Fantastische brei-ideeën: 40 nieuwe trends - Breiclub.nl
Fantastische brei-ideeën: 40 nieuwe trends

In de boekhandel ligt een special van Simply breien:

Fantastische zomer brei-ideeën: 40 nieuwe trends. 

Het is een dik tijdschrift met daarin meer dan 35 patronen, breipatronen, maar ook enkele haakpatronen.  Het merendeel van de patronen is voor de dames onder ons. Een aantal patronen voor kinderen en een paar modellen voor de heren.

De patronen in het tijdschrift zijn niet nieuw. Het is een verzameling van eerder uitgebrachte patronen, van verschillende leveranciers: Debbie Bliss, Katia, Schachenmayer, Gründl, Lana Grossa, Lang Yarns, Rico, Louisa Harding. De layout van het blad is hetzelfde als dat van Simply Knitting Magazine.

Een aantal patronen uit het tijdschrift: 

Tuniekje van Debbie Bliss

Fantastische-brei-ideeën-6

Dit tuniekje is een ontwerp van Debbie Bliss, uit het boek Eco Baby Prints. Het boek draagt de titel van het garen waarmee de ontwerpen zijn gemaakt. In dit geval een wijd uitlopende tuniekje met korte mouwen. Gebreid in tricotsteek, met plooitjes net onder het boordje. Van dit garen zijn meerdere frisse kleurtjes te verkrijgen.

Lang vest van Lang Yarns

Fantastische-brei-ideeën-5Misschien denk je bij breipatronen voor de zomer niet direct aan een lang vest. Lang Yarns heeft een heel luchtig vest gemaakt, in frisse kleuren. Het gebruikte garen is Amelia, de naam van de gebruikte kleur is meloen-petrol.

Naalden 7 en een ajourpatroon: de juiste ingrediënten om dit vest lekker snel te kunnen maken.

De mouwen zijn leuk gedaan: half lang met een mooie afwerking in ribbel steek. Echt een vest om te nemen naar het werk: als de airco het dan toch frisser maakt dan je dacht, biedt dit vest uitkomst.

Lang Yarns, klassieke herentrui

Fantastische-brei-ideeën-4

Klassieke herentui, gebreid in Stellina, een mixgaren van katoen en zijde. Het gebruik van het garen en het eenvoudige driehoekjespatroon geven deze trui een klassieke, maar ook een confortabele look.

Lang Yarns geeft aan dat grijs de beste kleur is voor een klassieke mannentrui. Ok, ik vind deze trui in het grijs ook mooi, maar zou volgens mij net zo mooi kunnen zijn in stoer jeansblauw!

Lang Yarns, donkerblauw truitje

Fantastische-brei-ideeën-2Hoe eenvoud mooi kan zijn!

Dit truitje is daar een heel mooi voorbeeld van. Gebreid in Lang Yarns Gamma, een 100% katoen, met naalden 3,0mm, 4,0mm en 4,5mm.

Het truitje is gebreid in een patentsteek en een boordpatroon voor het onderste deel van de mouwen. Door een andere steek en een andere naalddikte lopen de mouwen aan de onderkant uit, in een klokkend model. Rechte mouwen kan ook, door de patentsteek aan te houden totdat je de benodigde lengte voor de mouwen hebt.

Fantastische brei-ideeën?

Het tijdschrift is verkrijgbaar bij de boekhandel en kost € 9,95.

In het tijdschrift zijn patronen opgenomen die al eerder zijn gepubliceerd. Het zijn dus geen nieuwe brei-ideeën, geen nieuwe trends. Het is een selectie uit het aanbod van verschillende leveranciers. Wellicht dat je daardoor benieuwd bent naar “het tijdschrift of het boek achter het patroon”.

Ik heb al snel even gekeken naar het babyboek van Debbie Bliss …..

Fantastische-brei-ideeën-1

Fantastische-brei-ideeën-3

colette
Door

colette

op 19 Jan 2016

IK zoek het tijdschrift van 2012 met een grijze lange jas op de voorpagina kunt u me daaraan helpen?

Reactie plaatsen