Creatieve ontmoeting - Breiclub.nl
Breien (en haken) is hot!

We kunnen er niet meer omheen: breien (en haken) is hot! Ontwerpers maken weer gebruik van wollen kleding in hun shows, musea houden tentoonstellingen die gericht zijn op oud en nieuw breiwerk, er wordt een Haak & Breibeurs georganiseerd en er komen ook steeds meer garenwinkels.

In dit blog wil ik je daarom ook even kennis laten maken met Meet & Make.

Breien en haken is hip en niet stoffig

Toch heeft breien en haken nog steeds een wat stoffig imago. Als ik in mijn omgeving vertel dat ik brei, krijg ik vooral lacherige reacties. “Dat is toch iets voor oude vrouwtjes?”, “Mij lijkt het helemaal niets, maar als jij dat nu leuk vindt” en ook “Wat saai!” krijg ik regelmatig te horen. Maar ik hoef jullie gelukkig niet van het tegendeel te overtuigen.

Creatieve-ontmoeting-1-4

Meet&Make

Vandaag wil ik jullie graag wijzen op het bestaan van “Meet&Make” in Leiden. Ik hoorde er onlangs over (tijdens een brainstormsessie voor de Breiclub) en wát een leuke winkel! Het is een collectief van drie winkels, waar je alles kunt vinden op crea-handwerk-gebied.

Creatieve-ontmoeting-6

Allereerst is daar Ribbels, een garenwinkel. Ze hebben een breed assortiment, waarbij ook minder bekende garenmerken bij inbegrepen zijn. Nu moet ik bekennen dat ik me al gauw verwend voel in een winkel als Ribbels, aangezien wij in het dorp een garenwinkel hebben waar ze voornamelijk Sachenmayr hebben en niet veel anders. Zoveel keus, je wordt er hebberig van (ik in ieder geval wel).

Creatieve-ontmoeting-7

Daarnaast zit ook Stik ’n Stof in het pand, waar ze vooral – je raadt het al – heel veel leuke stofjes hebben. En om je creaties compleet te maken is ook Lucies Leiden aan het collectief toegevoegd, die mooie kralen verkoopt.

Ze geven ook workshops op het gebied van haken, breien, quilten en naaien tegen een schappelijke prijs. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen – en dat laatste ben ik nog niet eerder tegengekomen. Zij leren onder andere breien met rietjes!

Creatieve-ontmoeting-1

Het mooiste van alles: ze hebben ook webwinkels!!!! Dus kom je niet uit het westen van het land, dan kun je nog bij ze terecht. Ik kan het je van harte aanraden, want oh… wat zijn ze leuk!

Wat is jouw favoriete winkel?

Reactie plaatsen