De HAAKKALENDER - Breiclub.nl
De HAAKKALENDER - met mijn haaksels op de foto!

De HAAKKALENDER- met mijn haaksels op de foto! Afgelopen zomervakantie werd mij de vraag gesteld of ik een armband wilde haken voor de breiclub (ja mensen… je kan hier ook haken, niet alleen breien!) 

Natuurlijk! Daar doe ik wel aan mee.

Wat leuk… iets nieuws proberen. Enne… het ging best goed voor deze eigenwijs om het patroon te volgen. ;)

De haakwerkjes op gestuurd en klaar. Ik wist wel dat het voor iets was, maar wat precies niet. Daar kwam ik later achter; een Haakkalender!

Haakkalender_5586Maar ja, wat moet je er dan bij voorstellen. Iets leuks met patronen en dat houdt mijn fantasie voor dit op. Wel wist ik dat ik hem wilde hebben… hihi!

Maar goed, na lang wachten besteld en afgelopen woensdag kreeg ik mijn bestelde haakkalender binnen! Wow! 

Wat mooi! 

Pluspunten: Stevige voor- en achterkant! Dat heb je echt nodig, want de kalender is best zwaar en dik! Het is echt een kalender, alleen scheur je de bladzijders er NIET uit!

Dat zou werkelijk zonde zijn.

Het papier is een beetje glad en mooi afgewerkt! Echt geen prutswerk. Geweldige foto’s gemaakt door Lesley Lagewaard en de lay-out van Yvonne Pas past helemaal in de lijn van Breiclub. Mooie randjes, vakverdeling tussen tekst en foto heel netjes.

Een nadeel: ik haat werkelijk ringen! Ze gaan altijd scheef zitten… maar dat komt door mezelf.

En toen had ik een flipmomentje: na even te hebben gebladerd in de haakkalender, zie ik toch mijn haaksels voorbij komen! MIJN HAAKSELS!!!

De armbanden die ik gehaakt heb staan erin! En dan zo mooi! Mijn dochters heb ik de kleurtjes laten kiezen en de kralen. Sofie en Merel vonden de roze kleurtjes met blauw erg mooi! Dus de roze met bloempjes was de knaller! Lekker druk. En daarom een rustig tegenhanger met blauw/wit gehaakt! Het armbandje is niet heel erg ingewikkeld, maar je moet wel opletten tijdens het lezen van het patroon. En de tip niet te vergeten… er staan tips bij de patronen.

In de haakkalender staan 26 patronen! Veel hè! 

Van pannenlap, ovenwant, rok, truitje, tasje, kerstslinger, sokken, armband (natuurlijk!) poppetjes, kerstengeltjes, kleedje, babydekentje, een randje aan een gastendoekje…  

Eigenlijk teveel om op te noemen.

Er is rekening gehouden met de seizoenen. Paashaaksels voor de paastafel. (zoooo leuk!)

Voor de beginneling is er iets en de gevorderde kan zich ook uitleven. Mijn haakvingers kriebelen om enkele geweldige patroontjes uit te gaan proberen.

Al met al een echte aanrader voor onder de kerstboom of nog voor de sint…. Ik heb de mijne gekocht bij de Breiclub, maar er zijn meerdere winkels waar deze haakkalender te krijgen is.
Veel haakplezier!

elsiena boomsema
Door

elsiena boomsema

op 27 Dec 2015

het lijkt mij een hele mooie haakkalender maar is jammer dat ik het niet kan betalen want ik haak ook wel veel ben nu een bedsprei aan het maken

Monique Van Weyenbergh
Door

Monique Van Weyenbergh

op 28 Feb 2016

Ik wil deze aankopen maar kan niet betalen via Bankkontakt vanuit België hoe moet ik het doen en als dit aangekocht hebt krijg ik dan toegang op de haak en breicursussen

Reactie plaatsen