Gek op Phildar - Breiclub.nl
Gek op Phildar

Sinds ik mijn breipennen weer heb opgepakt en, vooruit, ook daarvoor, ben ik gek op Phildar. De garens, de boeken en de modelletjes. In deze blog wil ik dan ook mijn liefde voor dit merk op jullie proberen over te brengen!

Gek-op-Phildar-7

Phildar is een Frans merk, opgericht in 1903. Ze bestaan dus al een behoorlijke tijd en dat is ook niet verwonderlijk met de uitgebreide lijn van producten en de bijbehorende modellen!

Gek-op-Phildar-8Phildar heeft verschillende soorten garens, van wol en linnen tot acryl en katoen. Het fijne vind ik vooral dat de kleuren in de verschillende lijnen vaak overeen komen – je hoeft dus niet te zoeken naar die ene leuke kleur als je een ander garen gaat gebruiken!

Regelmatig komt Phildar ook met een nieuw garen op de markt, gekoppeld aan een breiboek vol leuke modellen. In het laatste boek dat ik kocht, Phildar nr. 124 Peuters en Kinderen, wordt onder andere Phildar Alaska geïntroduceerd. Dit garen, gemaakt van 100% wol, is zacht en dik, maar ook luchtig. Ideaal dus voor een wintertrui (zie hieronder).

En die gaat er komen, voor mijn dochter!

Gek-op-Phildar-9

Overzichtelijk

Nog zo’n voordeel van Phildar – van elk patroon is er een foto en de patronen zijn zo duidelijk uitgelegd dat je deze prima kunt volgen. Elke gebruikte steek wordt apart aangegeven en uitgelegd, waardoor je deze eerst kunt oefenen voor je aan een patroon begint. Daarna is het een kwestie van stap voor stap het patroon volgen en je kunt bijna niet mis gaan!

Heel belangrijk: elk patroon wordt in meerdere maten beschreven, omdat ze de diverse maten met kleurtjes beschrijven hoef je nooit te zoeken naar hoeveel steken je moet opzetten, meerderen of minderen. Overzichtelijk dus!

Gek-op-Phildar-6

Phildar heeft patroonboeken gericht op verschillende doelgroepen: baby’s, peuters en kinderen, vrouwen en mannen. Daarnaast brengen ze ook regelmatig specials uit, bijvoorbeeld oversized (met oversized modellen), Phil Papier (met diverse patronen voor het “garen Phil Papier, zie ook mijn blog Breien met papier) en Amigurumi. Op http://www.phildar.fr/catalogues-modele-tricot.r.html kun je de diverse patroonboeken inkijken om te zien of er een model in staat dat je aanspreekt.

Een miskoop is dan dus bijna niet mogelijk.

Tot slot wil ik jullie twee door mij gebreide patronen laten zien. De eerste is een giletje, gebreid met Phildar Neige. Toen ik het patroon zag (en de foto ervan, ook niet geheel onbelangrijk), wist ik gelijk dat dit perfect voor mijn dochter was. En het resultaat (hoewel niet heel duidelijk op de foto, maar het idee is helder) mocht er zijn. Ik ben nog steeds verliefd op dit model en ga hem, nu mijn dochter weer wat groter is, nog een keertje maken!

Gek-op-Phildar-5

Ook een fijne trui mag natuurlijk niet ontbreken in de garderobe van mijn kinderen. Onderstaande trui heb ik zowel voor mijn zoon als mijn dochter (maar dan in andere kleuren) gemaakt. Tijdloos en door verschillende kleurencombinaties steeds weer anders!

Gek-op-Phildar-4

Naast de Franse site www.phildar.fr heeft Phildar ook een meer beperkte, Nederlandse site: http://www.phildar.nl/. Hier kun je naast alle garens, ook diverse voorbeelden van patronen zien, gratis patronen downloaden en zien welke breiboeken ze uitgegeven hebben (maar niet inzien).

Ik hoop dat jullie ook een beetje enthousiast zijn geraakt!

Van welk merk word jij erg blij?

 

carla cohen
Door

carla cohen

op 28 Mar 2020

wat is een rijstkorrelsteek bij breiwerkk

Carla
Door

Carla

op 21 Nov 2020

Hoi Babette, zou jij me kunnen helpen met het volgende: Ik heb een breipatronen boek gekocht van phildar. Uitgave nr 157 herfst/winter 2018-19 De nederlandse vertaling van patroon trui Maureen is onbegrijpelijk. Helaas kan ik hier geen foto plaatsen om te laten zien wat ik bedoel. Kun jij helpen?

Reactie plaatsen