Armbreien - super snel! - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Met armbreien maak je supersnel, al in 15 minuten, een col sjaal, deken of andere projecten. Ik heb er al een aantal keer foto’s van voorbij zien komen op Instagram en ik besluit om het zelf ook te proberen. 

Armbreien is een techniek waarbij je, zoals het woord al zegt, met je armen breit in plaats van met naalden. Omdat je eigen armen vele malen dikker zijn dan de meeste naalden is je project snel klaar en krijg je project een ‘puffy feel’.

Op Youtube zijn veel instructies te vinden. Ik gebruik deze (Engelstalig maar een erg goede instructie met slow motions bij de ingewikkelde onderdelen) en ga aan de slag met 1 grote bol Hoooked. Deze bol deel ik in twee bollen zodat ik straks met twee draden kan gaan breien.

Ik pak de twee draden, maak een lus op twee armlengtes afstand en zet zes steken op.

Nu ga je breien, precies hetzelfde alsof je dit met naalden doet. Blijf dit doen totdat je de juiste lengte hebt. De juiste lengte is afhankelijk van je eigen smaak of lengtevoorkeur. Ook kun je hier lekker in variëren.

Kant je breiwerk af en breng je uiteinden naar elkaar toe. Het vastmaken van de uiteinden gaat heel makkelijk ook gewoon met je handen!

Via Pinterest kom ik uit op een Youtube instructie van Simply Maggy. Hier zie ik een voorbeeld van en deken armbreien in slechts 45 minuten!

Armbreien 11

Moet dat mijn volgende project worden?

 

Over de schrijver
“Breien?! Haken?! Waar haal je de tijd vandaan, je doet toch al zoveel?!” Deze vraag is ogenschijnlijk terecht; ik werk fulltime (marketeer), doe als bestuurslid vrijwilligerswerk, ben lid van een ondernemende netwerkclub, vind het leuk om met vrienden leuke dingen te doen, studeer een marketing opleiding Nima C en ja… ik haak en ik brei! Ik brei en haak door mijn moeder die mij dat leerde toen ik een jaar of 6 was. Inmiddels ben ik wat jaartjes ouder maar ik vind het nog steeds leuk om sjaals, sokjes, poppetjes, eigenlijk van alles te maken en anderen hier blij mee te maken. Ik vind het leuk om na ieder project na te denken voor wie ik nu weer iets ga maken dus het resultaat kan iedere keer anders zijn in ontwerp of kleur. Soms maak ik patronen zelf, soms laat ik me inspireren door de vele leuke voorbeelden op bijvoorbeeld Pinterest! Ik organiseer regelmatig breikransjes. Deze naam is door een vriendin bedacht: een soort thee kransjes met iets lekkers erbij. Gezellig bij elkaar komen waarbij ik anderen leer breien of haken en waar we samen handwerken, ieder aan een eigen project. Website: www.mhaakselsenbreisels.nl Instagram: @Mhaakselsenbreisels Facebookpagina: Mhaakselsenbreisels.
Ria Kammeraat
Door

Ria Kammeraat

op 31 January 2016

Wat een ontzettend leuke manier van breien,ik ga hetzelf ook proberen!

Reactie plaatsen