Breitijdschriften - Breiclub.nl
Breitijdschriften

Voor de fanatieke breier is het krijgen van inspiratie heel belangrijk, want steeds hetzelfde patroon maken is natuurlijk niet leuk. Gelukkig zijn er verschillende breitijdschriften verkrijgbaar om deze behoefte te bevredigen!

Mijn favoriete tijdschrift is Simply Breien!

Sinds ik weer ben begonnen met breien, ben ik ook begonnen met het lezen van Simply Breien. Een leuk (maandelijks) magazine, waar ik altijd weer met plezier naar uitkijk!

Breitijdschriften-2Simply Breien is in Nederland opgericht in 2012 en ik heb het sterke vermoeden dat het samenhangt met Simply Knitting (Engels blad) aangezien het dezelfde stijl en patronen heeft als Simply Breien. Hoe dan ook – ik ben fan!

Simply Breien biedt niet alleen nieuwe patronen en ideeën, maar wijdt ook aandacht aan nieuwe of onbekendere garens, komende haak- en breidagen én zet iemand in het zonnetje met een bijzonder verhaal.

Het fijne van de patronen in Simply Breien vind ik dat deze ook geschikt zijn voor de vollere dames onder ons – zoals ik. Niets zo frustrerend als een supermooi patroon tegenkomen en vervolgens te zien dat er geen beschrijving in mijn maat bij zit. Bij Simply Breien ben ik nog nooit teleurgesteld.

Naast alle leuke ideeën die ik opdoe uit het blad, hebben ze regelmatig kleine cadeautjes. Hierbij kun je denken aan sokkenbreinaalden of een boekje gewijd aan een bepaald onderwerp. Bij het blad van deze maand draait het bijvoorbeeld om poncho’s. Meer waar voor je geld dus!

Het is helaas niet mogelijk om een abonnement op Simply Breien te nemen – al wordt de roep hierom wel steeds harder. Tot die tijd is het blad bij de grotere tijdschriftenhandels en de meeste garenwinkels te verkrijgen.

Van de makers van Simply Breien komt ook Fantastische Brei-ideeën. Hierover heeft Marijke al eerder een blog geschreven. Daarnaast bestaat er ook Simply HakenSimply Naaien en Mollie Makes. Deze laatste is een combinatie van alle eerder genoemde bladen – het richt zich op breien, haken, naaien en andere handwerktechnieken.

Simply Breien is ook te vinden op Facebook .

Reactie plaatsen