad hing.

Normaal gesproken draai je nu de draad een aantal keren om de draadjes heen en hecht het dan af, met behulp van een naald. Ik heb de kwastjes direct aan de vlaggetjes bevestigd op de volgende manier:

De bundel draadjes heb ik  door dat ene vakje onderin het vlaggetje gehaald, zie foto 2 van de collage. Dat gaat best handig met behulp van een haaknaald.De langere draad heb ik vlak onder de opening een aantal keren om het kwastje gedraaid, ook om het afhechtdraadjevan het vlaggetje! Vervolgens met behulp van een naald 1x naar boven en daarna weer naar beneden gestoken. Dat zie je in de volgende collage. Zo heb je ook het laatste draadje van het vlaggetje weggewerkt.
Uiteindelijk knip je alle kwastjes even bij, zodat ze min of meer even lang zijn.

Dit is het eindresultaat:
Op grannysquaredag heb ik m’n schoonzus het cadeau gegeven, de 2 kussens van grannysquares én de slinger. Ze vond het een superleuke verrassing.

Nu maar hopen dat we nog lekker lang kunnen nazomeren en anders moet ze het maar een plekje binnen geven.📷 + © Akkelien Smink


Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?

https://debreimeisjes.blogspot.com/


En dat kan ook via

Liefs van De Breimeisjes!


Reactie plaatsen