arrow_drop_up arrow_drop_down

Woonkussen breien met Hoooked Spaghetti

Woonkussen breien: Kussens op je bank zijn niet alleen functioneel omdat je er lekkerder door op je bank zit. Kussens zijn ook gewoon gezellig. En persoonlijk vind ik niets zo gezellig als gebreide kussens. Het liefst ook verschillende kussens in verschillende patronen en materialen.

Daarom deel ik graag mijn patroon waarmee je met Hoooked Zpaghetti een kussen haakt voor op je bank.

Woonkussen breien: benodigdheden

  • 1 grote bol Hoooked Zpagetti wit
  • 1 kussen (bijvoorbeeld van de Kruidvat die ik heb gebruikt)
  • Breinaalden nr 10
  • Haaknaald nr 10
  • Schaar

Patroon

Deze kussenhoes brei je in twee panden die je na het breien aan elkaar haakt met vasten.

Voor een pand zet je 25 steken op (dit is de breedte van het kussen dat ik gebruikte) en brei je alle toeren recht tot je op een hoogte van 50 cm zit. Kant pand 1 af.

Leg beide panden op elkaar en haak 3 zijdes aan elkaar vast met een haaknaald en vasten. Stop nu je kussen tussen de panden en haak ook de laatste zijde dicht. Werk je draad weg en klaar is je kussen.

Hoooked Zpagetti

Hoooked is ontstaan vanuit een passie voor mode, creativiteit en duurzaamheid. Hoooked Zpagetti heeft supermooie recycle haak- of breigaren van hoge kwaliteit om mee te haken of breien.

Hoooked heeft katoengarens, zoals Zpagetti, RibbonXL en Eco Barbante en zijn 100% gerecycled en geschikt voor het maken van een stoere gehaakte poef of een hip Zpagetti tasje en trendy mode items. Of een woonkussen zoals ik het gebruikt heb!

Stylen van je bank met kussens

Op meerdere blogs en websites lees ik dat grijs de meest verkochte kleur voor een bankstel is.  Daarna komt ecru en bruin (zelf heb ik blijkbaar een unieke bank want die is zwart). Het voordeel van een grijze bank is de mogelijkheden die het biedt om elke keer weer aangepast te worden aan de stijl van je interieur.

Door te werken met kussens en plaids (die je lekker zelf kunt breien of haken!) kun je je bank elke keer een gezellig ander uiterlijk geven. En nog mooier: kussens zijn makkelijk te vervangen per seizoen.

Mocht je inspiratie zoeken voor super mooie en moderne kleurcombinaties, neem dan een eens een kijkje op deze website (op de gallery staan hele mooie foto’s!)

Over de schrijver
“Breien?! Haken?! Waar haal je de tijd vandaan, je doet toch al zoveel?!” Deze vraag is ogenschijnlijk terecht; ik werk fulltime (marketeer), doe als bestuurslid vrijwilligerswerk, ben lid van een ondernemende netwerkclub, vind het leuk om met vrienden leuke dingen te doen, studeer een marketing opleiding Nima C en ja… ik haak en ik brei! Ik brei en haak door mijn moeder die mij dat leerde toen ik een jaar of 6 was. Inmiddels ben ik wat jaartjes ouder maar ik vind het nog steeds leuk om sjaals, sokjes, poppetjes, eigenlijk van alles te maken en anderen hier blij mee te maken. Ik vind het leuk om na ieder project na te denken voor wie ik nu weer iets ga maken dus het resultaat kan iedere keer anders zijn in ontwerp of kleur. Soms maak ik patronen zelf, soms laat ik me inspireren door de vele leuke voorbeelden op bijvoorbeeld Pinterest! Ik organiseer regelmatig breikransjes. Deze naam is door een vriendin bedacht: een soort thee kransjes met iets lekkers erbij. Gezellig bij elkaar komen waarbij ik anderen leer breien of haken en waar we samen handwerken, ieder aan een eigen project. Website: www.mhaakselsenbreisels.nl Instagram: @Mhaakselsenbreisels Facebookpagina: Mhaakselsenbreisels.
Reactie plaatsen