Armbreien - super snel! - Breiclub.nl
Armbreien - super snel!

Met armbreien maak je supersnel, al in 15 minuten, een col sjaal, deken of andere projecten. Ik heb er al een aantal keer foto’s van voorbij zien komen op Instagram en ik besluit om het zelf ook te proberen. 

Armbreien is een techniek waarbij je, zoals het woord al zegt, met je armen breit in plaats van met naalden. Omdat je eigen armen vele malen dikker zijn dan de meeste naalden is je project snel klaar en krijg je project een ‘puffy feel’.

Op Youtube zijn veel instructies te vinden. Ik gebruik deze (Engelstalig maar een erg goede instructie met slow motions bij de ingewikkelde onderdelen) en ga aan de slag met 1 grote bol Hoooked. Deze bol deel ik in twee bollen zodat ik straks met twee draden kan gaan breien.

Ik pak de twee draden, maak een lus op twee armlengtes afstand en zet zes steken op.

Nu ga je breien, precies hetzelfde alsof je dit met naalden doet. Blijf dit doen totdat je de juiste lengte hebt. De juiste lengte is afhankelijk van je eigen smaak of lengtevoorkeur. Ook kun je hier lekker in variëren.

Kant je breiwerk af en breng je uiteinden naar elkaar toe. Het vastmaken van de uiteinden gaat heel makkelijk ook gewoon met je handen!

Via Pinterest kom ik uit op een Youtube instructie van Simply Maggy. Hier zie ik een voorbeeld van en deken armbreien in slechts 45 minuten!

Armbreien 11

Moet dat mijn volgende project worden?

 

Ria Kammeraat
Door

Ria Kammeraat

op 31 Jan 2016

Wat een ontzettend leuke manier van breien,ik ga hetzelf ook proberen!

Reactie plaatsen