Magic loop, wat is dat?
Magic loop, wat is dat?

Iedereen die weleens van de magic loop heeft gehoord of deze ook heeft gebreid, weet dat het een bijzonder handige techniek is om eenvoudig een rond breiwerkje, zoals een want, sok of mouw met een rondbreinaald te breien. Toch zijn er ook breiers die deze techniek nog niet hebben gebruikt of breiers die op zijn zijn naar een alternatief voor het breien van wanten, sokken en mouwen. Vandaag vertel ik je alles over het breien van een magic loop.

Wat is een magic loop?  

In de inleiding las je kort dat je een magic loop breit met een rondbreinaald en dat het een bijzonder handige techniek is om eenvoudig een rond breiwerkje te breien. Om een magic loop te breien gebruik je in de regen een klein aantal steken. Dit maakt het voor beginnende breiers direct een vreemd fenomeen, want hoe kun je rondbreien met weinig steken op je naald met een rondbreinaald?  De kabel die de twee breinaalden aan elkaar verbindt, is flexibel. Door deze flexibiliteit zorg je ervoor dat je het aantal breisteken op jouw breinaald eenvoudig kunt scheiden en kunt verdelen over de twee breinaalden van de rondbreinaald.

In deze video over de magic loop kun je zien hoe eenvoudig het is om de steken van jouw breiwerk te scheiden en te verdelen over de breinaalden.

Bron - blog.nobleknits.com

Hoe brei je magic loop?

Het breien van de magic loop is eenvoudig. Sterker nog, deze techniek zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier een rond breiwerk kunt breien zonder naalden zonder knoop. Bij het breien van een magic loop is het belangrijk dat de steken mét de werkdraad zich op het flexibele gedeelte van jouw rondbreinaald bevinden, zodat je de steken op de andere naald eenvoudig kunt gaan breien. Zodra je dit hebt gedaan, keer je jouw werk om en wissel je de steken. De steken die je zojuist hebt gebreid, worden nu op het flexibele deel van jouw rondbreinaald geschoven en de andere steken vinden hun weg naar de breinaald. Op papier klinkt dit alles ietwat lastig, omdat je te maken hebt met twee afzonderlijke sets steken. Toch is het, wanneer je mijn video bekijkt, lang niet zo ingewikkeld. Oefening baart tenslotte kunst.

Bron - handylittleme.com

Magic loop breien | inspiratie 

Breien met rondbreinaalden en het maken van een magic loop is leuk voor de afwisseling en levert mooie wanten, sokken of mouwen op voor jouw breiwerk. Om je te inspireren zet ik een aantal brei-ideeën voor je op een rijtje die je inspiratie kunnen geven over het gebruiken van de magic loop.

Sokken met de magic loop 

Sokken kunnen behoorlijk intimiderend zijn als je deze voor de eerste keer wilt gaan breien. Met de videoserie van VeryPink Knits leer je op een redelijk eenvoudige manier sokken breien met de magic loop techniek. In zeven korte video’s laat Staci ons zien hoe je ontzettend leuke sokken breit met een rondbreinaald en zonder al te ingewikkelde handelingen uit te hoeven voeren. Het resultaat is een paar heerlijk warme sokken!

Bron - crowchetcreations.com

Wanten met de magic loop 

Sokken zijn vrij eenvoudig te breien met gebruik van de magic loop techniek. Hetzelfde geldt voor wanten. In beginsel hebben wanten en sokken eenzelfde beginvorm. Met rondbreinaalden laat Kaitlin van Originally Lovely zien hoe je deze eenvoudige wanten met een werkje aan de aanzet breit. Bij wanten is het belangrijk dat de maten kloppen, dus Kaitlin geeft ook handige tips voor het opmeten van jouw handen, zodat je perfect passende wanten aan je handen kunt dragen voor de laatste weken van de winter. Kaitlin heeft niet alleen een gedetailleerde video voor ons opgenomen, maar heeft het gehele gratis patroon ook uitgeschreven op haar website. Het gratis patroon voor de wanten gemaakt met de magic loop.

Bron - www.originallylovely.com

Mouwen van een trui met de magic loop

Maak je een trui, dan kun je de mouwen van jouw trui heel eenvoudig maken door middel van de magic loop. Deze techniek maakt het breien van mouwen een stuk eenvoudiger, omdat je de mouw in één stuk breit. Het breien van mouwen aan een trui vergt enige ervaring, omdat je bij de aanzet van de mouwen en het begin van het breien van de magic loop een aantal lastige handelingen moet uitvoeren die precisie vragen. In deze video van Elizabeth Smith Knits wordt op de eenvoudigste manier die mogelijk is, uitgelegd hoe de start van mouwen aan jouw trui verloopt met de magic loop.

Bron - ThroughTheStitch


Reactie plaatsen