Even voorstellen: Caatje - Breiclub.nl
Even voorstellen: Caatje

Zal me eerst even voorstellen, ben Caatje en al ruim 2 1/2 jaar intensief met breien en haken bezig. Daarvoor heb ik wel eens wat gebreid, maar niet zo intensief als de laatste jaren. Ga nu niet op visite of weg met de auto zonder mijn brei tas, met een simpel projectje erin.

Haken heb ik geleerd van een boekje van de bibliotheek en tablet op schoot met you-tube. In patroon lezen ben ik echt nog geen ster en zeker niet van haken. Van breien gaat me dat steeds beter af. Maar ik kom steeds een stapje verder en dat vind ik jou zo leuk aan deze hobby, ben nog  lang niet uitgeleerd.

Als onervaren breister of haakster wilde ik ook graag bij de ervaren breisters horen, dat iemand mijn product mooi vind. Dus ik kocht veel wol bij de zeeman en ging aan de slag, mijn zoontje van (toen 2) blij.

Ik heb verschillende cars truien gemaakt met zeeman wol, en voor kinderen is dit helemaal fijne wol, en voor het breien vind ik het ook prima wol. Deze wol kribbelt niet zoals hij zegt. Maar wat mij dan op viel is dat na een paar keer wassen(5a 6 keer) de wol niet mooi meer is.  En dat vind ik weer zonde van mij werk.

even-voorstellen-caatje-2Ik heb dan ook met style craft een cars trui gebreid en een spreitje gehaakt en je merkt het verschil wel degelijk. Het werkt soepel met de naalden, je merkt niet dat het meerdere draden zijn met haken, met het uithalen en opnieuw breien zie je geen verschil van je wol. Ook al doe je dit 4 a 5 keer – zoals ik. Het vaak wassen weet ik helaas niet, heb nog geen tijd gehad om met deze wol wat voor mezelf te maken.

even-voorstellen-caatje-3Ik heb nu van iemand Fenna wol gekregen, dat zag ik in de groepen voorbij gaan als schitterende wol.  Vind het rampzalig om er mee te haken, elke keer de draadden die splitsten  en dan blijft er weer een klein draadje hangen. Nu ben ik wat aan het uithalen, maar dat gaat heel stroef en dan ben ik vaak bang dat me draad breek en dan is het verloop van de draad weg en dat zou zonde zijn. Nooit meer deze wol.

even-voorstellen-caatje-4Nu heeft mijn zoontje ook kousen van mij gehad, maar ook deze vind hij kriebelen.  Maar dat hoorde ik dan weer op mij breiclubje, dat in echte wol meer acryl zit en dus meer kribbelt.

Zo heb ik ook met plastic gehaakt. Heb een kap over mijn fietsmand en heb daar met plastic tassen een hoes overheen gemaakt.
Op you-tube (en ook boeken in de bibliotheek) staat hoe je dat kan doen.  Had die grote kledingzakken en vouwde ze in de lengte dubbel, en knipte dan de repen.  Het zijn dan net rondjes.

even-voorstellen-caatje-1

 

Sofie
Door

Sofie

op 31 Aug 2015

Welkom.

Reactie plaatsen