Breiboekenverslaafd - Breiclub.nl
Breiboekenverslaafd

Breiboekenverslaafd! Ik ben verslaafd. Niet zozeer aan breien (hoewel ik dat heel erg leuk vind), maar aan breiboeken! Je kunt het zo gek niet bedenken, of ik heb er een boek over. 

Het ergste is nog, ik maak bijna nooit iets uit een boek. Zo gek. Meestal ga ik toch voor een los patroon. Misschien omdat ik daar op kan kladderen wat ik wil? Omdat de bladzijden niet steeds dichtslaan? Ik weet het niet.

Het laatste boek dat ik heb gekocht was Breien voor Binnen en daar heb ik wel wat uit gemaakt. Wel met mijn eigen ideeën, zo heb ik verschillende soorten garen gebruikt. Maar alle andere boeken liggen ongebruikt stof te vergaren in de krantenbak.

Zonde!

breien-voor-binnen

Wat voor mij een hele grote valkuil is bij het kopen van breiboeken (behalve dan dat ik ze soms als koopje tegenkom), is dat ik niet goed genoeg naar de patronen kijk om te zien of ik ze zou kunnen breien of niet.

Neem nu Amigurumi breien van Christel Krukkert. Hele leuke patroontjes, lieve beestjes, maar je moet breien met meerdere naalden. En laat ik dat nu net niet geleerd hebben…

Breiboekenverslaafd-2

Nou, zou je denken, dan leer je dat toch? Ja, dat kan. Maar ik ben een recht-toe-recht-aan breier. Niet te moeilijk, niet te veel wisselingen qua naalden e.d., geen uitgebreid ajourpatroon en zéker niet meer dan 2 naalden! Maar misschien ben ik ook wel te lui om het te willen leren…

Ik moet actie ondernemen, nu! Voor ik verdrink in alle boeken die door het hele huis liggen, maar die niet gebruikt worden. Daarom wilde ik met mezelf afspreken dat ik eerst uit elk boek een project oppak, voor ik weer een nieuw boek mag kopen. Maar dat wordt lastig als het merendeel van alle boeken als onderwerp knuffels breien heeft. Hoeveel boeken over knuffels breien kun je nodig hebben?

Breiboekenverslaafd-1

Maar goed, ik heb er eentje uit de stapel getrokken. Knitted Wild Animals van Sarah Keen. Hele gezellige knuffels! Het was een moeilijke keuze omdat er zoveel leuke knuffels in staan, maar ik heb besloten te starten met het nijlpaard. Ze is heel makkelijk te breien en ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Die nog wel eens op zich kan laten wachten, want ik ben een echte WIP-er.

Breiboekenverslaafd-3

Work In Progress

Volgens mij heb ik momenteel 5 projecten op de pennen staan. De papieren tas waar ik een hele tijd geleden over schreef, is nog steeds niet af. Daarnaast ben ik nog bezig met twee kussentjes uit het eerder genoemde boek Breien voor Binnen, brei ik tussendoor nog een babydekentje voor een vriendin en nu heb ik het nijlpaard dus in mijn hoofd.

Misschien moet ik me maar geen zorgen maken over de boeken, maar over mijn projecten. Eerst deze maar eens afronden allemaal, vóór ik aan iets nieuws begin! Als ik niet iets heel erg leuks tegenkom…

Welk boek mag niet in mijn collectie ontbreken? En.. ben jij een echte WIP-er?

 

 

Karin Rijsbergen
Door

Karin Rijsbergen

op 21 Aug 2015

Ik ben ook een WIP-er en verslaafd aan hobbyboeken, vooral handwerkboeken. Ik vind het gewoon leuk om er op een rustig moment in te bladeren. Lekker ontspannen.

Anneriet Goudsblom
Door

Anneriet Goudsblom

op 28 Aug 2015

Beste Karin Heb je misschien voor mij een idee , In welk boek ik een brei patroon voor een Nijntje kan vinden . Alvast bedankt En hartelijke groet Anneriet Goudsblom

Tanja
Door

Tanja

op 19 Sep 2015

Vijf WIPs valt toch wel mee? *kijkt rond naar 15 WIPs* Hier zijn het wel altijd erg verschillende dingen: sjaals, omslagdoeken en sjaals, amigurumi, een skelet (ja echt), een soort microquilt (eens maar nooit weer), een deken voor een vriendin, een deken voor mezelf die langzaam groeit, een deken die in winterslaap is maar ooit af moet, een kleed, een col, lapjes voor gezamenlijke projecten... Haken, breien, naaien. Naaien is duidelijk niet zo mijn ding. Mijn boeken pas eens uitgezocht: welke gebruik ik echt, als zinvol naslagboek, welke zijn niet zo praktisch voor mij en welke bij nader inzien waarschijnlijk voor niemand (slecht vertaald bijvoorbeeld). De tweede categorie kan ik misschien verkopen, de derde, sja. (Misschien een boekenruilbeurs organiseren?) En eens de patronen die ik weleens zou willen maken (ooit) in ordners gesorteerd. Per soort bij elkaar. Had ik een plank leeg geruimd door die boeken op te ruimen, staat ie ineens vol met ordners. Nou ja, je ziet het nauwelijks, er staan teveel kratten met garen voor ;p

Reactie plaatsen