Gebreide kussens in je interieur
Gebreide kussens in je interieur

Mijn naam is Carin van Amerongen-Klingen, woonachtig te Soesterberg en werkzaam als zelfstandig Verkoopstyliste en fotografe bij TudorStyle uw Vastgoedstylist. Zolang ik mij kan herinneren ben ik creatief bezig. Of het nu handwerken of doe-het-zelven in huis is, het maakt niet uit als het maar een doel heeft. Mijn vak past dan ook prima bij mij.

Na ontelbare truien, vesten, baby-/kinderkleding noem maar op gebreid en gehaakt te hebben, vond ik het tijd worden om mijn hobby in te zetten voor mijn bedrijf. Persoonlijk vind ik het heerlijk om s ’avonds na een drukke dag te ontspannen met een brei- en of haak project.

Wat kun je van mij verwachten?

Graag begin ik rustig aan. Als Verkoopstyliste maak ik veelvuldig gebruik van kussens omdat deze in een ruimte warmte en sfeer uitstralen die vooral op de foto goed waarneembaar is. Een potentiële huizenkoper bepaald, o.a. aan de hand van de foto’s of een bezichtiging de moeite waard is. Eenmaal binnen wil de aspirant koper het gevoel van “thuiskomen” krijgen.

Zorgvuldig uitgekozen kussens spelen daar een grote rol in, ze zijn niet alleen geschikt voor op de bank maar natuurlijk ook voor de masterbedroom of de kinderkamer.

Kleurbepaling:

De kleuren zijn ditmaal zorgvuldig gekozen zodat ze in elk interieur passen. Zachtgrijs met meerdere kabels of het meer simpele gestreepte patroon en Vanillewit. Voor mij is het belangrijk dat de kussens een meerwaarde geven aan het interieur en een verouderd interieur een verjongend effect geven. Je ziet vaak bij een gedateerd interieur dat moderne kussens en dito kleuren niet het juiste effect geven. Omdat ik vaak afhankelijk ben van een beperkt budget is juist leuk om gebreide kussens als eyecatcher te gebruiken.

De woonkamer:

Voor een tijdloze schapenleren bank heb ik gekozen voor de kleur Taupe, die terugkomt in het interieur en de gordijnen en Vanillewit. Om de bank een wat stoerder effect te geven heb ik het (gratis) patroon van de breiclub.nl gebruikt en er een eigen twist aan gegeven.

De kabels worden gebreid over 12 steken recht. Bij de 13e nld zet je 6 steken op de kabelnaald en hang de kabelnaald achter het werk. Brei 6 steken recht en brei dan de steken van de kabelnaald recht.  De overige steken brei je averecht.  Bij de 33e naald zet je 6 steken op een kabelnaald en hang deze voor het werk. Brei weer 6 steken recht en brei dan vervolgens de steken op de kabelnaald recht. Dit herhaal je elke 20e nld.  

Voor de mooie maar zeer oude chesterfield heb ik wederom gekozen voor Taupe en vanillewit. Deze bank is wat groter. De combinatie van een plaid met print en de kussens in 2 verschillende designs geven een speels effect. Bovendien laat je hiermee zien dat je een heerlijk grote bank in de kamer kwijt kunt.

De Masterbedroom:

De slaapkamer of de Masterbedroom speelt een belangrijke rol bij de verkoop van je huis. Een slaapkamer moet opgeruimd en behaaglijk zijn. Ook hier zijn rustige neutrale kleuren echt noodzakelijk om de ruimtelijkheid te tonen. Felle kleuren in een slaapkamer leiden teveel af.

Het moderne schilderij leent zich uitstekend om de kleuren in de accessoires terug te laten komen.

Het is geen hele ruime slaapkamer dus heb ik gekozen voor de tinten wit, grijs, aquablauw en voor de Finishing Touch spijkergoed blauw met een blokjeseffect. Het is net dat ene kleine kussentje die de meerwaarde van de ruimte op de foto bepaald.

Het blokjes patroon is simpel en het leuke is dat ik hetzelfde patroon terug zag in de witte opbergmandjes. Het is natuurlijk ook leuk om handdoekjes te breien in ditzelfde patroon en de mand als opbergruimte gebruiken.

Tot zover mijn kennismakingsblog. Volgende keer besteed ik meer aandacht aan bijzondere kabelpatronen en het gebruiken van extra details op een simpel gebreid kussenovertrek.

Heb jij ook leuke gebreide kussens in huis en nog zat ideeën?

Bron: patroon www.breiclub.nl ontwerpster Gabrielle v.d. Zalm.

Fotografie: TudorStyle  www.tudorstyle.nl

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen

Wil jij als eerste onze nieuwste blogs lezen?

Schrijf je dan nu in....🧶

Your information is safe with us