Knuffels breien: De basis voor een berenfamilie! - Breiclub.nl
Knuffels breien: De basis voor een hele berenfamilie!

Knuffels breien: De basis voor een hele berenfamilie!

Is knuffels breien iets voor jou? Ik wil je er vandaag graag iets over vertellen.

Dit is de voorkant van het patroon Sirdar Bear in Snuggly DK and Baby Crofter DK. Het is een Engelstalig patroon, dat wordt uitgegeven in een losse uitgave (het patroon maakt dus geen onderdeel uit van een patronenboek).

Ik was niet op zoek naar een berenpatroon, ik kwam deze toevallig tegen. Wil jij deze beer ook maken? Bestel het kant&klare pakket hier!

Knuffels breien: Patroon en de benodigdheden

Het garen waarmee de beer wordt gebreid is Sirdar Snuggly Baby Crofter DK (en een beetje Sirdar Snuggly DK). In Nederland is dit garen niet te krijgen.

Hetgeen jammer is, want het is een heerlijk zacht garen, dat een Fair Isle patroon laat zien als je er mee breit. En juist dat Fair Isle patroon dat hier en daar ontstaat maakt een beer in dit garen zo leuk!!

Als je de beer in Baby Crofter DK maakt, heb je breinaalden met een dikte van 3,25 mm nodig. Die kennen wij in Nederland niet. Het is een tussenmaat, die in Engeland veel gebruikt wordt.

Zo is er ook de naalddikte 2,75 mm en 3,75 mm. Daarna houdt het ook weer op met tussenmaten. Ik heb deze naalden dan ook, net als het garen,  in Engeland besteld (lang leve het internet).

Familie Beer

Als ik dan zo’n beer ga breien, lijkt het me leuk om er meerdere beren te maken. En dan het liefst een hele familie knuffels breien; met damesberen en herenberen. Die dan ook allemaal een naam krijgen. Die ik dan gezellig met elkaar op de panoramafoto kan zetten, die ik dan weer kan gebruiken als omslagfoto voor mijn facebookpagina.

En zo geschiedde ……

Andere kleurtjes

Deze beer in het blauw vond ik heel leuk, maar een beer in het bruin leek me toch ook zeer passend. Toen heb ik op internet de mogelijke kleuren opgezocht. Oohh, allemaal kleuren die helemaal niet bedoeld zijn om een beer van te maken, maar hoe leuk zou het zijn…?

knuffels breien

 

Ik ben weg gebleven van de kleuren waar paars in zit. Maar alle andere varianten waren zeer welkom. Uiteindelijk heb ik er een aantal uitgezocht, met bijpassende kleuren voor de onderkant van de berenpootjes en de binnenkant van de armpjes.

Even voorstellen: de eerste damesbeer

knuffels breien

De eerste beer die ik heb gemaakt is Sunny. Ze heet zo, omdat ik heel vrolijk wordt van deze kleurstelling, zeker als de zon erop schijnt. En omdat het een gezellige, aandoenlijke damesbeer is geworden.

Deze beer lijkt heel anders dan de beer op de voorkant van het patroon. Maar het is dezelfde beer, in een andere kleur.

Even voorstellen: de herenberen

Voor de heren in de familie beer moesten alle namen met een B beginnen (had ik zo bedacht).

En zo kwam het dat de heren van de familie (van links naar rechts)  Bolke de Beer, Bruintje de Beer, Boris de Beer en Beer meneer gingen heten.

knuffels breien 4

Alle 4 hebben ze een eigen uitstraling en zijn ze uniek.

 

De uiteindelijke omvang van de familie is nog niet bepaald. Er zijn sinds kort weer twee nieuwe kleurtjes bijgekomen, die volgens mij een hele leuke beer zouden maken ……

Bovendien moeten er nog wat damesberen bijkomen, voor de balans in de familie ………

Knuffels breien? 

– Vind je het leuk om beren of andere knuffeldieren te breien?

– Maak je die dan in de kleur van het voorbeeld?

– Als je deze beer zou breien, in welke kleur zou jij de beer dan breien?

– Suggesties voor namen voor damesberen en herenberen zijn meer dan welkom!!

Als je de beer wilt breien, kun je gebruik maken van de tips en adviezen van Maaike, over het lezen van een Engelstalig patroon.

 

Ook de beer maken: een kant & klaar pakket bestel je hier (incl. NL patroon)

Met het pakket wat Marijke heeft geregeld voor jullie heb je (bijna) alles bij de hand om deze leuke Sirdar Bear te maken. De beer wordt ongeveer 39 cm hoog. Het enige dat niet in het pakket zit is de vulling. Je mag zelf de kleur kiezen en de prijs van het pakket is €17,50.

De kleuren kan je hier bekijken.  

Bestel dus niet meteen, maar laat eerst je interesse aan Marijke weten en reageer op haar Facebook pagina.

-> Zodra er 25 geïnteresseerden zijn, kunnen we deze actie door laten gaan!

Veel plezier!

Astrid Hekhuis
Door

Astrid Hekhuis

op 07 Jul 2014

Graag ontvang ik de Nederlandse beschrijving. Hartelijke dank. vriendelijke groet. Astrid Hekhuis.

Sjaan Meerman-Grinwis
Door

Sjaan Meerman-Grinwis

op 07 Jul 2014

het is een hele leuke beer. Een patroon in het Nederlands zou mooi zijn, als u die moeite wilt doen

R Burgwal
Door

R Burgwal

op 07 Jul 2014

Ik zou ook wel graag de knuffels willen breien. Hoe kom ik aan de patronen, en als het kan in het nederlands. Met vriendelijke groeten Ria Burgwal.

Laura
Door

Laura

op 07 Jul 2014

Hallo , zou ook heel graag het patroon in het nederlands zien! groetjes Laura en BVD!!!!

Ineke v d Pol
Door

Ineke v d Pol

op 07 Jul 2014

Goedenmiddag , Hoe kan ik aan het patroon van het beertje komen? Ineke

jeske lott
Door

jeske lott

op 07 Jul 2014

vind het een mooi beertje wil dat ook wel breien,wol genoeg hier maar uitleg wel in het nederlands

Babette
Door

Babette

op 10 Jul 2014

Iedereen die deze beer zou willen maken: let op! Met het pakket wat Marijke heeft geregeld voor jullie ontvang je (bijna) alles bij de hand om deze leuke Sirdar Bear te maken, incl. Nederlands patroon. De beer wordt ongeveer 39 cm hoog. Het enige dat niet in het pakket zit is de vulling. Je mag zelf de kleur kiezen en de prijs van het pakket is €17,50. Laat hieronder in een reactie weten op Marijke haar FB pagina of je mee wilt doen, én welke kleur je graag zou willen. De kleuren kan je hier bekijken: - https://www.facebook.com/MarijkeMade Bestel dus niet meteen, maar laat eerst je interesse aan Marijke weten op haar Facebook pagina. -> Zodra er 25 geïnteresseerden zijn, kan ze deze actie door laten gaan! Veel plezier!

lizy
Door

lizy

op 26 Mar 2021

Ik zou heel graag de beren en andere knuffels breien, maar ik heb nog meer dan wol genoeg. Ik zou graag alleen de patronen of een boek kopen. Is dit ook mogelijk? Om te haken vind je boeken zat, om te breien bijna geen

Reactie plaatsen