Breien voor Binnen - Breiclub.nl
Boekrecensie: Breien voor Binnen van Melanie Porter

Boekrecensie: Breien voor Binnen van Melanie Porter

Boekrecensie: Breien voor Binnen van Melanie Porter.
Ik ben verliefd. Verliefd op een boek. Een boek dat ik zo ontzettend leuk vind, waar ik zoveel leuke projecten in tegen ben gekomen, dat ik ze het liefst allemaal gelijk ga maken. Zó leuk. 

Het heet Breien voor Binnen en het is geschreven door Melanie Porter. Melanie heeft jaren in de mode gewerkt en heeft zich sinds 2008 toegelegd op interieurontwerp. Ze maakt unieke stukken van dingen die ze op een veiling of in de kringloop op de kop getikt heeft: ze stript elk stuk en In die hoedanigheid heeft ze dit boek gemaakt. En wat voor eentje…

Breien-voor-Binnen-5

Nu ben ik sowieso fan van interieurprojecten. Met kleine veranderingen (een nieuw kussentje, een ander lampenkapje) kun je je interieur een hele andere uitstraling geven. Dat je hierbij ook gebruik kunt maken van breiprojecten is jullie natuurlijk allang bekend.

Breien-voor-Binnen-1

Het leuke is dat er steeds meer breipatronen worden gemaakt voor het interieur. Van ouderwetse kanten kleedjes, onderzetters en voetenbankjes, tot poefen en lampenkappen. Het boek van Melanie Porter is een hele mooie aanvulling op het al bestaande assortiment!

In Breien voor Binnen staan 30 projecten om verschillende accessoires en meubelstukken te breien. Wat dacht je van een mooi kleed gebreid met extra dikke naalden van 40 mm? Of misschien vind je het leuk om een leesmand te maken, gebreid met touw van de bouwmarkt? Alle projecten zijn geschikt voor beginners en ik weet zeker dat ook jij er iets leuks in weet te vinden voor jouw interieur!

Spannend, Cool, Soft

Breien-voor-Binnen-2

Het boek is verdeeld in 3 kleurenschema’s: spannend (felrood, oranje en geel), cool (blauw en groen) en soft (crème en grijs). Hierdoor is er voor elk interieur een leuk project uit te zoeken. En natuurlijk hoef je je niet aan de kleurschema’s te houden!

In het boek is ook een hoofdstuk opgenomen met de basistechnieken die nodig zijn om de projecten te breien. Daarnaast leer je meubels op te meten zodat je de juiste maat breit om het te bekleden of hoe je je breiwerk kunt vervilten. Zo kunnen zelfs de echte beginners gauw aan de slag!

Breien-voor-Binnen-3

Eén ding vind ik echter wel jammer: het garen dat voor veel projecten gebruikt wordt, is minder goed verkrijgbaar in Nederland. Je zult dus al gauw op zoek moeten naar alternatieven of garen uit het buitenland moeten bestellen. Niet iedereen vindt dat even prettig.

Maar zelfs met die kanttekening is dit boek een absolute aanrader voor de interieur breiers onder ons! 

Wat is jouw favoriete breiboek?

 

Reactie plaatsen