Simply breien magazine in vergelijking met Simply Knitting magazine - Breiclub.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down

Simply breien magazine in vergelijking met Simply Knitting magazine

Simply breien magazine in vergelijking met Simply Knitting magazineIk heb al jaren een abonnement op Simply Knitting magazine (inmiddels de digitale versie).

Voornamelijk omdat ik groot fan ben van de patronen van Alan Dart: in het Simply Knitting magazine wordt maandelijks een patroon gepubliceerd. Daarnaast vind ik het een leuk tijdschrift: de Engelsen zijn voor mijn gevoel nog altijd meer van de breierij dan wij Nederlanders (al weet ik zeker dat ik een uitzondering hierop zou kunnen zijn).

In de boekhandel had ik al vaker het Simply breien magazine gezien. Met een lay out die lijkt op die van Simply Knitting magazine. De titel is natuurlijk ook daar van afgekeken. Heb er toch maar eens eentje gekocht, het magazine van de maand september (nummer 5/2015). Om te kunnen vergelijken.

Verschillen

Om maar meteen met het grootste verschil te beginnen: de Nederlandse versie heeft geen patronen van Alan Dart. Dat snap ik wel. Alan Dart en Simply Knitting Magazine zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. Dat een Nederlandse versie van het tijdschrift dan niet dezelfde rechten heeft, snap ik helemaal. Wat ik dan wel weer leuk zou vinden is wanneer Simply breien magazine met een Nederlands alternatief zou komen. Er zijn genoeg ontwerpers van allerlei leuke knuffels die het vast leuk zouden vinden om hun ontwerp in Simply breien magazine te zien staan. (Ik voel een mail aan de redactie van Simply breien aankomen). Of maandelijks een ontwerp van een leuke knuffel uit een bestaand boek of tijdschrift.

Daarnaast is natuurlijk een groot voordeel dat de patronen in Simply breien magazine in het Nederlands zijn. Zo veel makkelijker als je je nog niet helemaal op je gemak voelt met Engelstalige patronen.

Wat ik helemaal leuk vind in dit issue is een ontwerp van Knotten, “een Bernadette”.

Simply-breien-magazine-in-vergelijking-met-Simply-Knitting-Magazine-2

Knotten is een “handwerkplaats” in Delft, waar je mooie garens kunt kopen, maar waar ook eigen patronen worden gemaakt, uitgewerkt en als garenpakket verkocht. Deze Bernadette was op mijn facebookpagina al een paar keer langs gekomen. En wat ik er inmiddels van gezien heb, in vele kleuren en samenstellingen van garen te maken.

Een Nederlands ontwerp, dus. Dat vind ik leuk!

Een Nederlandse versie van een bestaand blad, met daarin aandacht voor ontwerpen van eigen bodem.

Overeenkomsten

Overeenkomsten met Simply Knitting Magazine zijn er ook. Om te beginnen de lay out, het lettertype en de indeling van het blad. Ook zijn een aantal patronen, die eerder in Simply Knitting Magazine hebben gestaan, vertaald en opgenomen in de Nederlandse versie. Leuk maar met een klein nadeel: Rowan, King Cole en Sirdar garens zijn in Nederland minder makkelijk te verkrijgen dan bijvoorbeeld Katia en Phildar. Als je even zoekt op internet, of het niet vervelend vindt om via internet in bijvoorbeeld Engeland te bestellen, dan kun je zo aan de slag.

Uitkomst van de vergelijking?

Als je Simply Knitting Magazine en Simply breien magazine naast elkaar legt, zie je meteen dat er overeenkomsten zijn. Het is ook min of meer familie van elkaar. Een aantal van de patronen die eerder in Simply Knitting magazine hebben gestaan, vind je hier vertaald in het Nederlands ook terug. Daarnaast lijkt er ruimte te zijn voor inbreng van eigen bodem. Ik zou het heel leuk vinden als dat verder zou kunnen worden uitgebreid. En iedere maand een soort van Alan Dart patroon, een Nederlands alternatief (de mail maar de Simply breien magazine is ondertussen verstuurd ;-) ).

Ik zeg mij abonnement op Simply Knittin Magazine voorlopig zeker niet op, maar zal wel regelmatig in de boekhandel kijken of het een issue is dat ik mee naar huis wil nemen.

Wat vinden jullie van Simply breien magazine? Kende je Simply Knitting Magazine al of is dit een nieuw breiblad?

Simply-breien-magazine-in-vergelijking-met-Simply-Knitting-Magazine-3

 

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Marijke. In 2000 ben ik begonnen met breien, omdat ik een patroon van een trui zag die ik perse wilde hebben. Daarbij kwamen de basis breitechnieken, die ik vroeger van oma heb geleerd, goed van pas. Sindsdien heb ik de breinaalden niet meer weggelegd. Alles wat je breit is uniek en met de hand gemaakt; daar is er maar eentje van. Ook als je van een patroon breit. De persoon voor wie je het maakt, de kleuren die je kiest, maken ieder breiproject uniek. Ik vind breien zo leuk! Alles wat ik maak wordt dan ook met veel plezier gebreid!
Manon
Door

Manon

op 18 August 2015

Ik heb de Engelse versie nooit gelezen, maar wel een aantal keer de Nederlandse versie gekocht. Zeker een heel leuk blad met aandacht voor Nederlandse winkels en ontwerpers. Leuke artikelen en veel inspiratie. Wat mij stoorde waren de fouten in de patronen. Deze kwamen echt vaak voor, soms zelfs met Duitse termen erin. Dit hoorde ik ook van andere breisters.

Karin
Door

Karin

op 18 August 2015

Ik ken ze alle twee en omdat ik geen problemen heb met Engels, heeft het Engelse blad mijn voorkeur. Ook ik erger me aan de fouten die vaak in het Nederlandse blad staan en het Engelse blad oogt volgens mij ook frisser, jeugdiger.

Bianca
Door

Bianca

op 19 August 2015

Simply breien wordt door een Duitse dame geredigeerd. Ik heb een keer in het blad mogen staan, mede omdat ze de voorkeur geven aan vertaalde patronen uit het buitenland. Dat is rechtentechnisch voor hun goedkoper. Hierdoor krijgen ontwerpers die zonder steun van een webshop of wolwinkel geen enkele kans om hun kwaliteiten te tonen. Simply breien betaalt namelijk het liefst in advertentieruimte, ontwerpers moeten zich dus laten sponsoren door wolzaken. En dat vind ik persoonlijk triest.

Reactie plaatsen