De Mini Mysteries zijn terug - Breiclub.nl
De Mini Mysteries zijn terug

Dat kon niet uitblijven, en ze zijn zo enorm leuk om te ontwerpen. Mini mysteries. Het concept van de mini mysteries is bedacht door Babette, en ze liepen binnen Breiclub van januari tot en met juli.  Leuke, soms kleine, soms grote ontwerpen. Als pakket –  dus met garens erbij.

De reacties van mensen die met regelmaat meededen wisselden vaak, maar de meeste deelnemers vonden het heel jammer toen het stopte. Wij als ontwerpers vonden dat ook.

Chefwol.nl heeft het concept over mogen nemen, en in oktober is de eerste mini mystery gestart. Zowel voor hakers als voor breiers; het eerste project was gemaakt in Onion Socks & Nettle.

Lekker warme vingerloze wanten, in een supermooi garen.

De December mysteries

Voor de December mysteries kun je je nog inschrijven. Gabriëlle is de ontwerpster van de mini mystery breien  die gericht is op de kleintjes. En eigenlijk geef ik de mensen die meedoen aan de Masterclass breien een tip: als je nog nooit ajour hebt gebreid: doe dan eens mee! Je zult verbaasd staan, wat je kunt leren van dit ontwerp.

De hakers  – daarvoor wordt het echt een mysterie, wat zij gaan maken. Alleen het garen is een gegeven – en dat is het prachtige Mohair & Silk van Onion.

Dit Deense merk probeert in Nederland een stevige voet aan de grond te krijgen, door mooie producten, die op biologische en diervriendelijke wijze wordt geproduceerd. Als ik kijk naar de Socks & Nettle – sokkenwol met brandnetelvezels, die de polyamide in de sokkenwol vervangt – maar net zo stevig blijkt, dan is het ook zeer de moeite waard. In oktober heb ik dit garen in de mini mystery gestopt – omdat dit garen uitermate geschikt is om vingerloze wanten, of wanten van te maken. Heerlijk warm, een super kwaliteit. Ondertussen vinden andere garens uit de Onion collectie hun weg naar Nederland. Kwaliteit mag per slot van rekening gezien worden!

Terug even naar het project voor de hakers. Het enige nadeel van de Mohair & Silk, is dat iedere steek die je maakt zeker moet zijn. Fouten kun je niet maken, want uithalen is een drama. De prachtige kleuren in deze serie laten je genieten, van elke steek die in dit project wordt gemaakt.

Wat het zal zijn… blijft nog even geheim. Zin om mee te doen? Klik dan op de link die hierboven wordt gegeven.

De Folklore Brei en haakdeken

Ik kan het niet laten om dit prachtige project te noemen. Een ontwerp van Kristel Heijndijk, waarin breien en haken wordt gecombineerd tot een mooie plaid van 1,40 bij 1,40 meter.

De inschrijving is nog gaande tot 1 december, de start van de deken is op 1 januari.

Veel mensen hebben ondertussen besloten om mee te doen – de oplage is echter gelimiteerd. Prachtig om iemand te verrassen, voor de komende feestdagen; en als je van plan bent om het breien en haken weer eens op te pakken, zou dit een prima motivatie kunnen zijn om gewoon eens te starten.

Mini-Mysteries-folklore-brei-haakdeken_1

Twijfel dus niet te lang – met de komende winter voor de boeg kun je tijdens het werken aan de deken al genieten van de kleuren en de warmte die de deken afgeeft.

Kristel legt met behulp van foto’s het patroon goed uit, dus ook voor beginnende breiers en hakers is deze deken een mooi project om te maken. Meer informatie over de deken, de garens en wat je verder nodig hebt, vind je hier: Folklore Brei en haakdeken.

Reactie plaatsen